Κλείνουν τα σχολεία, που θα αφήσω το παιδί; 7 summer camp και 1 σούπερ ιδέα σου δίνουν τη λύση!

0

Λίγο πρίν τελειώσει ο Μάιος και ήμουν ήδη φρικαρισμένη: Τί θα κάνω το παιδί μετά τις 16 Ιουνίου ως το τέλος Ιουλίου που δουλεύω; Ποιός θα τον κρατήσει και πόσο θα μου στοιχίσει; Θα περνάει καλά; Ήρθαν και ερωτήματα αναγνωστών που μας ρωτούσαν το ίδιο, οπότε και εμείς κάναμε την έρευνά μας ως οφείλαμε και σας προτείνουμε 7 summer camp αλλά και μια δική μας σούπερ ιδέα, που θα σας δώσουν τη λύση.

Έρευνα-επιμέλεια: Κυριακή Χαριτάκη


Καταρχάς τα summer camp δεν είναι αποκλειστικά ιδιωτική υπόθεση αφού προσφέρονται σε αρκετούς δήμους ανά την Ελλάδα. Μπορείς να ρωτήσεις στο δήμο της περιοχής σου να σε ενημερώσουν για τις παροχές, το ωράριο και το κόστος.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

2212348
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017, στο SummerCamp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, videoanimation, ζωγραφική, χορό και όχι μόνο…

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών, από τις 8.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα!
Το SummerCamp περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

– Την 1η εβδομάδα (19-23 Ιουνίου), με θέμα «Μαγεία κι εφευρέσεις», μαθαίνουμε τα πάντα για διαφορετικούς πολιτισμούς, ξανα…ανακαλύπτουμε τον τροχό, μελετάμε τον κύκλο της ζωής, τ’ αστέρια και άλλα πολλά… «ανεξήγητα» που μπορούν να εξηγηθούν από τη φύση και την επιστήμη.

– Τη 2η εβδομάδα (26-30 Ιουνίου), με θέμα «Τέχνες και μικροί καλλιτέχνες», τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, μυούνται στα μυστικά της κινούμενης εικόνας και φτιάχνουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους animation. Παράλληλα, ασχολούνται με τις τέχνες και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης: τη ζωγραφική, τη γλυπτική, ακόμα και τη μαγειρική!

– Την 3η εβδομάδα (3-7 Ιουλίου), με θέμα «Ρομπότ και πειράματα», παίζουμε με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Συναρμόλογούμε και προγραμματίζουμε ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τις φυσικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες!

– Την 4η εβδομάδα (10-14 Ιουλίου), με θέμα «Σώμα και κίνηση», μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική ανακαλύπτουμε το σώμα μας, μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα.

Πώς περνάμε την ημέρα μας στο Summer Camp;

8:00-9:00 | Προσέλευση

Χωριζόμαστε σε ομάδες και η μέρα μας…ξεκινάει!

9:00-9:30 | Ομαδικά Παιχνίδια

Οι ομάδες, μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς, παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης, στο Skywalk, το υπερσύγχρονο actionpark, και στην παιδική χαρά για να ξεκινήσει η μέρα μας όσο πιο ευχάριστα γίνεται!

9:30-11:00 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια

Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.

11:00-11:30 | Δεκατιανό (προσφέρεται από την Τεχνόπολη)

Με τόσο παιχνίδι πεινάσαμε λίγο… Μήπως να φάμε κάτι για να συνεχίσουμε το παιχνίδι;

11:30-13:00 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια συνεχίζονται…

13:00-14:00 | Μεσημεριανό φαγητό (προσφέρεται από την Τεχνόπολη)

Οι ομάδες στρώνουν τραπεζομάντηλα και κάνουν πικ-νικ τρώγοντας το μεσημεριανό τους γεύμα που στηρίζεται σε ισορροπημένο διαιτολόγιο, εγκεκριμένο από παιδίατρο, και περιλαμβάνει νόστιμο μαγειρευτό φαγητό!

14:00-14:30 | Α’ αποχώρηση

14:00-15:30| Θεατρικές Παραστάσεις | Προβολές Ταινιών | Ομαδικά Παιχνίδια

Μαζευόμαστε στο δροσερό Αεριοφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο ή στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού.
Παρακολουθούμε όλοι μαζί θεατρικές παραστάσεις και ταινίες με ποικίλες θεματικές, παρουσιάζουμε τις δράσεις μας στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουμε και ακούμε ιστορίες.

15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση

Πληροφορίες

SummerCamp στην Τεχνόπολη
19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών
Κόστος/ εβδομάδα: 120 ευρώ

Ρωτήστε μας για τα πακέτα εκπτώσεων στα αδέρφια ή στην περίπτωση που επιλέξετε περισσότερες από μία εβδομάδες!

*Κρατήσεις από Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Παρέχεται καθημερινά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα εγκεκριμένο από παιδίατρο.

Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio

Κρατήσεις & Πληροφορίες:
Τηλ.: 2130109325, 2130109300
(Δευτέρα-Παρασκευή, 11.00-16.00)
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324
press@athens-technopolis.gr

Δήμος Αμαρουσίου

Αν και ο δήμος δεν έχει βγάλει σχετική επίσημη ανακοίνωση, επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Αθλητικής ανάπτυξης του δήμου όπου μας ενημέρωσαν ότι οι εγγραφές ξεκινούν στις 06/06. Το κόστος είναι 80 ευρώ/10ήμερο και οι ώρες απασχόλησης 09.00-15.15. Πληροφορίες στο Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου, τηλ. 210 – 61.07.650.

Δήμος Διονύσου

Summer camp διοργανώνει και ο δήμος Διονύσου εντελώς δωρεάν προς τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου. Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μία περίοδο, εκτός και αν προκύψουν κενές θέσεις και σε άλλες περιόδους ενώ μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο ψυχαγωγικό camp και στο αθλητικό camp ανάλογα με το τί δραστηριότητες θέλετε να συμμετάσχει το παιδί. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Θεσσαλονίκη

Summer camp διοργανώνει με δραστηριότητες αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου ξεκίνησε αυτές τις ημέρες στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου και είναι χωρισμένο σε δύο περιόδους ενώ περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.


Εκτός από τα summer camp των δήμων υπάρχουν και τα ιδιωτικά summer camp που σε πολλές περιπτώσεις προσφέρουν περισσότερες δραστηριότητες ενώ συνήθως το ωράριό τους είναι πιο ευέλικτο. Πάμε να τα δούμε;

Η Φιλοσοφία μας

Η ΦιλοΣοφία Μας υποδέχεται το Παραμυθοχωριό και κάνει…..Διάλειμμα για καλοκαίρι με… Θεατροπαιχνιδίσματα

filosofia

Το πρόγραμμά του για Φέτος το Καλοκαιράκι θα έχει διάρκεια 5 εβδομάδων με 2 περιόδους διεξαγωγής :

Α’ Περίοδος: Δευτέρα 19 Ιουνίου-Παρασκευή 7 Ιουλίου με παράσταση

Β’ Περίοδος:Δευτέρα 10 Ιουλίου- Παρασκευή 21 Ιουλίου χωρις παρασταση

Ωράριο προγράμματος Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-15:00

Η ΦιλοΣοφία Μας προσφέρει μία ώρα πριν και μία ώρα μετά το πέρας του προγράμματος την δυνατότητα παραμονής των παιδιών στο χώρο.

Από τη ΦιλοΣοφία Μας προσφέρεται επίσης καθημερινά το δεκατιανό των παιδιών καθώς και η δυνατότητα παροχής μεσημεριανού γεύματος και απογευματινού σνακ, βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή,κατόπιν συνεννόησης. Παρέχονται ειδικές προσφορές για αδέρφια και προεγγραφή σε ολόκληρο το πρόγραμμα των 5 εβδομάδων.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το καθημερινό πρόγραμμα αλλά και για ραντεβού και εγγραφές απευθυνθείτε στο 2130 289857 καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή από τις 14:00-20:00 ή μέσω e-mail στο info@filosofiamas.gr.

Pierce Summer Camp

Pierce Summer Camp 2017
Από 19 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου – Δημιουργική απασχόληση, άθληση, ψυχαγωγία και μάθηση, στο καταπράσινο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Αν τα παιδιά επέλεγαν καλοκαιρινό προορισμό, θα επέλεγαν το Pierce Summer Camp! Πρόκειται για το θερινό πρόγραμμα που προσφέρει ο Αθλητικός Σύλλογος του Κολλεγίου Ντερή σε παιδιά ηλικιών 6-14 ετών. Συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια από την έναρξή του, το Pierce Summer Camp έχει στόχο να τροφοδοτήσει τα παιδιά με πλήθος ερεθισμάτων και εμπειριών που καλύπτουν τις αθλητικές, καλλιτεχνικές και μαθησιακές αναζητήσεις τους μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα διεξάγεται κατ’ αρχήν στην ελληνική γλώσσα, με παράλληλη χρήση της αγγλικής όπου αυτό χρειάζεται, και τα τμήματα χωρίζονται βάσει ηλικίας ή εμπειρίας των παιδιών. To φετινό Summer Camp θα διαρκέσει από 19 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου και είναι διαρθρωμένο ως εξής:

Πρωινές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση, τένις, tae kwon do, kids Pilates, χιπ χοπ και στίβος, με στόχο την καλλιέργεια των αθλητικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Ελεύθερη ώρα, με επιπλέον δραστηριότητες και γεύματα πλούσια σε διατροφικές αξίες, ειδικά σχεδιασμένα από διατροφολόγο με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών.

Απογευματινές δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνουν αγγλική γλώσσα, χρήση υπολογιστών, καθώς και καλλιτεχνικές ασχολίες, όπως αφήγηση ιστοριών, θέατρο, ζωγραφική, δημιουργική γραφή, ταχυδακτυλουργική τέχνη, μαγειρική, κόμικς και τραγούδι.

Τα παιδιά θα απολαύσουν τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίες περιλαμβάνουν: κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, κλειστά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδα τένις, γήπεδο ποδοσφαίρου, αίθουσες χορού και στίβο. Ταυτόχρονα, οι αίθουσες των απογευματινών δραστηριοτήτων, με το εργαστήρι καλλιτεχνικών, τα εργαστήρια πληροφορικής, την αίθουσα οικιακής οικονομίας, και το θέατρο, θα βρίσκονται στη διάθεσή τους για να ικανοποιήσουν κάθε δημιουργική τους ανησυχία.

Από την έναρξή του το 1987 έως σήμερα, το Pierce Summer Camp έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και την προτίμηση των παιδιών. Έχει χαρίσει ξένοιαστα και ασφαλή καλοκαίρια στους μικρούς παραθεριστές, κι αυτό όχι μόνο χάρη στις άρτιες υποδομές και το πρόγραμμά του αλλά, πάνω από όλα, χάρη στους άριστους και έμπειρους προπονητές, καθηγητές και συνεργάτες που, με τη γνώση, την ευαισθησία και την αγάπη τους για τα παιδιά, εγγυώνται τη μακρόχρονη επιτυχία του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη σελίδα www.pierce.gr/programs-summer-camp

Paradise Park 

paradise park1
Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δημιουργήθηκε με μεράκι ένα πρότυπο Βιωματικό και Αθλητικό πάρκο, το Paradise Park. Στο πάρκο λειτουργεί για έβδομη συνεχή χρονιά Summer Camp, μια Ημερήσια κατασκήνωση, με σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας. Βρίσκεται στην συμβολή της Εθνικής οδού με την Αττική οδό, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια Σχολικό Summer Camp της Αττικής. Με πολύ πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, σε εξαιρετική τιμή.  Με ξεχωριστές δραστηριότητες ανά ηλικία παιδιών και με εξαιρετικά βιωματικά προγράμματα. Επίσης διαθέτει έμπειρους παιδαγωγούς, τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και σχολικά door to door σε όλη την Αττική (όχι Μεσόγεια).

Επισκεφθείτε τους στο www.paradisepark.gr ή μπορείτε να κανονίσετε μια ξενάγηση στο πάρκο.

12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, κόμβος Mεταμόρφωσης
Μεταμορφώσεως & Αγίας Σωτήρας
Αχαρνές 136 71
Τηλ. +30 210 2466466

Multi arts summer camp

multi arts
multiarts2
Ένα τελείως εναλλακτικό summer camp περιμένει τους μικρούς του φίλους μέσα από τις καινοτόμες εμπειρίες μάθησης στη Μουσική, το Θέατρο, τον Χορό, την Δημιουργική Γραφή και τις Εικαστικές Τέχνες, που προσφέρονται στο Multi Arts Summer camp για παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου, από επαγγελματίες Καλλιτέχνες, εξειδικευμένους στον χώρο της Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Κορυτσάς 1, Πλατεία Νέας Πεντέλης, 15236
Τηλ. Επικοινωνίας: 210.61.33.266 & 6984474866
Email: multiartscamp@gmail.com
Web:  http://www.multiartscamp.gr

Τέλος, μια ιδέα που ρίξαμε εδώ στο team του Singleparent.gr για όποιον δεν θέλει να πάει το παιδί του σε summer camp,  είναι να κάνουμε ένα γκρουπάκι με 5 παιδιά, να προσλάβουμε όλοι μαζί μια παιδαγωγό και κάθε εβδομάδα , ένας από τους γονείς να φιλοξενεί σπίτι του τα παιδιά με τη παιδαγωγό. Και μεγαλύτερη ασφάλεια θα νιώθεις και πιο οικονομικά θα σου βγει.

Έμπειρες και καταρτισμένες παιδαγωγούς μπορείς να βρεις στο nannuka.com

Καλό καλοκαίρι!