Άντρες που δεν θα σε παντρευτούν…ποτέ!

0

Όσο κι αν περνάτε καλά μαζί, όσα χρόνια και να έχετε σχέση ή να έχει αποδεχτεί τα παιδιά σας, αυτός ο άντρας δεν πρόκειται να σας παντρευτεί ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Δείτε γιατί:

Αγαπάει ακόμη τη πρώην γυναίκα του
Μπορείτε να το καταλάβετε από μίλια μακριά. Οτιδήποτε, του θυμίζει εκείνη και θα του θυμίζει μέχρι να αρχίσει να φαντασιώνεται ότι είναι ακόμη παντρεμένος μαζί της.

Φοβάται τη δέσμευση (πρωτότυπο)
Και ποιος δεν τη φοβάται; Αυτή τη περιβόητη δέσμευση τη φοβούνται ακόμη κι αυτοί που δεν τη φοβούνται πραγματικά αλλά έχουν μάθει ότι το «επιχείρημα» πιάνει. Ο άντρας αυτός δεν μοιράζεται το χώρο του, τα χρήματά του, τα σχέδιά του ή τη ζωή του. Η σκέψη ότι κάποιος περιμένει στο σπίτι να τον φροντίσει, είναι κάτι που αδυνατεί να διαχειριστεί. Ελπίζει ότι δεν θα αφήσετε ούτε μπατονέτα στο σπίτι του, επομένως κι εσείς μην αφήσετε ούτε μπατονέτα, ούτε τη καρδιά σας.

Αναζητάει τη τελειότητα
Ερωτεύεται συχνά τη μία γυναίκα μετά την άλλη αλλά συνήθως και εντελώς αναπάντεχα, βρίσκει ένα ελάττωμα επάνω της και απογοητεύεται. Βαθιά μέσα του, ψάχνει το καλύτερο του καλύτερου και αισθάνεται πως οποιαδήποτε δέσμευση απέναντί σας είναι χαμένη ευκαιρία για να βρεί μια άλλη, πιο ψηλή, πιο αδύνατη, πιο όμορφη, πιο οτιδήποτε (εδώ βάλτε οποιοδήποτε πιθανό επίθετο σας έρχεται στο μυαλό). Ποτέ δεν θα είστε αρκετή όσο ψάχνει να κλείσει τις τρύπες της αυτοπεποίθησής του, κάτι που ούτε εσείς ούτε καμία άλλη μπορεί να κάνει παρά μόνο εκείνος. Μη σπαταλάτε την αιωνιότητά σας, για εκείνον!

Ο υπερ-αφοσιωμένος μπαμπάς
Μερικοί άντρες «κρύβονται» συνειδητά πίσω από το παιδί τους ως έναν τρόπο να αποφύγουν την οικειότητα. Η αφοσίωσή του στο παιδί ή στα παιδιά του, μπορεί στην αρχή να σας τραβήξει το ενδιαφέρον και να το θεωρήσετε και πολύ τρυφερό, μέχρι να καταλάβετε ότι δεν έχετε θέση στη ζωή του. Εάν τα παιδιά έρχονται πάντα πρώτα για εκείνον και εσείς όχι, ίσως ήρθε η ώρα να ρίξετε τα δίχτυα σας αλλού!

Ο αιώνια έφηβος
Μπορεί να κοντεύει τα 50 αλλά κάνει σαν 20χρονο. Βγαίνει συνέχεια και συνήθως με μικρότερους φίλους του ενώ πιστεύει ότι τα 20χρονα κορίτσια που γνωρίζει σε διάφορα μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά, ενδιαφέρονται για τη νεανική του γοητεία. Κι επειδή αντί αυτή η συμπεριφορά να του βαράει καμπανάκι, τον κολακεύει κιόλας, καλύτερα να βαρέσετε καμπανάκι στον εαυτό σας και να ψάχνετε την έξοδο.

Ανήκει στη μητέρα του
Δεν μιλάμε φυσικά για τον άντρα που αγαπά και σέβεται τη μητέρα του αλλά για τον άντρα που κρέμεται απ΄ τη φούστα της και δίνει όλο του τον εαυτό σε εκείνη γι’ αυτό και δεν έχει αποθέματα να δώσει σε μια άλλη γυναίκα ή σχέση. Μη νομίζετε ότι εσείς θα είστε η ξεχωριστή γυναίκα της ζωής του, για χάρη της οποίας θα παρακάμψει τη μητέρα του. Το πιο πιθανό είναι και σε ό,τι αφορά τη σχέση σας, να εξαρτάστε από τη γνώμη της. Καλό δρόμο!

Πίνει για να νιώσει καλύτερα
Ο άντρας αυτός πίνει για να χαλαρώσει πρίν πλησιάσει οποιαδήποτε γυναίκα. Ντρέπεται τόσο που μόνο με το αλκοόλ μπορεί να ανοιχτεί στους άλλους, ωστόσο εκτός από ντροπαλός μπορεί να είναι και αλκοολικός. Στην υγειά σας! (και φύγετε!).

Του αρέσει να είναι «κυνηγός»
Όσο τον απορρίπτετε τόσο κολλάει επάνω σας. Συνήθως είναι ρομαντικός και τρυφερός, μέχρι που να κερδίσει τη καρδιά σας. Μόλις τη κερδίσει, τη παίζει στο καζίνο της Πάρνηθας και δεν τη ξαναβλέπετε. Ούτε αυτή, ούτε εκείνον.

Όλα αφορούν εκείνον
Λατρεύει να μιλάει και κυρίως για τον εαυτό του. Είναι πολύ απασχολημένος με το να σας εντυπωσιάζει λέγοντάς σας ιστορίες για τον εαυτό του, χωρίς να εκφράζει τη παραμικρή περιέργεια για εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Μην αγνοήσετε το συγκεκριμένο σημάδι, απλά αποχαιρετήστε τον.

Φυσικά υπάρχουν τόσοι και άλλοι τόσοι άντρες που μπορούν να σας χαρίσουν όχι μία αλλά εκατό ζωές. Αρκεί να έχετε τη καρδιά και τα μάτια σας ανοιχτά. Καλή επιτυχία!

Πηγή: psychologytoday.com