Οι γονείς μου χωρίζουν και με βάζουν να διαλέξω!

0

«Οι γονείς μου χωρίζουν και με ρώτησαν με ποιον θέλω να μείνω. Η μαμά λέει ότι, αν διαλέξω τον μπαμπά, δε θα με αφήνει να βλέπω την αδερφή μου (που δεν είναι κόρη του πατέρα μου). Αν πάω μαζί τους, όμως, θα αλλάξει τελείως η ζωή μου, γιατί θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη. Δεν ξέρω τι να κάνω!»

Μίρκα, 16ετών

Είναι κρίμα που οι γονείς σου σε έχουν βάλει στη μέση. Δε θα έπρεπε να το κάνουν, αλλά κάποιες φορές, δε γίνεται αλλιώς. Κανείς δε θέλει να τον βάζουν να διαλέγει ανάμεσα σε εκείνους που αγαπάει. Τους έχεις πει πόσο στενοχωριέσαι; Ίσως να μην το έχουν καταλάβει, ειδικά αν είσαι τύπος που τα κρατάς μέσα σου (και κάτι μας λέει ότι πρέπει να είσαι!).

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι σε λατρεύουν: το ότι τσακώνονται ποιος θα σε κρατήσει κοντά του είναι απόδειξη. Αλλά προφανώς, είναι τόσο απορροφημένοι με τη μεταξύ τους κόντρα, που δεν έχουν παρατηρήσει πόσο σου κοστίζει. Όσο για τις απειλές της μαμάς σου, ότι δε θα βλέπεις την αδερφή σου, δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Απαγορεύεται από το νόμο. Απλά, το χρησιμοποιεί σα μέσο πίεσης γιατί δε θέλει να σε χάσει.

Πρέπει να τους κάνεις να καταλάβουν ότι, έτσι ή αλλιώς, υφίστασαι τις συνέπειες από ένα δικό τους πρόβλημα. Η ζωή σου αλλάζει εντελώς και όχι με τον καλύτερο τρόπο. Δοκίμασες να τους μιλήσεις, αλλά δεν καταλαβαίνουν; Ζήτησε βοήθεια από κάποιον ουδέτερο ενήλικα: ένα θείο, έναν καθηγητή. Πολλοί γονείς τα βλέπουν αλλιώς, αν τους τα πει κάποιος στην ηλικία τους.

Στο μεταξύ, στηρίξου στους φίλους σου. Συζήτησέ το με την κολλητή σου και προσπάθησε να κρατήσεις τις ισορροπίες σου. Το διαζύγιο των γονιών σου θα είναι πάντα ορόσημο στη ζωή σου, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Με τον καιρό θα σου βγει σε καλό, θα δεις. Οι γονείς σου θα ηρεμήσουν κι εσύ θα περνάς καλύτερες στιγμές μαζί τους, χωριστά!

Πηγή: http://www.e-girl.gr/

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι τυχαία και δεν απεικονίζει πραγματικά πρόσωπα.