Πράγματα που κανείς δεν θα σου πεί για τη μονογονεϊκή ζωή

0

Όταν είσαι καινούριος μονογονέας, η προοπτική να μεγαλώσεις τα παιδιά σου μόνος σου είναι περισσότερο από τρομακτική, επομένως όσα περισσότερα γνωρίζεις για τη μονογονεϊκή ζωή, τόσο πιο καλά θα ανταπεξέλθεις στις συναισθηματικές και πρακτικές της δυσκολίες. Και φυσικά ποιοί θα μπορούσαν να σε συμβουλέψουν καλύτερα από τους ίδιους τους μονογονείς;  Παρακάτω θα δείς, τί εύχονται μπαμπάδες και μαμάδες, να τους είχε πεί κάποιος στην αρχή της μονογονεϊκής τους ζωής!

1.  Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι τόσο, ίσα ίσα σε πολλές περιπτώσεις είναι και εύκολο. Η προσοχή σου δεν μοιράζεται πια ανάμεσα στον σύζυγο και τα παιδιά. Είσαι μόνο εσύ και τα παιδιά κι αυτό είναι απείρως καλύτερο!

2. Δεν πειράζει να ζητήσεις και να δεχτείς βοήθεια.

3. Πάντα λέω στους νέους μονογονείς και φίλους μου αυτό που κανείς δεν είπε σ’ εμένα «Θα παλέψεις αλλά μην ανησυχείς, όλα μετά από λίγο καιρό θα δείς πόσο καλύτερα θα είναι όλα».

4.  Οι διακοπές και οι γιορτές είναι σκληρές για έναν μονογονέα. Όταν είσαι στα εμπορικά κέντρα τα Χριστούγεννα ή στη θάλασσα τα καλοκαίρια περιστοιχισμένος από οικογένειες και με τους δύο γονείς αισθάνεσαι αποτυχημένος ανεξάρτητα από το πόσο πραγματικά καλά μπορεί να περνάς με τα παιδιά σου. Η στιγμή φεύγει αλλά όταν έρχεται, σε βρίσκει απροετοίμαστο…

5. Η μονογονεϊκή ζωή μοιάζει με τη γέννηση ενός παιδιού: Δεν μπορείς να την περιγράψεις, απλά τη ζείς και την αισθάνεσαι!

6. Είναι εξαντλητικό και σε στραγγίζει συναισθηματικά να τα κάνεις όλα μόνος σου ή με ελάχιστη βοήθεια. Και μερικές φορές αναστατώνεσαι με μικροπράγματα και κλαίς κρυφά για να μην σε δούν τα παιδιά σου. Γιατί είσαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα κι όμως νιώθεις ότι δεν τα καταφέρνεις  και δεν είσαι ο γονιός που περίμενες.

7. Είναι δύσκολο να βρείς δικαιολογίες στο παιδί όταν ο άλλος γονιός δεν το βλέπει ή δεν παίρνει ένα τηλέφωνο να ρωτήσει τι κάνει!

8.  Είναι δύσκολο να είσαι ανύπαντρη μητέρα και όταν μεγαλώνει ο γιός σου να πρέπει να του εξηγήσεις όλες τις «αντρικές» αλλαγές  που θα του συμβούν.

9.  Ναι είναι σκληρό και εξαντλητικό και στην αρχή θα κλάψεις και θα στενοχωρηθείς πολύ. Αλλά ξέρεις κάτι; Είναι καλύτερο από το να είσαι σε μία άρρωστη σχέση κι αυτό δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον για ένα παιδί. Σήκω, πλύνε το πρόσωπό σου και δες πως κάθε μέρα η ζωή σου γίνεται λίγο και πιο εύκολη. Και μέχρι να το καταλάβεις, η μονογονεϊκή ζωή θα έχει γίνει απλά γονεική!

10.  Κανείς δεν σου λέει πόσο απίστευτα κουραστικό είναι συναισθηματικά και σωματικά.

11. Το να βρείς καινούριες ισορροπίες θέλει χρόνο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Το να γνωρίζεις πώς να γίνεις πιο αποτελεσματικός χωρίς να ιδρώνεις για μικροπράγματα. Πόσο πιο αυτόνομος και δυνατός γίνεσαι και πως στο τέλος αποκτάς τις δικές σου ισορροπίες.

12. Είσαι καλύτερος απ’ ότ νομίζεις και σύντομα θα μάθεις ότι είσαι μια χαρά και τα παιδιά ακόμη καλύτερα. Πιθανόν όσο ήσουν παντρεμένη, να τα έκανες όλα μόνη σου έτσι κι αλλιώς.

13. Κανείς δεν σου λέει πώς και πόσο επηρεάζονται τα παιδιά όταν οι γονείς χωρίζουν!

14. Κανείς δεν σου λέει πόσο εξαρτώνται όλα από σένα!

15. Κανείς δεν σου λέει πώς να διδάξεις τα αγόρια να βρίσκουν τον στόχο όταν κάνουν τσίσα.

16. Πολλοί άνθρωποι θα σου πουν πόσο δύσκολο είναι αλλά σχεδόν κανείς δεν θα σου πεί πόσο υπέροχο είναι να δίνεις στα παιδιά σου, το 100% της προσοχής σου.

17. Δεν υπάρχει τρόπος να τα έχεις όλα έτοιμα σε μια στιγμή και δεν υπάρχει και κανένας τρόπος το σπίτι να είναι τακτοποιημένο και ταυτόχρονα να έχεις μια «φυσιολογική» ζωή.

Πηγή: Huffingtonpost.com