Αν μάθαινες ότι ο άντρας της φίλης σου, την απατάει, θα το έλεγες;

0

Αν μάθαινες ότι ο άντρας της φίλης σου, την απατάει, θα το έλεγες; Φυσικά και θα το έλεγες. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το νόημα της φιλίας αλλά επειδή δεν είναι σωστό να το μάθει από αλλού. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις αν θα της το πείς ή όχι αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο, αν τελικά αποφασίσεις να της μιλήσεις, το πώς θα της το πείς.

Ακόμη κι αν υποψιάζεται ότι κάτι στο γάμο της δεν πάει καλά τελευταία, το νέο που θα της φέρεις θα τη ξαφνιάσει και πιθανόν να μην το περιμένει. Επίσης, η κατάσταση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και ιδιαίτερες ισορροπίες ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς όπως:

Πότε να το πείς: Αν η φίλη σου είναι μέσα στο κοντινό σου περιβάλλον, μην διστάσεις να της το πείς. Οι άνθρωποι που είναι πιο κοντά μας, υποτίθεται ότι γνωρίζουν πως τους αγαπάμε και ότι ποτέ δεν θα τους πληγώναμε σκόπιμα. Μπορεί φυσικά να σκεφτείς να μην το πείς αν δεν είσαι σίγουρη ότι αυτό που έμαθες είναι κάτι πραγματικό ή συγκυριακό. Αν για παράδειγμα είδες τον άντρα της να τρώει με κάποια σε ένα μαγαζί, δεν σημαίνει ότι απατάει τη γυναίκα του. Αν όμως τον είδες στο μπάρ ενός πονηρού ξενοδοχείου με μια άλλη, τότε μάλλον το πράγμα διαφέρει. Στο χέρι σου είναι να διακρίνεις τη μια περίπτωση από την άλλη.

Πότε να μην το πείς: Εάν αυτή η φίλη δεν είναι ανάμεσα στις πολύ στενές, πρέπει να σκεφτείς αυτή τη σχέση πιο συγκεκριμένα. Πόσα γνωρίζεις για τη προσωπική της ζωή; Για παράδειγμα, περνάμε συγκεκριμένο χρόνο με τους συναδέλφους μας και μοιραζόμαστε πράγματα μαζί τους αλλά μερικές φορές όχι. Σε τι επίπεδο λοιπόν είναι η σχέση σας μαζί τους; Θα σε πίστευε αν της το έλεγες;

Αν δεν γνωρίζεις καλά το άτομο που έχει απατηθεί ή δεν έχετε φτάσει μεταξύ σας, σε αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης, τότε αυτό μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. Κάποιος που δεν σε γνωρίζει σε βαθιά προσωπικό επίπεδο μπορεί να θεωρήσει ότι έχεις κάνει λάθος ή ότι έχεις κάποιο κίνητρο που το μοιράστηκες μαζί του και αυτό να αλλάξει τη σχέση σας, για πάντα.

Οι άνθρωποι δεν γίνονται αμυντικοί λόγω του περιεχομένου της είδησης που μοιράζεται μαζί τους κάποιος αλλά λόγω της πρόθεσης που εκείνοι βλέπουν πίσω από αυτή. Όταν οι άλλοι γίνονται αμυντικοί, σταμάτα να μιλάς για το θέμα και ξεκαθάρισε τις προθέσεις και το σκοπό σου. Και όπως σε κάθε δύσκολη συζήτηση, το να είσαι σκεπτόμενη είναι σημαντικό. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις με συγκεκριμένο νόημα, γι’ αυτό:

  • Πες στο άτομο που θέλεις να μιλήσεις, ότι θες να το δείς ιδιαιτέρως
  • Προλόγισε τη συζήτηση με μια φράση του τύπου «Έχω κάτι που πρέπει να σου πω» ή κάτι ανάλογο.
  • Να είσαι ευθύς και ενημέρωσέ τη ακριβώς τι γνωρίζεις και πώς το γνωρίζεις.
  • Σιγουρέψου ότι η φίλη σου γνωρίζει πως ό,τι της λες, της το λες επειδή νοιάζεσαι για εκείνη και δεν θα ήθελες να το μάθει με άλλο τρόπο ή να συνεχίσει να είναι θύμα απάτης.
  • Πες της ότι ανεξάρτητα από την είδηση ή τν αντίδρασή της, είσαι στο πλευρό της και έχεις κάθε καλή διάθεση να τη στηρίξεις.

Αλλά:

  • Μην της πείς την είδηση με email, sms ή μέσω τηλεφώνου ή facebook. Τέτοιες συζητήσεις απαιτούν προσωπική επαφή.
  • Μην την εκπλήξεις εντελώς, κάνε ένα καλό πρόλογο.
  • Μην προσπαθήσεις να της «χρυσώσεις» την απιστία γυροφέρνοντας το θέμα χωρίς να επικεντρώνεσαι, διότι αυτό θα την αναστατώσει περισσότερο.
  • Μην κάνεις άσχημα σχόλια για τον άντρα της, τύπου «Πάντα κάτι δεν μου άρεσε επάνω του» και μην μιλήσεις άσχημα για εκείνον ακόμη κι αν εκείνη το κάνει. Καλό είναι να κρατήσεις τα προσχήματα!

Το συγκεκριμένο θέμα είναι γενικά πολύ λεπτό και αμφιλεγόμενο και οι απόψεις διίστανται. Σε κάθε περίπτωση καλό να έχεις υπόψιν σου, ότι υπάρχει η πιθανότητα, ακόμη και η πιο καλή σου φίλη, να μην σε πιστέψει ή ακόμη και να διακόψει τη φιλία σας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να μιλήσεις αν το έχεις αποφασίσει. Ίσα ίσα ένας άνθρωπος που δεν σε πιστεύει, ή αμφιβάλλει για τα κίνητρά σου και θεωρεί πιο πιθανό να λες ψέμματα από το να την έχει απατήσει ο άντρας της, μάλλον δεν ήταν ποτέ τόσο καλή φίλη όσο πίστευες και η απιστία του συντρόφου της, ήταν απλά η αφορμή για να ξεκαθαρίσει η δική σας σχέση.

Εσύ βρέθηκες ποτέ σε αυτή τη θέση και αν βρισκόσουν, τί θα έκανες;

Πηγή: Divorcedmoms.com

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο, συμπλήρωσε την ηλεκτρονική σου διεύθυνση για να λαμβάνεις περισσότερα, στο email σου, χωρίς spam και με απόλυτη προστασία των προσωπικών σου δεδομένων!