Η κόρη της, την είπε «χοντρή» και αυτή η μητέρα έδωσε τη καλύτερη απάντηση

0

Όταν η Ζωή φώναξε τα παιδιά της να βγουν από τη θάλασσα, η κόρη της, νευριασμένη επειδή ήθελε να κάτσει κι άλλο, είπε στον αδερφό της ότι «η μαμά είναι χοντρή».

Αν και η κόρη της ζήτησε αμέσως συγγνώμη, γι΄αυτό που είπε, η Ζωή χρησιμοποίησε αυτό το περιστατικό, για να ανοίξει συζήτηση με τα παιδιά της, για το πώς πρέπει να μιλάνε για το σώμα ενός άλλου ανθρώπου.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι χοντρή,» τους είπε. «ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι χοντρός. Δεν είσαι κάτι που είσαι. Είναι κάτι που έχεις. Έχω λοιπόν λίγο παραπάνω λίπος. Όλοι έχουμε λίπος στο σώμα μας. Προστατεύει τους μύες και τα οστά μας και μας δίνει ενέργεια. Κάποιοι άνθρωποι έχουν περισσότερο, και άλλοι λιγότερο. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι ένα άτομο είναι καλύτερο από ένα άλλο».

Αν και ορισμένοι παίρνουν πιο ελαφρά τη λέξη «χοντρός», η Ζωή υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση, επιλέγοντας να τη χρησιμοποιήσει ως περιγραφικό επίθετο, παρά για να χαρακτηρίσει κάποιον.

«Το χοντρός δεν είναι κακιά λέξη στο σπίτι μας. Αν κατσαδιάσω τα παιδιά μου γι’ αυτό, τότε είναι σαν να λέω ότι η λέξη είναι προσβλητική, οπότε συνεχίζω να στιγματίζω ότι το να είσαι χοντρός σημαίνει ότι είσαι άχρηστος, ανάξιος και ανεπιθύμητος».

Η ιστορία της Ζωής έχει γίνει viral, με περισσότερα από 32.000 likes.

Αν και δεν μπορεί να ελέγξει απόλυτα τις επιρροές που δέχονται τα παιδιά της από το σχολείο, τους φίλους ή τα μέσα, εκείνη το έχει βάλει σκοπό να γίνει το δικό της παράδειγμα, το πιο φωτεινό απ’ όλα.

«Τα παιδιά μας βομβαρδίζονται καθημερινά από παντού, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις: Στο σπίτι ενός φίλου, του οποίου οι γονείς έχουν άλλες απόψεις, παρακολουθώντας μια ταινία ή μια σειρά ή ακούγοντας κάποιον στο σχολείο να το λέει – οι ιδέες σχετικά με την εικόνα του σώματος φιλτράρονται και περνάνε στο μυαλό τους. Έχουμε την ευθύνη να συνεχίζουμε να είμαστε η δυνατότερη, η πιο αποδεκτή και, κυρίως, η πιο ΘΕΤΙΚΗ φωνή που θα ακούνε».

Πηγή: refinery29.com