Τα παιδιά των φίλων σου είναι δέκα φορές μεγαλύτερη ευθύνη

0

Δευτέρα απογευματάκι κι επικρατεί ένας χαμός στο γραφείο, ο Γιώργος δίπλα μου ωρύεται και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, χτυπάει το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ακούω «Κική σώσε με!».

ICECOLLHDZ_POSTER_CROSSΉταν η κολλητή μου, που έχει δύο μικρά παιδάκια σε κοντινή ηλικία. Πολλές φορές μου έχει πει να κρατήσει το Γιώργο και της λέω πως με δύο αγοράκια δικά της και ένα δικό μου δεν θα αντέξει πάνω από μισάωρο. Έλα μου όμως που τώρα το τεστ αντοχής, ήταν για μένα.
-Πρέπει με τον Μίλτο να πάμε σε μια υποχρέωση και δεν έχουμε ποιος να μας κρατήσει τα παιδιά απόψε. Σε παρακαλώ μπορείς;,  με ρωτάει.
-Φυσικά και μπορώ!,  απαντώ ενώ ξεροκαταπίνω και το μετανιώνω ταυτόχρονα.
Κλείνουμε το τηλέφωνο με το ραντεβού να έχει κλειστεί για τις 8.

Μπαίνοντας βλέπω το σαλόνι βομβαρδισμένο από παιχνίδια και τη κολλητή μου με τον άντρα της αγχωμένους, καθώς μου τα άφηναν πρώτη φορά. Ο μεγάλος αρχίζει να παίζει με τον Γιώργο όμως ο μικρός κλαίει που βλέπει τους γονείς του να ετοιμάζονται να φύγουν. Μου δίνουν οδηγίες, σχεδόν μου «πετάνε» τα παιδιά και φεύγουν. Όπως το έχω προβλέψει, σύντομα τα μικρά αρχίζουν να βαριούνται, να γκρινιάζουν και να μαλώνουν. Πλησιάζει και η ώρα του ύπνου, οπότε ένας λόγος παραπάνω.
-Τι λέτε να δούμε Ice Age, ε;, τα ρωτάω και με μια φωνή απαντάνε όλα μαζί «ΝΑΙΙΙΙΙΙ».

ICEMELTHDZ_POSTER_CROSSΚι έτσι τους έβαλα Ice Age γιατί ευτυχώς με την υπηρεσία Nova Go μπορούμε να δούμε όποια παιδική ταινία ή σειρά θέλουμε, όπου θέλουμε. Στο tablet, στο laptop ακόμα και στο smartphone, απολαμβάνουμε 4 κανάλια με υπέροχο παιδικό θέαμα (Disney Channel, Disney XD, Boomerang HD, Nickelodeon) και με ειδική ζώνη παιδικού προγράμματος στο Novalifε, το ‘Nova Kids’ και στο Novacinema2HD, το ‘Σινεμά για παιδιά’. 

Και δεν είναι μόνο το Ice Age που βλέπουμε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα με μία ταινία κάθε βράδυ. Είναι και που ανυπομονούμε για τη πρεμιέρα Ice Age Collision και το κυνήγι του Σκρατ για το βελανίδι που τον εκτοξεύει στο διάστημα, τη Κυριακή του Πάσχα!

Περιττό να σας πω ότι εκείνο το βράδυ μείναμε τελικά στο σπίτι της φίλης μου, οπότε το πρωί που ξυπνήσαμε, μικροί και μεγάλοι, καθίσαμε αναπαυτικά στον καναπέ και τρώγοντας το πρωϊνό μας, είδαμε στο ‘Nova Kids’ όλες τις αγαπημένες μας σειρές. Γιατί μέχρι τις 21/04 και κάθε πρωί, μεταξύ 07.30 -09.30 βλέπουμε Rastamouse, Οι περιπέτειες του Sonic, Gerald McBoing-Boing, Δύο φανταστικοί γονείς αφού ευτυχώς για εμάς, το παιδικό πρόγραμμα επεκτάθηκε κατά μία ώρα για τις γιορτές.

Είναι σημαντικό να «τρέχεις» για τους φίλους σου και ακόμα πιο σημαντικό να φροντίζεις τα παιδιά τους, σαν δικά σου. Γιατί αν για το παιδί σου έχεις μια φορά ευθύνη, για τα παιδιά των πιο δικών σου ανθρώπων, έχεις δέκα.


*Το παραπάνω άρθρο, αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας μας, με τη Nova. Στο Singleparent.gr, διαλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας, και χρησιμοποιούμε τη φωνή μας, μόνο για πράγματα που μας αρέσουν και θεωρούμε ότι έχουν κάτι να σας προσφέρουν.

Σύνταξη-Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Χαριτάκη
©Singleparent.gr copyright | All rights reserved