Αυστραλία: Θα απαγορεύεται η είσοδος στο σχολείο, σε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί

0

Η Αυστραλία μπορεί να μην καταλαβαίνει αρκετά όσον αφορά το κομμάτι της επιστήμης, αλλά υπάρχει μια περιοχή η οποία καταδιώκει τους εμβολιασμούς. Έπειτα από ένα νέο κυβερνητικό πλάνο του πρωθυπουργού Malcolm Turnbull με τίτλο “No Jab, No Play”  το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα – παιδιά τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε νηπιαγωγεία και σχολεία. Προς το παρόν οι αρχές των  Queensland, New South Wales, και της Victoria έχουν ήδη απαιτήσει τον εμβολιασμό των παιδιών, τη στιγμή που άλλες περιοχές δεν συμμετέχουν στην νομοθεσία. Ο νόμος έχει πρόθεση να γίνει ομοσπονδιακός, με τους ιατρικούς οργανισμούς και την κυβέρνηση να είναι υπέρ της συγκεκριμένης ιδέας.

Μια από τις λίγες εξαιρέσεις ήρθε από την ηγέτη της One Nation η οποίος δήλωσε ότι τέτοιες αποφάσεις στο θέμα του εμβολιασμού απεικονίζουν μια κυβέρνηση δικτατορίας. Επίσης ισχυρίστηκε ότι οι γονείς θα πρέπει να κάνουν έρευνα από μόνοι τους, όσον αφορά τον εμβολιασμό , και πως δεν πρέπει να βασίζονται στους γιατρούς.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι μέρος από μία σειρά πρωτοβουλιών που σχεδιάστηκαν για να εμβολιάσουν το 5% των παιδιών στην Αυστραλία, που παραμένουν ανεμβολίαστα.

Πίσω στο 2016, όπου δημιουργήθηκε αρχικά το σχέδιο “No Jab, No Play”, σήμαινε ότι οι γονείς που δεν εμβολίαζαν τα παιδιά τους θα έχαναν σημαντικές εισφορές. Σαν αποτέλεσμα του συγκεκριμένου μέτρου, παραπάνω από 200.000 παιδιά είναι πλέον προστατευμένα από θανατηφόρες ασθένειες, και ο μέσος όρος εμβολιασμού έφτασε στο 92,2%. Αντιθέτως το 2015, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα έμπαινε ένα τέλος και στις τελευταίες θρησκευτικές απαλλαγές εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο ABC news ότι, πέρα από την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, χρειάζονται να γίνουν ακόμα περισσότερα, και πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών ήταν μόνο η αρχή.

» Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε πέρα από αυτό – θα πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια από όλες τις κυβερνήσεις ώστε να διασφαλίσουμε τον εμβολιασμό όλων των παιδιών,» αναφέρει ο Turnbull.

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γνωρίζεις ότι οι εμβολιασμοί είναι απολύτως ασφαλείς. Ναι όπως σε πολλές περιπτώσεις ιατρικής φροντίδας, μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αντίθετη γνώμη – όπως εκείνοι με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα – και τυχόν σύνδεσμοι με τον αυτισμό και άλλες σχετικές παθήσεις είναι τελείως αβάσιμοι.

Στην πραγματικότητα είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν γίνεται να εμβολιαστούν και μπορεί να επωφεληθούν από εκείνους που εμβολιάζονται χάρη σε μια διαδικασία που ονομάζεται ανοσία. Σκοπός είναι να μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, γιατί η ασφάλεια των παιδιών σίγουρα είναι πάνω από όλα.

Εξαιτίας των εμβολιασμών 122 εκατομμύρια παιδιά έχουν σωθεί από το 1990. Σκεφτείτε λοιπόν πόσες ζωές μπορεί να σώσει το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο που υπάρχει μεγάλη περίπτωση να εφαρμοστεί και παγκοσμίως.

Πηγή : http://www.iflscience.com/