Ο μπαμπάς μου ξαναπαντρεύεται. Δεν έχω καμία όρεξη να αποκτήσω μητριά!

0

«Ο μπαμπάς μου ξαναπαντρεύεται. Δεν είναι ούτε 6 μήνες που χώρισαν με τη μαμά μου! Εκείνη είναι χάλια κι εγώ δεν έχω καμιά όρεξη να αποκτήσω μητριά. Αλλά φοβάμαι να του μιλήσω, μη μου θυμώσει και τον χάσω τελείως. Μακάρι να χωρίζανε!»
Αγάπη 14 ετών

Ένα διαζύγιο είναι πάντα δύσκολο για όλους. Ο καθένας πονάει για τους δικούς του λόγους. Ακόμα και ο μπαμπάς σου, που μοιάζει σε πλεονεκτική θέση, χρειάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Όπως το να μη μένει πια στο ίδιο σπίτι με σένα.

Είσαι μπερδεμένη, και με το δίκιο σου. Αλλά πρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτό που σε αφορά. Αυτό που αλλάζει για σένα, είναι είναι ότι ο μπαμπάς σου δε θα μένει πια μαζί σας. Το αν θα μένει μόνος ή με μια άλλη γυναίκα δεν αλλάζει τα συναισθήματά του για σένα, ούτε το χρόνο που θα σου αφιερώνει.

Και κανείς δε σε υποχρεώνει να τη συμπαθήσεις ντε και καλά. Το μόνο που περιμένει ο μπαμπάς σου από σένα είναι να δεχτείς την επιλογή του. Μίλησέ του. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις τι ακριβώς να του πεις, ακόμα κι αν πεις κάτι που θα το μετανιώσεις. Ίσως είναι μια αρχή για να μπουν σε μια τάξη αυτά που νιώθεις.

Το άλλο που έχεις να κάνεις, είναι να στηρίξεις τη μαμά σου. Μη δεχτείς να σου ανοίξει κουβέντα για τον μπαμπά σου, τα λάθη και τις επιλογές του. Να είσαι μαζί της γλυκιά και τρυφερή και να την παρασύρεις σε κουβέντες και πράγματα που να την ξεκολλάνε από τις σκέψεις της.

Ακόμα και αν ο μπαμπάς σου είχε σχέση πριν χωρίσει, αυτό δεν είναι κάτι που σε αφορά, ούτε κάτι που θα έπρεπε να συζητήσεις με τη μαμά σου. ‘Αστο να το σκεφτείς αργότερα και να τον κρίνεις όταν θα είσαι κι εσύ σύζυγος ή μαμά.

Αν, πάλι, πνίγεσαι, αλλά δε θέλεις να το συζητήσεις ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο, μίλησε σε κάποιον τρίτο που εμπιστεύεσαι. Πες τα με την κολλητή σου, με τη θεία σου ή η αγαπημένη σου καθηγήτρια ή με μια φίλη, που έχει ζήσει κάτι αντίστοιχο.

Αγάπη, το βασικό είναι να προστατέψεις τον εαυτό σου από αυτό που συμβαίνει γύρω σου. Πολλές φορές στη ζωή συμβαίνουν πράγματα που τα αποφασίζουν άλλοι, αλλά επηρεάζουν εμάς. Ξεχώρισε ποιο είναι πρόβλημα ποιανού και μην τα κουβαλάς όλα μέσα σου.

Ο πόνος που νιώθεις δε θα φύγει ξαφνικά, αλλά με τον καιρο θα νιώσεις πάλι χαρούμενη όπως πριν. Πώς; Μείνε κοντά στους φίλους σου, μην αφήσεις τα χόμπι σου, προσπάθησε να μη σε επηρεάσει αυτή η κατάσταση στο σχολείο, κάνε πράγματα που σου αρέσουν και φρόντισε να είσαι με κόσμο που σε κάνει να νιώθεις καλά. Με δυο λόγια, να είσαι όσο πιο καλή μπορείς μαζί σου! Όλα καλά θα σου πάνε, θα δεις.

Πηγή: http://www.e-girl.gr/

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι τυχαία και δεν απεικονίζει πραγματικά πρόσωπα.