Δεν αντέχω τον γιο του άντρα μου

5

Το να είμαι μητριά είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Δεν ήθελα ποτέ δικά μου παιδιά αλλά ερωτεύτηκα έναν άντρα που έχει την επιμέλεια του παιδιού του. Νόμιζα ότι μπορούσα να ανταπεξέλθω σε όλο αυτό αλλά ειλικρινά είμαι στα όριά μου. Ο θετός μου γιός, Χάρης, δεν με σέβεται καθόλου, μου αντιμιλά, μου φέρεται άσχημα και ενώ προσπαθώ να τον πλησιάσω και να αλλάξω τη στάση του απέναντί μου δεν τα καταφέρνω.

Η μητέρα του τον επισκέπτεται όποτε τη βολεύει και εννοείται δεν δίνει διατροφή. Ο άντρας μου αρνείται να ζητήσει για να μην δημιουργήσει άσχημο κλίμα και έτσι η κατάσταση εκτός του ότι με έχει στρεσάρει φοβερά, με έχει αδειάσει και οικονομικά. Δεν είναι δίκαιο αυτό που γίνεται και παρ’ όλο που ουσιαστικά εγώ είμαι η μητρική φιγούρα για εκείνο, αισθάνομαι ότι δεν αντιμετωπίζομαι ισότιμα.

Αγαπώ πολύ το άντρα μου και κάνω τα πάντα για να λειτουργήσουν τα πράγματα υπέρ μας. Αλλά όσο άσχημο κι αν ακούγεται δεν νιώθω τίποτα για το παιδί του. Είναι 8 ετών και αισθάνομαι τρομερή ανακούφιση όταν πηγαίνει στη μητέρα του. Όταν όμως επιστρέφει φρικάρω.

Δεν θα του έκανα ποτέ κακό αλλά πολλές φορές εύχομαι να γίνει κάτι να μείνει με τη μητέρα του. Δεν θα στενοχωρηθώ συγγνώμη που το λέω. Μου αρέσει όταν είμαστε μόνοι μας με τον άντρα μου και ο μόνος λόγος που είμαστε τόσο καιρό μαζί είναι επειδή τον αγαπώ και κάνω υπομονή. Είχα φύγει από το σπίτι πιο παλιά και είχα ζητήσει διαζύγιο αλλά γύρισα γιατί δεν άντεχα χωρίς τον άντρα μου. Το ξέρω ότι ακούγεται εγωιστικό αλλά μου λείπει ο άντρας μου…

Απάντηση

Έχεις ήδη φύγει μια φορά και έχεις γυρίσει επειδή αγαπάς πολύ τον άντρα σου. Όμως πρέπει να καταλάβεις ότι πηγαίνει πακέτο με το παιδί του και ότι πρέπει να αποφασίσεις αν αυτό το δέχεσαι ή όχι. Εάν δεν το αποδέχεσαι θα είναι και εκείνοι καλύτερα χωρίς εσένα και αν δεν το πάρεις απόφαση εσύ, μπορεί να το πάρει σύντομα ο άντρας σου όταν καταλάβει ότι η συμπεριφορά και οι κινήσεις σου θα μπορούσαν να βλάψουν το παιδί του.

Παρ’ όλα αυτά αν θέλεις πραγματικά να προχωρήσει ο γάμος σου και να πάει παρακάτω, τότε εσύ είσαι εκείνη που πρέπει να προσπαθήσεις να συνειδητοποιήσεις τη συμπεριφορά σου. Ότι κι αν πιστεύεις, σύμφωνα με όσα γράφεις, θεωρώ πως όχι δεν έχεις δώσει το 100% των προσπαθειών σου στο να πλησιάσεις το παιδί του άντρα σου ούτε είσαι μητρική φιγούρα για ένα μικρό αγόρι που έχει απογοητευτεί από τη γυναικεία συμπεριφορά-τη δική σου και της μαμάς του-που είναι λογικό η αγάπη και η αφοσίωση του μπαμπά του να είναι η πιο σημαντική για εκείνο. Μπορείς να απολαμβάνεις τον ελεύθερο χρόνο με τον άντρα σου αλλά να σταματήσεις να σκέφτεσαι όλη την ώρα τον εαυτό σου γιατί αν θέλεις να σε αντιμετωπίζουν ισότιμα, πρέπει κι εσύ να κάνεις το ίδιο απέναντι στους άλλους.

Εάν δεν μπορείς να αγαπήσεις το θετό γιό σου, τουλάχιστον φέρσου με σεβασμό όπως θα φερόσουν σε οποιοδήποτε πρόσωπο είναι σημαντικό για τον άντρα σου. Μίλησε στον άντρα σου για το παιδί του χωρίς να είσαι αρνητική ή επικριτική και ρώτησέ τον τη γνώμη του αλλά και τί προτείνει για να γίνει η ζωή όλων σας καλύτερη και ευκολότερη. Δουλέψτε σαν ομάδα οι δυο σας ώστε να κάνετε τον γιό του να νιώσει αγάπη και αποδοχή. Τα παιδιά διαισθάνονται τα αισθήματα και τις προθέσεις των άλλων, επομένως ξέρει ότι δεν τον συμπαθείτε και ότι ανυπομονείς να τον ξεφορτωθείς. Επομένως μην περιμένεις  θετική ανταπόκριση από εκείνον ή βελτίωση στη σχέση σας, όσο εσύ αισθάνεσαι έτσι.

Έχεις χτίσει μία δυνατή σχέση αγάπης με τον μπαμπά του και χρειάζεται να χτίσει και μία ανάλογη με το παιδί του, οπότε μπορείς από σήμερα κιόλας να ξεκινήσεις και να προσπαθήσεις να κάνετε κάτι οι δυο σας. Μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι και τον μπαμπά του, να του ετοιμάσετε ένα πάρτυ ή να μαγειρέψετε κάτι μαζί. Έχετε κάτι κοινό οι δυο σας κι αυτή είναι η αγάπη για τον μπαμπά του, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτή την οπτική γωνία.

Κατ΄ουσία έχεις ερωτευτεί έναν άντρα που είναι καταπληκτικός μπαμπάς και θα είναι πάντα οπότε το αν θα παραμείνει και σύζυγός σου, εξαρτάται άμεσα από το πώς φέρεσαι στον γιό του. Δεν χρειάζεται να γίνεις η μαμά του παιδιού του θα μπορούσες όμως να έχεις μία φιλική σχέση μαζί του που θα συνέβαλλε και στη μακροζωΐα του γάμου σου.

Πηγή: womansday.com

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.