fbpx

Η κόρη του συντρόφου μου έπαθε κρίση όταν έμαθε ότι έχουμε σχέση. Τί πρέπει να κάνουμε;

| 26 Ιανουαρίου 2016
ADVERTISEMENT

“Ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνω εδώ και δύο μήνες είναι διαζευγμένος εδώ και ένα χρόνο. Έχει και διαζύγιο. Η γυναίκα του τον έδιωξε γιατί ήθελε, λέει, να κάνει τη ζωή της. Έχει δύο παιδιά. Τα τελευταία δύο ΣΚ που τα είχε εκείνος περάσαμε και χρόνο μαζί. Όχι μόνοι μας, ούτε είπαμε κάτι στα παιδιά. Σα φίλοι, μαζί με τα δικά μου παιδιά.

Χθες το βράδυ, και ενώ τα παιδιά είχαν περάσει υπέροχο ΣΚ και ήταν ενθουσιασμένα, γυρνώντας σπίτι τους, στη μαμά τους, της είπαν τι έκαναν το ΣΚ με τον μπαμπά τους. Εκείνη αμέσως έσπευσε να ενημερώσει τη μεγάλη κόρη της (8 ετών) ότι έχω σχέση με τον πατέρα της (χωρίς να το γνωρίζει διότι δεν ξέρουμε εμείς τι θα γίνει πόσο μάλλον να το ανακοινώσουμε, απλά υποψιάζεται) και το παιδί πήρε τον πατέρα της σε κρίση φωνάζοντάς του ότι έχει σχέση με εμένα. Μάταια προσπάθησε ο σύντροφός μου να την ηρεμήσει γιατί επαναλάμβανε ότι η μαμά της τα γνωρίζει όλα.


ADVERTISEMENT

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Πώς πρέπει να το αντιμετωπίσει ο σύντροφός μου, ο οποίος σημειωτέων είναι ένας πάρα πολύ καλός μπαμπάς; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας”

Απαντά η ψυχολόγος κυρία Γιούλη Μπαλίκου

Θα έπρεπε αρχικά να ξεκαθαρίσετε εσείς τι είδους σχέση έχετε με τον πατέρα και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε με τα παιδιά. Ο θυμός της κόρης στηρίχθηκε περισσότερο στην απόκρυψη της αλήθειας παρά στο ίδιο το γεγονός. Εφόσον περνάτε καλά όλοι μαζί όπως λέτε, υπάρχει βάση πάνω στην οποία μπορείτε να στηριχτείτε.


ADVERTISEMENT

Δείτε σχετικά: Χώρισα τη μητέρα μου από τον σύντροφό της και τώρα μετανιώνω!

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος και δε γνωρίζω το πως έχουν δεχτεί τα παιδιά το διαζύγιο. Θα πρότεινα να επικοινωνήσει ο πατέρας με την μητέρα των παιδιών και να καθορίσουν από κοινού τον τρόπο που θα επικοινωνήσουν με τα παιδιά και θα χειριστούν τις νέες καταστάσεις. Το “πέρασμα” σε εσάς ως νέα σύντροφος του πατέρα, θα ήταν χρήσιμο να γινόταν κι από τους δύο γονείς. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν ομαλοποιημένες σχέσεις μεταξύ των γονέων ώστε να μην περνάει ‘ένταση’ στα παιδιά. Τις περισσότερες φορές έχει σημασία το φορτίο που δίνουμε στα λεγόμενα μας από τα ίδια τα λεγόμενα.

 

Γιούλη Μπαλίκου
Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
Email: psychologiapaidiou@gmail.com
Web: http://psychologiapaidiou.blogspot.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ