Συγγνώμη που το λέω αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω τα παιδιά μου

0

Ο σύζυγος μου είχε μόλις γυρίσει από τη δουλειά και εγώ έκλεινα την πόρτα πίσω μου. Αυτός ήταν πλέον ο προορισμός μου, έξω από το σπίτι. Μακρυά από τα παιδιά μου; Ποιός νοιάζεται, αρκεί να έχω την ησυχία μου.

Το ξέσπασμα μου ήταν κάτι που με έκανε να ντρέπομαι για αρκετό καιρό. Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να το πω δυνατά, γιατί θα φαινόμουν κακιά και αχάριστη μητέρα. Σε κάποιο σημείο, πίστευα ότι αν έλεγα τον αληθινό λόγο που ήθελα να φύγω από το σπίτι για λίγες ώρες θα με κοιτούσατε υποτιμητικά. Τώρα όμως ξέρω λίγο καλύτερα, γιατί γνωρίζω ότι νιώθετε το ίδιο μερικές φορές.

Ο λόγος που δεν άντεξα και έφυγα; Μερικές φορές δεν αντέχω τα παιδιά μου. Απλά πράγματα.

Τα αγαπώ όσο δεν πάει, είναι το φώς της ζωής μου. Με κάνουν να γελώ και νιώθω ότι μπορώ να ξεπεράσω όλες μου τις δυσκολίες. Είμαι αρκετά ευλογημένη που τα έχω στη ζωή μου, αλλά είναι μικροί άνθρωποι και αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές είναι ενοχλητικοί.

Έτσι είναι οι άνθρωποι, ενοχλούνται από άλλους ανθρώπους, ακόμα και από εκείνους που αγαπούν περισσότερο, έστω και αν είναι μικροί σε ηλικία.

Υπάρχουν μέρες που ο γιός μου ξυπνάει και αρχίζει να γκρινιάζει, μέχρι να ξανακοιμηθεί. Η γκρίνια του είναι διαπεραστική και χωρίς υπερβολές με κάνει να θέλω να ξηλώσω τα αυτιά μου.

Υπάρχουν μέρες που πραγματικά δεν αντέχω τα παιδιά μου.

Το κλάμα δεν σταματάει ποτέ, πάντα κάτι χαλάει. Όταν τους σερβίρεις φαγητό, είναι βασανιστήριο. Ότι θέλουν να κάνουν είναι επικίνδυνο και ότι πω εγώ πρέπει να λήξει με φωνές. Όταν κάτσω λίγο να ξεκουραστώ θα κλειδωθούν στο μπάνιο και μετά θα βρώ μαρκαδόρους μέσα στο πλυντήριο.

Το ξέρω ότι ακούγομαι κάπως, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Είναι πολλά περισσότερο από αυτό. Δεν είναι κακό να μην αντέχεις έστω μια μέρα, να ακούς τις φωνές τους. Δεν είναι κακό να μην θες να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις της κόρης σου. Δεν είναι κακό να νιώθεις ότι πνίγεσαι από την μητρότητα και δεν υπάρχει πρόβλημα να το παραδεχτείς.

Τα παιδιά είναι μικροί άνθρωποι και έχουν επίσης τις κακές και τις καλές τους μέρες. Όμως τα αγαπάς και ποτέ δεν θα ήθελες να φύγεις από κοντά τους. Είναι σωστό και υγιές να παραδεχτείς λοιπόν, ότι τα παιδιά αν και μικρά είναι δύσκολα πλάσματα και πως μερικές μέρες απλά κι εσύ σαν άνθρωπος, δεν αντέχεις να βρίσκεσαι δίπλα τους. Αυτό δεν σε κάνει κακό γονιό, αλλά ειλικρινή.

Χρειαζόμαστε περισσότερους ειλικρινείς γονείς ώστε να μην νιώθουμε πίεση από την τέλεια εικόνα που πρέπει να δείχνουμε στους γύρω μας. Η ζωή είναι δύσκολη, το ίδιο και τα παιδιά. Αν αρχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτό ίσως πάμε τη μητρότητα ένα βήμα παραπάνω.

Πηγή: http://www.scarymommy.com/