4 τρόποι για να αξιοποιήσετε τις ζωγραφιές των παιδιών

0

Εάν στα παιδιά, αρέσει να ζωγραφίζουν και το κάνουν συνέχεια, σύντομα θα βρεθείτε-αν δεν έχετε ήδη βρεθεί-κάτω από τόνους έργων τέχνης. Η Amber Dusick, συγγραφέας και blogger του «Crappypictures.com» μας δίνει μερικές ιδέες και μάλιστα με τις δικές της μοναδικές «ζωγραφιές»!

Λύση νούμερο 1: Βάλτε τις καλύτερες ζωγραφιές των παιδιών, σε ένα κουτί

 photo amber1_zpsb4f3d3c5.jpg

Καταρχάς επ’ ουδενί μην αναβάλλετε αργότερα γιατί το «θα το κάνω αργότερα» συνήθως σημαίνει «Ποτέ!» όπως δηλαδή και με τα χειμωνιάτικα που πρέπει να ανεβούν στο πατάρι το καλοκαίρι. Είναι θέμα χρόνου αυτό το «αργότερα» να συσσωρευτεί σε στοίβα. Μία φίλη μου, βάζει τις καλύτερες ζωγραφιές τις κόρης της σε ένα μεγάλο και όμορφο κουτί ώστε να τις της δώσει όταν μεγαλώσει. Τί σημαίνει «καλύτερες»; Αυτό το κρίνετε εσείς με τη δική σας καλλιτεχνική ματιά!

Λύση νούμερο 2: Μετατρέψτε τις ζωγραφιές, σε έργα τέχνης

 photo amber2_zpsedecc390.jpg

Βάλτε τις ζωγραφιές των παιδιών στον τοίχο μέχρι να μην έχετε άλλο χώρο. Ή μπορείτε να πάρετε αρκετές και να τις κορνιζάρετε σε ένα ή σε δύο μεγάλα κάδρα. Επίσης μπορείτε να κάνετε τις ζωγραφιές τους τέχνη, για παράδειγμα το Child’s Own Studio μετατρέπει τις ζωγραφιές των παιδιών σε λούτρινα παιχνίδια ενώ το KidzCanDesign μετατρέπει τις ζωγραφιές των παιδιών σε κοσμήματα, μπρελόκ, σελιδοδείκτες κλπ.

 photo kidz_zps3cc20841.jpg

 photo childsown_zps2874e4f3.jpg

 photo childsown2_zpse2d53e57.jpg

Τέλος, υπάρχουν πολλά Ελληνικά καταστήματα που μπορούν να αποτυπώσουν τις παιδικές ζωγραφιές σε κούπες, μπλούζες ή σε καμβά. Ένα τέτοιο μαγαζί είναι το Canvas print.

Λύση Νούμερο 3: Δώστε ή στείλτε τις

 photo amber3_zps75ca13e5.jpg

Βάλτε μερικές ζωγραφιές μαζί με ένα σημείωμα σε ένα φάκελο και ταχυδρομήστε τις σε συγγενείς ή φίλους που ζούν μακριά. Επειδή ο σχεδόν, μοναδικός τρόπος επικοινωνίας πλέον είναι μέσω διαδικτύου, ένα γράμμα και μάλιστα με ζωγραφιές των παιδιών, θα τους συγκινήσει και θα τους φτιάξει τη μέρα!

Λύση Νούμερο 4: Φωτογραφίστε και μετά πετάξτε τις

 photo amber4_zps076fa7d1.jpg

Αυτή είναι η αγαπημένη μου μέθοδος επειδή καθησυχάζει τις ενοχές μου. Πετάω μεν τις ζωγραφιές αλλά προηγουμένως τις τραβάω φωτογραφία σαν αναμνηστικό. Όχι βέβαια σε όλες αλλά σε αρκετές το κάνω για να έχω κάτι να θυμάμαι από αυτές. Τέλος υπάρχει μία εφαρμογή στο i-phone που την λένε Artkive. Με αυτή, μπορείτε να ταξινομήσετε τις ζωγραφιές με ημερομηνία και τίτλο και αργότερα να τις κάνετε φωτογραφικό άλμπουμ.

Καλή διασκέδαση!

Πηγή: sheknows.com