Όταν δεν εμβολιάζεις το παιδί σου, βάζεις σε κίνδυνο τα παιδιά των άλλων

0

Είναι αποδεδειγμένο ότι το κίνημα κατά του εμβολιασμού είναι λάθος απ’ όλες τις απόψεις. Το επιχείρημα ότι τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν αυτισμό ή άλλες ασθένειες. Είναι λάθος. Λάθος λάθος. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους, πράγμα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στα υπόλοιπα παιδιά. Η μητέρα ενός αυτών των παιδιών, πόσταρε την ιστορία της στο Facebook, όταν η κόρη της κόλλησε ανεμοβλογιά και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, η οποία έγινε viral, η Camille Echols έγραψε για την πρόσφατη εμπειρία με την κόρη της, η οποία στην ηλικία των δύο, υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού και, συνεπώς, δεν ήταν σε θέση να εμβολιαστεί κατά της ανεμοβλογιάς.

Στη δημοσίευσή της, η Echols έγραψε ότι, παρ’ όλο που δεν ήταν ανέκαθεν θερμή υποστηρίκτρια του εμβολιασμού, τώρα, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά, βλέποντας όλους αυτούς τους ενάντιους στον εμβολιασμό, να λένε πράγματα, όπως «Γιατί τα μη εμβολιασμένα παιδιά μου αποτελούν απειλή για τα εμβολιασμένα παιδιά σας, αφού λέτε ότι τα εμβόλια τα προστατεύουν;» Η κόρη της είναι το ζωντανό παράδειγμα, γιατί τα εμβόλια είναι σημαντικά για όλους.

Όταν ήταν δύο ετών, η κόρη της Echols υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού. Σύμφωνα με την Echols, έκανε το πρώτο εμβόλιο της ανεμοβλογιάς, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τη δεύτερη δόση, επειδή το ανοσοποιητικό της ήταν αδύναμο και, αντί να αναπτύξει αντισώματα, θα υπέκυπτε στον ιό. «Δυστυχώς, η κόρη της Echols, κόλλησε ανεμοβλογιά από ένα άρρωστο παιδί με ανεμοβλογιά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Αυτό που ακολούθησε,  ήταν η εσπευσμένη εισαγωγή της στην εντατική».

Λαμβάνει εργαστηριακή θεραπεία, ενέσεις ανοσοσφαιρίνης και στη συνέχεια, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τί θα μας πει ο γιατρός, γράφει ο Echols. Η περίοδος επώασης της ανεμοβλογιάς διαρκεί 7-21 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και με όλα αυτά που κάναμε, θα μπορούσε άνετα να αρρωστήσει στις επόμενες εβδομάδες. Και αυτό θα σήμαινε εισαγωγή στο νοσοκομείο για IV αντιιικά φάρμακα. Θα μπορούσε να πεθάνει από αυτό.

Το να επιλέγεις να μην εμβολιάζεις ένα παιδί, παρά τα όσα έχουν πει αξιόπιστοι επιστήμονες, και να εξακολουθείς να πιστεύεις ότι γνωρίζεις καλύτερα, θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή ενός άλλου παιδιού.

Όπως και στο παράδειγμα της Echols, στα παιδιά που υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις οργάνων, δεν επιτρέπεται η λήψη εμβολίων όπως η ιλαρά, η παρωτίτιδα, η ερυθρά και το εμβόλιο της ευλογιάς, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στο να κολλήσουν αυτές τις ασθένειες και να κινδυνέψει η ζωή τους από τις επιπλοκές, που μπορούν να δημιουργηθούν. Σύμφωνα με ένα άρθρο του αμερικανικού περιοδικού μεταμόσχευσης, οι υποψήφιοι και οι λήπτες μεταμοσχεύσεων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μολυσματικών επιπλοκών των ασθενειών, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με εμβόλια.

Το άρθρο αναφέρει, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τα μέλη της οικογένειας και ακόμη και τα κατοικίδια ζώα, πρέπει να ανοσοποιούνται πλήρως, πριν από την επαφή με έναν λήπτη μοσχεύματος. Ένα άρθρο για τις Κλινικές Μολυσματικές Νόσους καθιστά σαφές, γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό: Η ανοσοκαταστολή, η οποία είναι απαραίτητη για την αποτροπή της απόρριψης, ενισχύει τη σοβαρότητα πολλών μολυσματικών ασθενειών και ενδέχεται να ελαττώσει την ανταπόκριση στα εμβόλια που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη της ασθένειας.

Η έκθεση σε ένα τέτοιο περιβάλλον αποτελεί, πράγματι, κίνδυνο για τη ζωή της κόρης της και ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τις συνέπειες του μη εμβολιασμού των παιδιών στους υπολοίπους. Φυσικά, δεδομένου ότι το ποστ ανέβηκε στο διαδίκτυο, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στην Echols, για τις εικόνες με την τρομαγμένη κόρη της να φωνάζει στο θάλαμο της εντατικής. Η Echols επεξεργάστηκε την αρχική της δημοσίευση, για να απαντήσει στις απανωτές ερωτήσεις, που της έθεσαν όπως γιατί πήγε την κόρη της στην εντατική, αντί να κλείσει ραντεβού στο γιατρό, και αν το αίμα που της πήραν, είχε τραβηχτεί πριν λάβει δόσεις ανοσοσφαιρίνης, γιατί, όπως και να το κάνουμε ο καθένας είναι κριτής στο ίντερνετ.

Το κίνημα κατά του εμβολιασμού έκανε και αυτό την εμφάνισή του και, φυσικά, είπε στην Echols ότι πρέπει να ανοίξει κανά βιβλίο να μορφωθεί. Η Echols απάντησε: «Είμαι παιδίατρος, με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία σε μεταμοσχεύσεις και χρόνιες ασθένειες. Είχα εκτεταμένη εκπαίδευση σχετικά με τους εμβολιασμούς. Ίσως, να βάλετε τις απόψεις σας εκεί που ξέρετε».

Έχει λάβει, επίσης, και άλλα μηνύματα που της λένε να ηρεμήσει και ότι δεν γίνεται να πεθάνεις από μία απλή ανεμοβλογιά. Ευτυχώς, που υπάρχει και το Ίντερνετ, δηλαδή! Μόνο που δεν ισχύει. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κλινικής Νεφρού, η ανεμοβλογιά, η οποία είναι καλοήθης ασθένεια με μια, κατά βάση, σταθερή παρουσία στο γενικό πληθυσμό, μπορεί να έχει σοβαρές εκβάσεις για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 90% των θανάτων σε μολυσμένους ασθενείς.

Αλλά σίγουρα, το Ίντερνετ ξέρει καλύτερα!

Σκέψου τι λέει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου για τους εμβολιασμούς και πάρε τα παιδιά σου να κάνουν τα εμβόλιά τους. Ή, ίσως, πρέπει να ακούσεις την Camille Echols, η οποία έκλεισε το ποστ της, λέγοντας: «Οι άνθρωποι, που επιλέγουν να παρακάμψουν τους εμβολιασμούς, θέτουν παιδιά, σαν την κόρη μου, σε κίνδυνο. Έχει περάσει ήδη πάρα πολλά και αυτό ήταν κάτι που μπορούσε να αποφευχθεί».

Πηγή: scarymommy.com