Ειδικά για μονογονείς: 6 μοναδικές ιδέες για παιχνίδι με τα παιδιά

0

Η μαμά Μαρία, αναγνώστρια του Singleparent.gr είχε τη καλοσύνη να μας στείλει μερικές πολύ καλές ιδέες για παιχνίδι με τα παιδιά, ειδικά για μονογονείς και σήμερα που είναι Κυριακή και έχουμε περισσότερο χρόνο, είναι και ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε (το αγαπημένο μου, είναι το παιχνίδι της σιωπής, μου φαίνεται μόνο αυτό θα παίζουμε!).

Παιχνίδια για μονογονείς και παιδιά

1. Το παιχνίδι «βιαζόμαστε»

Για να κερδίσουμε θα πρέπει ώσπου ο γονιός να μετρήσει ως το 20 να έχουμε κλείσει την εξώπορτα.

Οδηγίες παιχνιδιού: τρέχουμε και μαζεύουμε γρήγορα όλα αυτά που χρειαζόμαστε (ρούχα, παπούτσια, κάλτσες, μπουφάν, κτλ) σε έναν συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού και ετοιμαζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται πριν ο γονιός πει 20!

2. Το παιχνίδι των «λέξεων»

Για να κερδίσουμε θα πρέπει μα κατανοούμε τις λέξεις που λέει ο γονιός.

Οδηγίες παιχνιδιού: όταν ο γονιός μας ζητάει κάτι και το παιδί δεν ακούει θα πρέπει το παιδί να εξηγήσει στο γονιό, την σημασία της λέξης. Π.χ. λέει ο γονιός «περίμενε» αν το παιδί δεν περιμένει πρέπει να εξηγήσει στο γονιό, την λέξη «περίμενε» και αν δεν ξέρει την εξηγεί ο γονιός.

3. Το παιχνίδι «σήκω»

Για να κερδίσουμε πρέπει να μην σηκωθούμε ώσπου η μαμά να πει «σήκω».

Οδηγίες παιχνιδιού: Παίζεται σε χώρους όπου ο γονιός πάει να ψωνίσει ή να πληρώσει. Ο  γονιός βάζει το παιδί να κάτσει σε ένα σημείο που μπορεί να το παρακολουθεί και το παιδί δεν πρέπει να σηκωθεί για κανέναν λόγο μέχρι ο γονιός να πει «σήκω»

4. Το παιχνίδι «δεν αφήνω το μαντίλι»

Για να κερδίσουμε θα πρέπει να κρατάμε το μαντίλι ώσπου ο μπαμπάς ή η μαμά, να πει ΑΣΤΟ!

Οδηγίες παιχνιδιού: Όταν πάμε σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα, ο γονιός βγάζει το μαντίλι του (κασκόλ, ζώνη κτλ) και δίνει την μια άκρη στο παιδί, ενώ την άλλη την κρατάει, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο γονιός, λέει διάφορες λεξούλες από Άλφα.

5. Το παιχνίδι «σιωπής»

Για να κερδίσουμε θα πρέπει το παιδί να μην μιλήσει μέχρι ο μπαμπάς ή η μαμά, να κλείσει το τηλέφωνο. Οδηγίες παιχνιδιού: Μόλις ο γονιός σηκώσει το τηλέφωνο το παιδί πρέπει να μην μιλάει ώσπου να κλείσει το τηλέφωνο.

6. Το παιχνίδι «κάθομαι στην θέση μου»

Για να κερδίσουμε θα πρέπει το παιδί να παραμείνει στην θέση που διάλεξε μέχρι ο γονιός να βγει από το μπάνιο. Οδηγίες παιχνιδιού: Το παιδί διαλέγει μία θέση και ο γονιός κάνει μπάνιο.

Όλα τα παραπάνω παιχνίδια και μερικά ακόμα που σκαρφίζομαι ανάλογα με το περιστατικό  τα παίζω με την τρίχρονη κόρη μου και με βοηθάνε πολύ στην καθημερινότητα μου. Και αυτή διασκεδάζει και εγώ διευκολύνομαι, γιατί για τα παιδιά η ζωή είναι ένα παιχνίδι.  Όταν καταφέρνει να κερδίσει (σχεδόν πάντα) το έπαθλο είναι να ζητωκραυγάζουμε σαν να κερδίσαμε το ΤΖΟΚΕΡ!!!!

 Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη μαμά Μαρία και περιμένουμε τις ιδέες σας,
στο info@singleparent.gr ή στη σελίδα μας στο facebook, εδώ.