Γκρινιάζει κάθε πρωί για τα ρούχα που θα βάλει στο σχολείο και καθυστερείτε; Υπάρχει λύση!

0

Είθισται τα πρωινά οι περισσότεροι γονείς-κυρίως οι μαμάδες-να αργούμε στις δουλειές μας όχι μόνο επειδή το παιδί μπορεί να μην ξυπνάει εύκολα ή να μην πίνει το γάλα του, αλλά κυρίως λόγω της γκρίνιας για τα ρούχα. Πολλά παιδάκια θέλουν να αποφασίζουν τι θα φορέσουν στο σχολείο δυστυχώς όμως κρίνουν ότι πρέπει να το κάνουν 10 λεπτά πρίν χτυπήσει το κουδούνι και καταρρεύσει το νευρικό μας σύστημα. Μην απελπίζεστε! Κάντε μαζί με το παιδί την ευχάριστη μέθοδο που σας προτείνουμε και απαλλαγείτε από την πρωινή γκρίνια και το άγχος της έγκαιρης προσέλευσης.

Τι χρειάζεστε:

-Μία χαλαρή ώρα μαζί με το παιδί για να συν-αποφασίσετε
-7 κρεμάστρες (βρήκαμε πολύ οικονομικές παιδικές κρεμάστρες στα ΙΚΕΑ και συγκεκριμένα εδώ, 2 ευρώ/8 τεμ.)
-7 ζελατίνες ή ειδικές σακούλες αποθήκευσης ρούχων (θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα καταστήματα, στα καλά σούπερ μάρκετ αλλά και στα φυσικά καταστήματα Jumbo) ή  απλές χάρτινες σακούλες από κατάστημα. Εμείς βρήκαμε πάλι στα ΙΚΕΑ οικονομικές σακούλες ρούχων- και σε διαφανές λευκό για να μην ψάχνεστε- 2,39 ευρώ/3 τεμ. εδώ
-3 με 4 κουτιά παπουτσιών
-7 χαρούμενες ετικέτες ή post it
-1 χρωματιστό στυλό

Εκτέλεση:

Αφιερώστε μία χαλαρή και ελεύθερη ωρίτσα μέσα στο Σαββατοκύριακο (ίσως ιδανικά ένα Σάββατο απόγευμα ή μία Κυριακή πρωί) με το παιδί ώστε να επιλέξετε μαζί τα ρούχα και τα παπούτσια που θέλει να φορέσει κάθε ημέρα της εβδομάδος, λαμβάνοντας υπόψιν το γούστο του, τις καιρικές συνθήκες ή κάποια ειδική περίσταση (π.χ. κάποια γιορτή στο σχολείο).

Μόλις καταλήξετε βάλτε κάθε σετ ρούχων σε κάθε κρεμάστρα και «φορέστε» από πάνω τη ζελατίνα.

Εάν η ντουλάπα του παιδιού δεν έχει ράγες, βάλτε κάθε σετ σε μία σακούλα αποθήκευσης ή σε χάρτινη σακούλα καταστήματος.

Κατόπιν επάνω στη ζελατίνα ή στη σακούλα, κολλήστε μία ετικέτα όπου θα γράψετε το όνομα της ημέρας που αποφάσισε το παιδί να φορέσει το συγκεκριμένο ρούχο και έναν αριθμό  (π.χ. Δευτέρα, 1). Έάν κάποιο ρούχο φορεθεί δυο φορές μέσα στην εβδομάδα,  βάλτε στην ίδια ζελατίνα ή σακούλα δύο σετ ρούχων και γράψτε απ’έξω τα ονόματα των δύο αυτών ημερών μαζί με δύο αριθμούς (π.χ. Δευτέρα και Τετάρτη, 1 και 3).

Περνάμε τώρα στα παπούτσια τα οποία εννοείται ότι δεν χρειάζεται να είναι τόσα όσα και τα ρούχα, καθώς μπορείτε κάλλιστα το ίδιο ζευγάρι αθλητικά να το συνδυάσετε με πολλά διαφορετικά ρούχα. Βάλτε κάθε ζευγάρι παπούτσια στο κουτί του και κολλήστε έξω από αυτό, την ανάλογη ετικέτα. Στην ετικέτα θα γράψετε ποιές ημέρες της εβδομάδος θα φορεθεί κάθε ζευγάρι αλλά και τον αριθμό των ρούχων στα οποία αντιστοιχεί. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα σετ φούστα-μπλούζα για την Δευτέρα με αριθμό 1 και ένα σετ φόρμα-μπλούζα για την Παρασκευή με αριθμό 5, έξω από την ετικέτα των αντίστοιχων παπουτσιών θα γράψουμε «Δευτέρα και Παρασκευή 1 και 5».

Κάντε το ίδιο και για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδος, συνυπολογίζοντας άλλα δύο σετ ρούχων και παπουτσιών για back up. Το ένα σε περίπτωση «ατυχήματος» (αν ο μικρός/η μικρή χύσει το γάλα πάνω του/της πέντε λεπτά πρίν φύγετε) ή ξαφνικής αλλαγής του καιρού (αν ξυπνήσετε ένα πρωί και βρέχει ή κάνει περισσότερο κρύο ή ζέστη). Το δεύτερο σε περίπτωση που σας έχουν καλέσει σε κάποιο παιδικό πάρτυ ώστε-ακόμη κι αν πρόκειται για μέρα που δεν έχει σχολείο- να μην τρέχετε τελευταία στιγμή. Τέλος, εάν είστε χωρισμένοι και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο το παιδί μένει με τον άλλον γονέα, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία την Παρασκευή το απόγευμα.

stand 7 διαχωριστικώνTip: Εάν διαθέτετε κάποια χρήματα παραπάνω, μια πολλή ωραία και οικονομική ιδέα είναι να αγοράσετε ένα στάντ 7 διαχωριστικών όπως αυτό  που βρήκαμε στα ΙΚΕΑ με 9,99 ευρώ εδώ μόνο που αντί για ετικέτα, από κάθε θέση μπορεί να κρέμεται ένα post-it. Σημαντικό είναι ότι με αυτό το stand δεν χρειάζεστε καθόλου κουτιά παπουτσιών καθώς διαθέτει ειδικές τσέπες στα πλαινά όπου μπορείτε να βάλετε τα παπούτσια, κολλώντας απλώς το ανάλογο post-it που ορίζει ποιο ζευγάρι πάει με ποιό σετ ρούχων.

Βασική προϋπόθεση  Η ντουλάπα του παιδιού να έχει ράγα, ώστε να μπορέσετε να το κρεμάσετε.

 

Ό,τι κι αν επιλέξετε πιστέψτε μας. Η συγκεκριμένη τεχνική, εκτός του ότι θα σας γλιτώσει από πολύ κόπο, χρόνο και γκρίνια είναι και μία ευκαιρία να δείξετε στο παιδί ότι υπολογίζετε την γνώμη του αλλά και να περάσετε μαζί μια ευχάριστη και δημιουργική ώρα, κάνοντας την πρωινή προσέλευση, παιχνίδι!