7 βιβλία για τη μονογονεϊκή οικογένεια που αξίζει να (τους) διαβάσεις!

0

Καλοκαίρι χωρίς βιβλίο δεν γίνεται! Βρήκαμε λοιπόν για σένα και τα παιδάκια σου, 7 υπέροχα βιβλία για τη μονογονεϊκή και τη «διαφορετική» οικογένεια που αξίζει να διαβάσεις ή να τους διαβάσεις, και περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!

 photo book-590x370_zps335lrhsm.jpgΤίτλος: Μια διαφορετική οικογένεια
Συγγραφέας: Τζίνα Ξανθάκη
Εκδόσεις Λιβάνη
Τιμή: 8.96 ευρώ και θα το βρείς εδώ
«Μαµά, γιατί ο µπαµπάς δεν µένει πια µαζί µας;», «Μαµά, εγώ έχω µπαµπά;», «Είµαστε κανονικά αδέλφια αν έχουµε µόνο τον ίδιο µπαµπά και διαφορετική µαµά;». Στη σύγχρονη κοινωνία συναντάµε αρκετές διαφορετικές µορφές οικογενειακών σχηµάτων κι αυτό συχνά δηµιουργεί απορίες στα παιδιά.

Το ίδιο συµβαίνει και σε µια µονογονεϊκή οικογένεια δελφινιών που ζει σε έναν υπέροχο ύφαλο. Η µικρή Ντιάνα, που µεγαλώνει τρισευτυχισµένη µε τη µαµά της Τζέµα, µια µέρα θα αναρωτηθεί αν µοιάζει µε τον µπαµπά της, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ. Είναι η στιγµή που η µαµά δελφίνι θα αποφασίσει να διηγηθεί στην κορούλα της την ιστορία τους. Μια περιήγηση στη γειτονιά τους στον βυθό αλλά και στην κοντινή ακτή, κατά την οποία µαµά και κόρη συναντούν πολλούς διαφορετικούς τύπους οικογένειας, κάνει τη µικρή Ντιάνα να καταλάβει πως αληθινή οικογένεια είναι εκεί όπου υπάρχει απέραντη και ανιδιοτελής αγάπη.

 photo Rhoomicronzeta Mupilambdaepsilon_1_zpscafdxc1n.jpgΤίτλος: Ροζ-Μπλε
Εκδόσεις: Μίλητος
Συγγραφέας : Ιωαννίδου Όλγα
Τιμή: 10,75 ευρώ και θα το βρείς εδώ.
Ο Νικηφόρος έχει μια στεναχώρια που την κουβαλάει στο μυαλό του όλη μέρα. Κάτι στριφογυρίζει στο μυαλό του και δεν τον αφήνει να ησυχάσει. Να ήταν ο χθεσινός καυγάς της μαμάς και του μπαμπά; Να ήταν που δεν κοιμήθηκε καλά χθες το βράδυ; «Ε, ένα καυγαδάκι ήταν, πάει πέρασε», λέει συνεχώς στον εαυτό του. Μέχρι που οι γονείς του, του ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν διαζύγιο.

 

 

 photo pierotos_zpsij2vciam.jpgΤίτλος: Ένας πιερότος για τη μαμά
Συγγραφέας: Λένα Μερίκα
Εκδόσεις: Κέδρος

Τιμή: 5,58 ευρώ και θα το βρείτε εδώ.
Μάνα είναι μόνο μία. Και σαν την Αγγελική καμία! Αγγελική τη φωνάζω από τότε που έκλεισα τα έντεκα. Κι είναι νέα, ωραία, εξηγημένη και προσφάτως… ερωτευμένη. Δεν εξηγείται αλλιώς η φούρια της να προμηθευτεί ασύρματο τηλέφωνο – λες και θα χάσει καμιά σημαντική κλήση όσο είναι στο μπάνιο -, ούτε τα συχνά τηλεφωνήματα αυτού του μυστήριου τύπου που δε θέλει ν’ αφήσει μήνυμα. Άσε πια και τη γιαγιά με τις προτροπές της: «Είσαι πολύ νέα για να μείνεις μόνη σου, Αγγελική μου. Χρειάζεσαι έναν άντρα!»
«Καλά, κι εγώ τι είμαι, φυτό εσωτερικού χώρου; Από τότε που χάσαμε τον μπαμπά δεν είμαστε «Αγγελική Σταματοπούλου και υιός, το αχώριστο ντουέτο»; Σύντομα θα ανακαλύψω τι συμβαίνει. Προς το παρόν όμως ας διασκεδάσουμε και λίγο! Ξέρεις τι είναι να τελειώνεις το δημοτικό, να μπαίνεις στην εφηβεία, να βλέπεις τους συμμαθητές σου να ψηλώνουν κι εσύ να παραμένεις στούμπος, να κυνηγάς τη Μαριαλένα κι εκείνη να το παίζει δύσκολη;» Ένα τρυφερό βιβλίο γραμμένο με το γνωστό χιουμοριστικό τρόπο της Λένας Μερίκα.

 photo mpampas den menei_zpssbvntfz6.jpgΤίτλος: Ο μπαμπάς δεν μένει πια μαζί μας
Εκδόσεις : Δωρικός
Συγγραφέας : Boeqehold Betty
Κόστος: 6,27 ευρώ και θα το βρείς εδώ.
Τα βιβλία της σειρά «Μάθε για τη ζωή» προσφέρουν στους γονείς των μικρών παιδιών μια εξαιρετική ευκαιρία για να συζητήσουν μαζί τους μερικά λεπτά και σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν. Τα βιβλία αυτά δίνουν την αφορμή να εκφράσουν τα παιδιά τους φόβους τους κα ι τις αγωνίες τους. Πιστεύουμε πως τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Για αυτό ακριβώς πρέπει να τους δίνουμε κάθε εφόδιο και κάθε ευκαιρία.

Και για τους πιο μεγάλους….

 photo alitheia_zpsidmr9uql.jpgΌλη η αλήθεια για τα παιδιά και το διαζύγιο
Εκδόσεις: Πατάκη
Συγγραφέας : Emery Robert E.
Τιμή: 7,66 ευρώ και θα το βρείς εδώ.
Στο βιβλίο αυτό, o Robert Emery χρησιμοποιεί τα είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας του ως ερευνητή, θεραπευτή και διαμεσολαβητή, ώστε να προσφέρει στους γονείς ένα νέο χάρτη πορείας στο δρόμο για το διαζύγιο.
Βασισμένο σε πρωτοποριακή έρευνα για την εμπειρία των συναισθημάτων που αφορούν το διαζύγιο και τα αποτελέσματά του στα παιδιά, καθώς και πρακτικές στρατηγικές και συμβουλές, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια όλων εκείνων των γονέων που σκέφτονται να χωρίσουν ή να υποβληθούν σε μία τέτοια διαδικασία. Το βιβλίο συνδυάζει την καθοδήγηση ενός γνωστού ειδικού, την ευαισθησία ενός ενεργού θεραπευτή αλλά και διαζευγμένου πατέρα, που στόχο του έχει να βοηθήσει τους γονείς και τα παιδιά να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδικασίας του διαζυγίου δυνατοί, ανεξάρτητοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μία νέα και δημιουργική φάση της ζωής τους.

Τίτλος: Ένα παιδί με τρείς οικογένειες
Εκδόσεις: Αδελφοί Βλάσση
Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος
Τιμή: 6,71 ευρώ και θα το βρείς εδώ.
Συναρπαστικό μυθιστόρημα αληθινής τέχνης, με όλα τα προσόντα της αφηγηματικής μαεστρίας του Γρηγορίου Ξενοπούλου. Μια εντελώς παράξενη ιστορία ενός αγοριού που στερείται την οικογένειά του, πριν σχεδόν γνωρίσει τον κόσμο και βρίσκεται να μεγαλώνει σε τρεις διαφορετικές οικογένειες. Ποια όμως είναι η πραγματική του; Πώς την ανακάλυψε; Πώς έζησε; Τι είδε; Τι έπαθε; Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα του Ξενόπουλου από το θρυλικό περιοδικό «Η Διάπλασις των Παίδων», γεμάτο μυστήριο, δυνατή πλοκή, που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη του σελίδα έως την τελευταία. Διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.

Τίτλος: Διαζύγιο: Απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών
Εκδόσεις: Lector
Συγγραφέας : Cohen – Herlem Fanny
Τιμή: 2,70 ευρώ και θα το βρείτε εδώ
Στόχος του βιβλίου είναι να καταγράψει όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έρθουν στο μυαλό των παιδιών σε μια δύσκολη περίσταση όπως είναι ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο, και να δώσεις στους γονείς τη δυνατότητα να σχηματίσουν εικόνα για την πολυμορφία, τη βαθύτητα και τον, ενίοτε, υπαρξιακό χαρακτήρα αυτών των ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις είναι τόσες όσα και τα παιδιά! Δημοσιεύοντας τις ερωτήσεις των παιδιών και επαναλαμβάνοντας τις απαντήσεις που δόθηκαν, ευελπιστούμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες όχι «έτοιμες» απαντήσεις, αλλά ένα στίγμα πορείας και μια ευκαιρία για προβληματισμό γύρω από τα θέματα που συνήθως θέτουν τα παιδιά. Αυτό το βιβλίο συμβάλλει επίσης στην κατανόηση των ερωτήσεων που οι γονείς ή/και τα παιδιά δεν καταφέρνουν τελικά να διατυπώσουν. Οι απαντήσεις που δίνονται δεν παραγνωρίζουν ποτέ ότι το πιο σημαντικό, φυσικά, είναι καθένας να βρίσκει τις απαντήσεις που του ταιριάζουν περισσότερο! Αυτό το βιβλίο απευθύνεται στους γονείς (στους ενήλικες, την οικογένεια ή τους συγγενείς που μπορεί να είναι ή να αισθάνονται εμπλεκόμενοι) και φυσικά είναι αφιερωμένο… στα παιδιά.

Έχεις κάποιο βιβλίο που θα ήθελες να μας προτείνεις;
Περιμένουμε τα σχόλιά σου στο τέλος αυτού του άρθρου ή το email σου, στο info@singleparent.gr ώστε να το συμπεριλάβουμε σε επόμενο αφιέρωμα!

*Το παραπάνω άρθρο ΔΕΝ είναι διαφημιστικό. Το Singleparent.gr δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε αλλαγή στις τιμές ή στη διαθεσιμότητα προϊόντων, της εκάστοτε επιχείρησης.