Μητέρα έβαλε κασετοφωνάκι στη τσάντα της κόρης της για να την προστατέψει από το bullying και συνελήφθη

0

Μία μητέρα συνελήφθη για κακούργημα, αφού προσπάθησε να προστατέψει την κόρη της από τους νταήδες του σχολείου.

Όπως κάθε μητέρα, έτσι και η Στέλλα ανησύχησε, όταν η κόρη της, μαθήτρια Α’ Λυκείου, της είπε, ότι δεχόταν bullying στο σχολείο.

Και όπως κάθε μητέρα, έτσι κι εκείνη προσπάθησε να κάνει το σωστό. Τηλεφώνησε στο σχολείο, για να μάθει περισσότερα.

Το σχολείο δεν απάντησε στην κλήση της, ούτε την κάλεσε κανείς πίσω.

Η Στέλλα δεν ήταν σίγουρη, τί έπρεπε να κάνει και αποφάσισε να μάθει περισσότερα με το δικό της τρόπο. Έστειλε την κόρη της στο σχολείο με ένα κασετοφωνάκι στην τσάντα της, για να προσπαθήσει να βγάλει άκρη, τί ακριβώς συνέβαινε. «Δεν ήθελα απλώς να πάρω το μέρος του παιδιού μου», είπε στην τηλεόραση. «Ήθελα να είμαι δίκαιη». Σκέφτηκε, ότι ο καλύτερος τρόπος, για να έχει πλήρη γνώση, ήταν να ακούσει και τις δύο πλευρές και αυτό φαινόταν το σωστό.

Δυστυχώς, η αστυνομία είχε άλλη άποψη. Κατηγορήθηκε για κακουργηματική πράξη – υποκλοπή επικοινωνιών- και για συμβολή σε εγκληματική πράξη ανηλίκου.

Η καταγραφή άλλου ατόμου χωρίς να το ξέρει θεωρείται έγκλημα. Παρόμοιες νομοθεσίες ισχύουν και σε άλλες χώρες.

Η Στέλλα αντιμετωπίζει μέχρι και 5 χρόνια φυλάκισης, εάν καταδικαστεί.

Παραδόξως, δεν είναι η πρώτη φορά, που η κόρη της λέει, ότι της έκαναν bullying. Στην Γ΄ Γυμνασίου, η μάνα της δήλωσε, ότι «την κλώτσησαν στο στομάχι και την χτύπησαν με ένα σχοινάκι απ’ αυτά της γυμναστικής στην παιδική χαρά».

Το σχολείο δεν έκανε τίποτα.

«Από τότε έχει γίνει πολύ ανήσυχη και είναι μες στο άγχος. Την έπαιρνα εγώ από το σχολείο, επειδή αρνιόταν να φύγει μόνη της. Ένιωθε απροστάτευτη».

Η Στέλλα δοκίμασε κι άλλες τακτικές, προτού καταφύγει στην ηχογράφηση των συμμαθητών της κόρης της.

Προσπάθησε να ενθαρρύνει το κοριτσάκι της να σκέφτεται θετικά και να μάθει να ανέχεται και να συγχωρεί, αλλά ανησυχούσε, ότι με αυτόν τον τρόπο απαξίωνε τις φοβίες της κόρης της.

«Ένιωσα κάπως σαν να την απογοητεύω, γιατί δεν την πίστευα», εξήγησε.

Η απάντηση από το σχολείο – να ειδοποιήσει την αστυνομία – φάνηκε στη Στέλλα ακραία.

«Με ενόχλησε, όταν άκουσα αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε η δικηγόρος της. «Ήμουν συγκλονισμένη που το σχολείο αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα και τελικά να κατηγορήσει αυτή τη μητέρα αντί να καθίσουν να κάνουν μια σοβαρή και απλή συζήτηση σχετικά με τις ανησυχίες της και πώς το σχολείο θα μπορούσε να καθησυχάσει το παιδί.

Η ανησυχία της, ότι το σχολείο της κόρης της δεν ασχολείται σοβαρά με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού είναι κάτι που ανησυχεί πολλούς άλλους γονείς.

Προσπαθεί αρκετά το σχολείο να προστατεύσει τα παιδιά μας;

Γνωστό σάιτ αναφέρεται συχνά σε απογοητευμένους γονείς, που γίνονται όλο και περισσότεροι και που είναι αγανακτισμένοι από την αδράνεια σε περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού.

Νωρίτερα είχε καταγράψει την ιστορία της Ελισάβετ, μιας άλλης μητέρας, που έκανε τιτάνιο αγώνα να προστατεύσει την κόρη της, την Αιμιλία από το bullying.

«Τα κορίτσια οργανώθηκαν, την έσπρωξαν, τη χτύπησαν, την παρενόχλησαν και της επιτέθηκαν στα κοινωνικά μέσα και με μηνύματα», αποκάλυψε η Ελισάβετ.

Τα παιδιά στο σχολείο της την αποκαλούσαν «άχρηστη», «χοντρή» και «άσχημη» και της έλεγαν, και ότι θα έπρεπε «να αυτοκτονήσει».

«Τί είναι καλύτερο, να προσεγγίσεις το διευθυντή ή να μιλήσεις δημόσια; Η αλήθεια είναι ότι το έκανα και μάλιστα πολλές φορές, αλλά απάντηση από το σχολείο δεν πήρα. Μάλλον δεν είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Κάθε φορά έβρισκαν δικαιολογίες και αρνιόντουσαν να κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση».

Της είπαν, ότι τα άλλα κορίτσια προέρχονταν από προβληματικές οικογένειες και ότι η κόρη της θα έπρεπε να μένει μακριά τους. «Ρίχνουν την ευθύνη στο θύμα, δικαιολογούν τους νταήδες και δεν τιμωρούν τους δράστες, παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά», έγραψε η Ελισάβετ. «Κάνουν μαζώξεις και σεμινάρια λέγοντας, ότι ο σχολικός εκφοβισμός είναι κάτι λάθος, αλλά δεν κάνουν τίποτα, για να το σταματήσουν».