Σαββατοκύριακο με τα παιδιά δεν είναι μόνο ο παιδότοπος!

0

Μη γελιόμαστε, ο παιδότοπος είναι απίστευτα πρακτική επιλογή εξόδου με το παιδί, ειδικά αν είσαι πολύ κουρασμένος/η. Καλό βέβαια είναι να μην γίνεται συνήθεια, καθώς υπάρχουν πολλά πρωτότυπα πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά, όπως να τους δείξεις την Ελληνική ιστορία, να τα φέρεις σε επαφή με τα ενδιαφέροντά τους, να τους μάθεις την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς και οτιδήποτε μπορεί να κάνει σήμερα ο άνθρωπος #apoagapi. 
Και επειδή τις μέρες που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, έχουν γκρίνια, οι προτάσεις που ακολουθούν θα τα κάνουν να μην βαρεθούν στιγμή ενώ παράλληλα κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους, τα ηρεμούν και χτίζουν γερές βάσεις στην ανατροφή τους.

Καλοί μου φιλάνθρωποι!

DSC_0135
Είτε πρόκειται για το συσσίτιο του Δήμου ή της Εκκλησίας είτε για κάποια οργάνωση που συλλέγει ή/και διανέμει ρούχα και παπούτσια για τους φτωχούς, μπορείς να ζητήσεις από κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή ομάδα να σας επιτρέψουν να τους βοηθήσετε για μια μέρα, μαζί με τα παιδιά. Έτσι -εκτός από τη πολύτιμη βοήθεια που θα προσφέρετε στην εκάστοτε δράση-θα τους μάθεις την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αγάπης, πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε τον συνάνθρωπο αλλά και πόσο δεδομένα δεν είναι κάποια πράγματα στη ζωή. Αν μάλιστα μπορείτε να το επαναλαμβάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμη καλύτερα. Όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, μπορείς να δεις στους καταλόγους βοήθειας του Singleparent.gr εδώ

Οι φίλοι μας τα ζώα

SAM_7454_edited-591f1f6befdfc_880
Ποιο παιδί δεν αγαπά τα ζώα και δεν έχει τη περιέργεια να τα δει από κοντά; Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα είναι ένα φανταστικό μέρος με όλων των ειδών τα ζώα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά ενώ και ο Ελληνικός Ιππικός όμιλος είναι μια καλή επιλογή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα άλογα και την Ιππασία. Επίσης μια επίσκεψη στο Ζάππειο είναι εξαιρετική και μάλιστα δωρεάν επιλογή, που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να δουν και να ταΐσουν ζωάκια που δεν συναντούν συχνά αλλά και να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Το νου σου κύριε οδηγέ

kids-backseat-_RTGAME0616

Ναι ναι, η οδήγηση συνήθως ηρεμεί γονείς και παιδιά, αρκεί φυσικά να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας (πάντα ζώνη και πάντα παιδικό καθισματάκι) και η βόλτα να μην είναι μέσα στη κίνηση αλλά σε κάποιο ανοιχτό μέρος, με εναλλαγή τοπίων. Ιδανικά μέρη λίγο έξω από την Αθήνα είναι η Βαρυμπόμπη, η Πάρνηθα, το Λαγονήσι, το Σούνιο ενώ μπορείτε να σταματήσετε στη μέση της διαδρομής να απολαύσετε τη θέα. Το δελεαστικό δε της όλης υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για μια σχετικά δωρεάν επιλογή (αν εξαιρέσεις τη βενζίνη). Καλό δρόμο!

Μουσεία

Δόξα Το Θεό, η χώρα μας βρίθει μουσείων, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης ή το Αρχαιολογικό Μουσείο. Συνήθως βέβαια οι γονείς επιλέγουν εκείνο που κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους.

Έτσι έγινε και με τον μικρό Στάθη που η αγάπη του για τους δεινόσαυρους, έκανε τη μητέρα του, να του χαρίσει μία εμπειρία που θα του έμενε αξέχαστη, γνωρίζοντας πως σύμμαχός της θα ήταν η Amita.

amita1

Η μαμά του Στάθη, επισκέφθηκε την πλατφόρμα apoagapi.gr και ζήτησε μία επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας ή στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα ενθουσίαζε τον Στάθη και θα τον έκανε χαρούμενο για πολύ καιρό.

amita2

Κι έτσι το Σάββατο 27 Μαΐου, με τη βοήθεια της Amita, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών άνοιξε μόνο για τον Στάθη. Ο Στάθης ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και η χαρά του ήταν απερίγραπτη. Τα εκθέματα τον ενθουσίασαν και ήθελε εκείνη η μέρα να κρατήσει για πάντα. 

amita6

Βλέποντας τη χαρά του Στάθη, η Amita του χάρισε μία ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη: να επισκεφθεί μαζί με την μητέρα του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ένα από τα σπουδαιότερα και παγκοσμίου φήμης μουσεία, με συλλογή η οποία αποτελείται από περίπου 80 εκατομμύρια αντικείμενα. Μητέρα και γιος δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως θα μοιράζονταν μία τόσο σημαντική στιγμή. Μόλις ο Στάθης πέρασε την πύλη του μουσείου άνοιξε διάπλατα τα δύο του μάτια, μη μπορώντας να πιστέψει όλα όσα έβλεπε. Δεινόσαυροι, απολιθώματα και άγρια φύση ζωντάνεψαν μπροστά του, χαρίζοντάς του μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

amita5

Επιλογές υπάρχουν, όπου υπάρχει διάθεση. Και ακόμα και αν τα παιδιά έχουν πεσμένη διάθεση, υπάρχει πάντα τρόπος να τους την ανεβάσεις, αφού ό,τι κάνεις για εκείνα, είναι πάντα #apoagapi