Συνέντευξη με τη Ρούλα Κωνσταντοπούλου: Είμαι 8 χρόνια σε διάσταση!

0

Η  Ρούλα Κωνσταντοπούλου, οικονομική συντάκτρια της ΕΡΤ και μαμά, εξομολογείται για πρώτη φορά δημόσια ότι είναι σε διάσταση τα τελευταία 8 χρόνια και μιλάει για τις καλές σχέσεις με τον πρώην άντρα της αλλά και για το πώς ο έρωτας σκοτώνει τον γάμο!

Single Parent: Σε μια κουβέντα που είχαμε πρίν λίγο καιρό μου είχες πεί ότι εδώ και 8 χρόνια είσαι σε διάσταση, σωστά;

Ρούλα Κωνσταντοπούλου: Ναι εδώ και 8 χρόνια

Single Parent: O λόγος που δεν έχετε βγάλει διαζύγιο; Αν θέλεις φυσικά μας λες..

Ρούλα Κωνσταντοπούλου: Δεν μας απασχόλησε μέχρι τώρα και τα βασικά θέματα -διατροφής, εξόδων και άλλων δαπανών- λύθηκαν μεταξύ μας με ένα τυπικό χαρτί στην αρχή σε δικηγόρο και αργότερα μέσα από συννενόηση. Το τελευταίο διάστημα σκεφτόμαστε το διαζύγιο. Κι αυτό για λόγους τυπικούς. Μάλλον επειδή δεν τον πιστεύουν οι σχέσεις του!

Single Parent: Άρα οι σχέσεις με τον πρώην άντρα σου είναι καλές, αυτό είναι πολύ θετικό!

Ρούλα Κωνσταντοπούλου: Λογικό, αν λάβεις υπ’ όψιν σου ότι το σπίτι είναι μισο-μισο, μένει εκτός Αθήνας και όταν έρχεται εδώ για δουλειές τον φιλοξενούμε. Ένας χωρισμός ακόμα και αν τον επιδιώκεις πονάει. Και οι 2 πλευρές νιώθουν απογοήτευση και προδοσία.Εμείς, πρώτα σφαχτήκαμε και μετά τα βρήκαμε. Και είναι ευλογία που σφαχτήκαμε γιατί δεν υπήρξαν στο βάθος χρόνου απωθημένα μεταξύ μας. Καλύτερα έτσι παρά δήθεν….πολιτισμένα.

Single Parent: Τέλεια, πρέπει να είστε οι μόνοι σε ολόκληρη την  επικράτεια! Τα παιδιά σας πώς το πήραν αυτό;

Ρούλα Κωνσταντοπούλου: Ο γιος 23, η κόρη 19 μας είπαν ότι έπρεπε να είχαμε χωρίσει νωρίτερα. Αν και δεν υπήρχαν τσακωμοί μεταξύ μας τα παιδιά εισέπρατταν την ένταση και την απομόνωση της σχέσης μας.

Single Parent: Όταν χωρίσατε δηλαδή τα παιδιά ήταν σχετικά μεγάλα…

Ρούλα Κωνσταντοπούλου: Ναι.

Singleparent.gr: Είχατε ποτέ θέμα να θέλει κάποιο από τα παιδιά σου να πάει με τον μπαμπά του; Γενικότερα το θέμα της επικοινωνίας με τα παιδιά, το ρυθμίσατε ομαλά;

Ρούλα Κωνσταντοπούλου: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα παιδιά είχαν δύο σπίτια σε απόσταση 4 στενών το ένα με το άλλο. Τρώγανε κάθε μεσημέρι με τον μπαμπά τους μετά το σχολείο. Κάθε Τετάρτη και δεύτερο Σαββατοκύριακο ήταν μαζί του, Χριστούγεννα-Πάσχα μαζί του κ Πρωτοχρονιά-15 Αύγουστο μαζί μου. Σε περίπτωση που εγώ ταξίδευα τα παιδιά έμεναν με τον μπαμπά τους. Ουσιαστικά τα παιδιά αν ήθελαν να κοιμηθούν στο ένα ή στο άλλο σπίτι το έκαναν ή ακόμα κ να μείνουν στον μπαμπά τους μια εβδομάδα.

Singleparent.gr:  Πώς αντιμετωπίζουν μια χωρισμένη μαμά στον χώρο της τηλεόρασης; Υπήρξε ρατσισμός απέναντί σου; Δέχτηκες σεξουαλική παρενόχληση ή σε αγκάλιασαν και σε στήριξαν;

roula konstantopoulou3Ρούλα Κωνσταντοπούλου: Αυτό εχει να κάνει με την εικόνα που έχεις περάσει στον εργασιακό σου χώρο. Ακόμα και τώρα υπάρχουν συνάδελφοι που δεν γνωρίζουν για τον χωρισμό μου. Η δημοσιογραφία είναι σκληρή αρένα και δεν επιτρέπεται να σε δουν ματωμένη…..όσο για την σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο μας δεν έχει να κάνει με το αν είσαι παντρεμένη ή χωρισμένη. Πάντως οι ελάχιστοι συνάδερφοι που το έμαθαν και ήταν σε επιτελικές θέσεις με στήριξαν.

 

 

Singleparent.gr: Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω θα χώριζες; Σκέφτηκες ποτέ πως ίσως είχατε περιθώρια να σώσετε τον γάμο σας ή δεν υπήρχε επιστροφή;

Ρούλα Κωνσταντοπούλου:  Για τα περιθώρια χρειάζονται δύο. Σαφώς και το μερίδιο ευθύνης σ’ ένα χωρισμό είναι 50%-50%. Τα μοιράζονται αυτός που έκανε και αυτός που ανέχτηκε. Και οι δύο ευθύνονται. Όταν η σχέση γίνεται αδερφική δεν έχεις λόγο να μένεις σ ένα γάμο. Υπάρχει και η ερωτική ανάγκη και αν δεν μπορείς να την έχεις μέσα από τον σύζυγο ή την σύζυγο είναι αναξιοπρεπές να την αναζητήσεις κάπου αλλού την στιγμή που δεν έχει λυθεί ο γάμος. Εμείς είχαμε τελειώσει γι’ αυτό και θα ξαναχωρίζαμε. Και το έχουμε συζητήσει και οι δύο αυτό. Όταν υπάρχουν παιδιά, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για «λευκούς γάμους» και παράλληλες ζωές. Είναι ντροπή απέναντι στα παιδιά που παίρνουν λάθος μηνύματα. Αν για παράδειγμα τα παιδιά βλέπουν ένα γονιό παθητικό μέσα σε εντάσεις ενός γάμου, τί μήνυμα παίρνουν; Μόνο να σκύβουν το κεφάλι και να ανέχονται. Δεν ήθελα τέτοια παιδιά! Πρέπει τα παιδιά να μεγαλώνουν μαθαίνοντας αξιοπρέπεια και να διεκδικούν την θέση τους απέναντι σε αδικίες. Αν ανέχεσαι μέσα σ’ ένα γάμο τον άντρα σου π.χ. να γυρνάει (που δεν είχα τέτοιο θέμα) η κόρη σου θα το πάρει σαν δεδομένο και μετά θα καταστρέψει όλη της την ζωή. Προσωπική και επαγγελματική. Θέλουμε ευτυχισμένα παιδιά και όχι τοξικά μέσα από τις πιέσεις. Πως θα μάθεις τα παιδιά σου να σέβονται την αλήθεια όταν τα κοροιδεύεις παρουσιάζοντάς τους μια αγία οικογένεια που δεν υπάρχει;

Singleparent.gr:  Τέλος τί θέλεις να πείς στους διαζευγμένους γονείς ή στους γονείς σε διάσταση; Η ζωή δίνει δεύτερη ευκαιρία;

Ρούλα Κωνσταντοπούλου:  Η ζωή δίνει πολλά δώρα. Η τόλμη είναι γνώση και η ευκαιρία ένα βήμα για την εξέλιξη. Κατι σαν εξεταστική. «Για να δούμε τί έμαθες», δηλαδή. Στους γονείς θα ήθελα να πω να στηρίζουν τις αποφάσεις τους, να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά ως μέσον -κάτι που δυστυχως το κάνουν πολλές γυναίκες- και να είναι δίπλα στα παιδιά τους δίνοντας τους το δικαίωμα επιλογής για την ζωή τους. Τα παιδιά αργά ή γρήγορα καταλαβαίνουν. Σημασία δεν έχει αν το παιδί θα κοιμηθεί στο σπίτι του μπαμπά ή της μαμας, αλλά η ποιότητα της σχεσης που έχουμε χτίσει μαζι του. Μην του κρατήσετε κακία αν το κάνει. Είναι άδικο. Δουλέψτε την σχεση και δείξτε του ότι θα είστε πάντα δίπλα του. Οχι ψέματα στα παιδιά. Είναι σκληροί κριτές. Εγώ έπεσα απο τα συννεφα οταν τα πιτσιρίκια είπαν «έπρεπε να είχατε χωρίσει νωρίτερα».

Singleparent.gr: Ρούλα μου, σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τον χρόνο σου και την καλή σου διάθεση να μιλήσεις στο Singleparent.gr και σου εύχομαι σύντομα και μ’ έναν δεύτερο γάμο!

Ρούλα Κωνσταντοπούλου:  Μπα δεν θα κάνω….ο έρωτας σκοτώνει τον γάμο, χαχα!!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Ρούλα Κωνσταντοπούλου για τον πολύτιμο χρόνο της μα πάνω απ’ όλα για το φοβερό της χιούμορ!