Ραντεβού: 10 αλήθειες που δεν θα σας πεί κανείς!

1

Τα περισσότερα άρθρα που αφορούν τις σχέσεις, τα ραντεβού και γενικότερα την αισθηματική ζωή των ανθρώπων συνήθως «διαστρεβλώνουν» τη σκέψη, τη κρίση και την αλήθεια του αναγνώστη. Κι αυτό διότι, με εξαίρεση τους ειδικούς που μιλούν με βάση την επιστημονική τους γνώση, όλοι οι  υπόλοιποι καταθέτουν την προσωπική τους εμπειρία και πινελιά. Η οποία μπορεί να είναι σωστή αλλά δεν παύει να είναι υποκειμενική. Γι’ αυτό, θυμηθείτε τα εξής:

1. Εάν θέλετε να γνωρίσετε κόσμο, πρέπει να προσπαθήσετε γι’ αυτό: Μην επιτρέψετε στα μαξιλάρια του καναπέ, στο facebook και στη βραδιά με τις φίλες ή τους φίλους, να σας  εμποδίσουν από το να γνωρίσετε κόσμο. Επισκεφθείτε μία εκδήλωση. Πιάστε κουβέντα με τους ανθρώπους. Σταματήστε να κοιτάτε συνεχώς το τηλέφωνό σας ενώ βρίσκεστε έξω και πείτε μερικά «Γειά σου τι κάνεις;», παραπάνω!

2. Εάν δεν είστε παθιασμένοι με τον άλλον σε φάση «δεν μπορώ να μην σε σκέφτομαι 500 ωρες το 24ωρο» τότε τι νόημα έχει; Πολλά πράγματα στη ζωή είναι μέτρια, γιατί να είναι και ο έρωτας; Το πρόσωπο που θα μιλήσει στη καρδιά σας, οφείλει να σας κάνει να νιώθετε πρωτόγνωρα. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα νόημα να μένετε κάπου απλά για να μένετε!

3. Βρείτε ένα παράδειγμα: Οι γονείς σας. Οι φίλοι σας. Οι φίλοι των φίλων σας. Το 70χρονο ζευγάρι δίπλα σας που πάει κάθε Κυριακή και πίνει τον καφέ του στο καφενεδάκι της γωνίας. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε πως αυτό που ονομάζεται «αγάπη» υπάρχει!

4. Γιατί να βγω; Κανείς δεν με θέλει: Είστε ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να το πεί αυτό. Διότι όταν νομίζατε πως κάποιος σας ήθελε και θα ήσασταν για πάντα μαζί δεν γνωρίζατε ότι θα συνέβαινε το εντελώς αντίθετο κι ότι κάτι θα σας έφερνε σε αυτή τη στιγμή, σ’ αυτό το άρθρο. Επομένως δεν υπάρχει πιο περίτρανη απόδειξη, ότι το μέλλον δεν το γνωρίζει κανείς…ούτε εσείς!

5. Εάν κάτι δεν σας πάει καλά, τότε δεν είναι καλό: Μην αγνοήσετε το καμπανάκι που σας χτυπάει ότι κάτι δεν σας «πάει» στον άλλον. Δεν σημαίνει πως δεν είναι καλός άνθρωπος ή δεν έχει καλές προθέσεις. Μπορεί απλώς να μην έχετε χημεία.

6. Είστε πολύ απασχολημένοι για έρωτες: Δεν είστε. Αυτό είναι δικαιολογία. Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που λέτε στον εαυτό σας επειδή θέλετε απεγνωσμένα να το πιστέψετε. Αν θέλετε κάτι πολύ, κάπως θα βρείτε τον τρόπο να το αποκτήσετε και να το κρατήσετε!

7. Φερθείτε στον έρωτα όπως στα βιβλία: Όταν γίνεται βαρετός ή πολύπλοκος, αφήστε τον στη μέση και στείλτε τον αδιάβαστο!

8. Εάν στο τέταρτο ραντεβού ακόμη αναρωτιέστε αν σας αρέσει τελικά ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας, αφήστε το: Μη χάνετε το χρόνο σας αφήνοντας τη κατάσταση να σέρνεται και μην πιέζετε κάτι που δεν σας βγαίνει ή που δεν είναι γραφτό να συμβεί.

9. Μην είστε συγκρατημένος/η: Εάν βάλετε το καλό σας κοστούμι ή φόρεμα και προσποιηθείτε κάποιον/α άλλον/η τότε απλώς καθυστερείτε το απροσδόκητο, δηλαδή να αποκαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό. Χαλαρώστε ώστε και εσείς να νιώθετε άνετα αλλά και ο άλλος να ξέρει τί τον περιμένει ώστε να ξέρει αν θα μείνει ή θα φύγει μια ώρα αρχύτερα. Ο χρόνος δεν είναι μόνο χρήμα, είναι και αλήθεια. Όσο γρηγορότερα την ξέρεις, τόσο περισσότερο χρόνο κερδίζεις.

10. Κάντε μόνο ό,τι σας φαίνεται σωστό: Εάν θέλετε να του/της στείλετε ένα sms για να τον/την ευχαριστήσετε για τη βραδιά ή στο τρίτο ραντεβού θέλετε να τον/την φιλήσετε, κάντε το. Δεν υπάρχει χειρότερο από τα κλισέ που μπλοκάρουν τους ανθρώπους ή τους υπαγορεύουν πώς πρέπει να φέρονται ή να μιλάνε στο πρώτο, στο τρίτο ή στο δέκατο πέμπτο ραντεβού και ύστερα πώς πρέπει να φέρονται στη σχέση και στο χωρισμό κ.ο.κ. Υπάρχουν κάποια γενικά στάνταρντς που ορίζουν το λογικό και το υγιές αλλά από εκεί και πέρα πιο υγιές είναι να αφεθείτε για να το ευχαριστηθείτε!