fbpx

Γνωριμίες στο facebook: Πώς να χειριστείτε το πρώτο ραντεβού

| 28 Νοεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Η αλήθεια είναι ότι το να γνωρίσετε κάποιον μέσω facebook ενέχει κάποιους κινδύνους ειδικά για όσους είναι μονογονείς. Επιπλέον, θέλει αρκετή τύχη διότι όπως και στη ζωή εκτός ίντερνετ, δεν γίνεται να σου κάνει «κλίκ» όποιος σου κάνει “poke”. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σε κάνουν να βαρεθείς, άλλοι να ξενερώσεις και άλλοι να σε τσαντίσουν. Εάν όμως βρήκατε κάποιον με τον οποίο φαίνεται να ταιριάζετε περισσότερο και θεωρείτε ότι είναι και ενδιαφέρον σαν άνθρωπος, δείτε πώς μπορείτε να χειριστείτε το πρώτο σας ραντεβού μαζί του:

Ασφάλεια
Καταρχάς δεν ξεχνάτε να τηρήσετε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκαλύπτετε τη διεύθυνσή σας, για όσο καιρό μιλάτε δεν κάνετε check in μέσω facebook τύπου “Maria Maraki has just checked in at home, location Tourkovounia Athens”  και επ ουδενί δεν του λέτε να περάσει από το σπίτι να σας πάρει. Κλείνετε ραντεβού σε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο στο φως της ημέρας και προηγουμένως έχετε ειδοποιήσει κάποιον δικό σας για το πού και με ποιόν θα βρίσκεστε.


ADVERTISEMENT

Είμαι ερωτευμένος με τη πάρτη μου…
Μη μιλάτε συνέχεια για εσάς ή τα παιδιά σας και προς Θεού όχι για το διαζύγιό σας, για το πόσο μ@κας είναι ο πρώην σας ή για τα πιάτα του γάμου που πήρε πίσω η μάνα του. Τέτοιες συζητήσεις είναι πολύ προσωπικές, φέρνουν τον άλλον σε δύσκολη θέση και η ένταση που προκαλείται, χαλάει την όποια μεταξύ σας χημεία. Ρωτήστε τον τί του αρέσει να κάνει, που δουλεύει και μιλήστε για γενικότερα και κυρίως ανώδυνα θέματα, ώστε από αυτά που θα σας πεί να καταλάβετε περίπου με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Αν μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του ή βρίζει την πρώην του από το πρώτο ραντεβού, μάλλον έχετε να κάνετε με κάποιον που έχει ακόμη απωθημένα και ίσως να μην πρέπει να τον ξαναδείτε.

…ή με το κινητό
Τα κινητά πρέπει να μπαίνουν στο αθόρυβο και αν έχετε προσλάβε μπέιμπι σίτερ για τα παιδιά ή ανησυχείτε για εκείνα, μπορείτε να το βάλετε και στη δόνηση ώστε να ειδοποιηθείτε άμεσα αν προκύψει κάτι. Η απρόσκοπτη προσοχή σε τέτοιες περιστάσεις επιβάλλεται διότι οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, μπορεί να εκληφθεί από τον άλλον ως δείγμα ότι δεν σας αρέσει ή δεν ενδιαφέρεστε ή ότι απλά είστε αγενείς. Εάν λάβετε κάποιο επείγον τηλεφώνημα ζητήστε συγγνώμη και φύγετε για λίγο από το τραπέζι. Και σε καμία περίπτωση δεν κάνετε status update μέσω του κινητού σας στο facebook «Όποιος πιστεύει ότι είναι ίδιος με τη φωτογραφία προφίλ του, να κάνει ένα βήμα μπροστά…που πας ρε Καραμήτρο;» είτε κατά τη διάρκεια του ραντεβού είτε μετά. Και ειδικά αν τυγχάνει να τον λένε και Καραμήτρο!

Ανακριβή προφίλ
Τα μαλλιά σας είναι διαφορετικά απ ότι στη φωτογραφία προφίλ σας; Είστε 6 πόντους ψηλότεροι μόνο με τακούνι; Οι φωτογραφίες προφίλ σας είναι προπέρσινες; Μήπως δυσκολεύτηκε να σας αναγνωρίσει εκεί που δώσατε ραντεβού; Εάν έστω και ένα από αυτά τα στοιχεία, σας ταιριάζει, τότε συγχαρητήρια! Είστε και επισήμως ανειλικρινείς ή ανασφαλείς, κι αυτά δεν αρέσουν σε κανέναν!


ADVERTISEMENT

Μην τον αντιμετωπίζετε σαν ΑΤΜ
Επειδή πλήρωσε στο πρώτο ραντεβού ή στο πρώτο μέρος όπου συναντηθήκατε, δεν σημαίνει πως θα πληρώνει συνέχεια όπου κι αν πάτε. Μην τον αντιμετωπίζετε σαν τράπεζα και καλύτερα να εστιάσετε σε εκείνον και όχι στο πορτοφόλι του!

Μην την αντιμετωπίζετε σαν δεδομένη
Επειδή δέχτηκε μια κοπέλα να βγεί μαζί σας, δεν την κάνει εύκολη λεία. Σας έδωσε την ευκαιρία να τη γνωρίσετε όχι να τη γδύσετε. Σεβαστείτε το!

Μικρές χειρονομίες, μεγάλα οφέλη
Ανοίξτε της τη πόρτα, κρατήστε της τη καρέκλα, μη μιλάτε με γεμάτο στόμα. Αυτά είναι αυτονόητα. Υπάρχουν όμως και τρόποι καλής συπεριφοράς, λιγότερο γνωστοί αλλά σημαντικοί: Να σηκώνεστε κάθε φορά που φεύγει από το τραπέζι ή επιστρέφει από το μπάνιο, να την κοιτάτε στα μάτια όποτε μιλάτε και να την καθοδηγείτε μαλακά (είτε πιάνοντας τα χέρι της ή κρατώντας τη ελαφριά από τη μέση) καθώς βγαίνετε από τη καφετέρια ή το εστιατόριο.

Προσοχή στον κυνισμό
Μία κυνική προσέγγιση μπορεί να είναι χιουμοριστική αλλά σε δόσεις. Με το να είστε υπερβολικά σαρκαστικοί, μπορεί να ερμηνευθεί ως επίκριση ή αγένεια. Επιπλέον, έχετε υπόψιν ότι απλά συμμετέχετε σε ένα πρώτο ραντεβού και όχι σε πολιτικό ντιμπέιτ. Με το να προσπαθείτε να αποδεικνύετε συνεχώς ότι έχετε δίκιο, δεν έχει νόημα. Εάν υπάρξουν θέματα στα οποία διαφωνείτε, απλώς συμφωνείστε ότι διαφωνείτε, περάστε σε άλλο θέμα και αναζητήστε περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα.

Τώρα θα μας ρωτήσετε, τι να κάνετε αν το άτομο απέναντί σας δεν αντέχεται; Το βάζετε στα πόδια όσο βρίσκεται στο μπάνιο ή βάζετε έναν φίλο να σας καλέσει στο κινητό, ώστε να προσποιηθείτε κάτι επείγον και να φύγετε; Μία φίλη μου, διαζευγμένη με δύο παιδάκια, έκανε πάντα το κλασσικό κόλπο: Ακόμη κι αν της άρεσε ο άνθρωπος που είχε απέναντί της, στο πρώτο ραντεβού έβαζε πάντα μα πάντα κάποιον να την παίρνει τηλέφωνο για να επικαλείται ότι κάτι έγινε με τα παιδιά στο σπίτι και έπρεπε να φύγει. Με αυτό τον τρόπο θεωρούσε ότι δοκίμαζε τις αντοχές του άλλου ώστε να καταλάβει πόση κατανόηση θα έδειχνε στο γεγονός ότι ήταν μαμά και μάλιστα μονογονέας. Εγώ από την άλλη βέβαια, προτείνω πάντα την ευθύτητα. Μείνετε στο ραντεβού ακόμη κι αν είναι χάλια, ζητήστε λογαριασμό σχετικά γρήγορα και φύγετε από τη πόρτα και αξιοπρεπώς.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ