Όταν διαλέγεις τετράδια να θυμάσαι ότι προέχει η ασφάλεια του παιδιού σου!

0

Προέχει η ασφάλεια των παιδιών μας !
Τι πρέπει να προσέχουμε διαλέγοντας τετράδια των παιδιών μας  !

Τα παιδιά μας είναι οι πρεσβευτές μας στο μέλλον. Είναι η συνέχειά μας και ότι πολυτιμότερο έχουμε δημιουργήσει εμείς οι γονείς.  Θέλουμε πάντα το καλύτερο και φυσικά τα προστατεύουμε από κάθε κίνδυνο. Γινόμαστε οι μέντορές τους  καθοδηγώντας τους στα ασφαλή μονοπάτια της ζωής. Πολλές φορές στερούμαστε για να εξασφαλίσουμε  το μέλλον τους.

Για ότι αφορά την εκπαίδευση τους θέλουμε και απαιτούμε το καλύτερο. Αυτό που όμως αγνοούμε κάποιες  φορές είναι να τα εφοδιάζουμε με ασφαλή υλικά. Δεν έχουμε σκεφτεί  ότι μπορεί να τα εκθέτουμε σε κίνδυνο  που μπορεί να βλάψει την υγεία τους. Τα τετράδια, οι μπογιές, οι μαρκαδόροι, οι γόμες τα μολύβια, τα πλαστικά και όλα τα σχολικά είδη που έρχονται σε επαφή καθημερινά πρέπει να είναι ασφαλή.

Τι είναι αυτό το κάδμιο και που μπορεί να ανιχνευτεί;
Το κάδμιο είναι ένα μαλακό, λευκωπό μέταλλο που υπάρχει φυσικά στο έδαφος. Χρησιμοποιείται κυρίως στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες νικελίου-καδμίου, αλλά επίσης σε μπογιές, ηλεκτροεπικαλύψεις και πλαστικά.

Οι έρευνες παγκοσμίως έχουν δείξει ότι το κάδμιο  είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, διότι τα αναπτυσσόμενα σώματα των παιδιών απορροφούν πιο εύκολα ουσίες και το κάδμιο συσσωρεύεται στους νεφρούς επί χρόνια. Σύμφωνα με μελέτες, το κάδμιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου. Η χρόνια έκθεση στο κάδμιο μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη καρκίνου, διαρροή ζωτικών πρωτεϊνών από τους νεφρούς και αιφνίδια κατάγματα οστών.

«Ακόμη και μικρές ποσότητες χημικών ουσιών μπορεί να μεταβάλλουν ριζικά την ανάπτυξη» σχολιάζει ο Dr. Robert O. Wright, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard. Πρόσφατη μελέτη του Dr. Wright βρήκε ότι με την αύξηση της έκθεσης σε κάδμιο, τα παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες  να αναφέρουν μαθησιακές δυσκολίες.

Πρέπει  λοιπόν εμείς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση προτείνοντας  για τα παιδιά μας υλικά  και σχολικά είδη που εξασφαλίζουν την ασφαλή χρήση τους.

 photo skag1_zpsauqkrlwm.jpg

Τι εννοούμε  χαρτί  χωρίς  χλώριο;
Υλικά θεωρητικά αθώα όπως το χαρτί γραφής ενός τετραδίου ενδέχεται με μία δεύτερη ματιά να χρήζουν άμεσης επιτήρησης!

Δεν είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν ότι το χαρτί κατά την παρασκευή του δεν είναι λευκό αλλά στο χρώμα του ξύλου, προκειμένου λοιπόν να λευκανθεί χρησιμοποιούνται κάποιες ουσίες. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείται χλώριο και όχι φυσικές λευκαντικές ουσίες ο κίνδυνος που διατρέχει το παιδί είναι μεγάλος.

Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά δεν διστάζουν να το βάλουν στο στόμα τους ακόμα και να το καταπιούν ενώ και για τους ενήλικες η άμεση επαφή που έχει το χαρτί με το δέρμα (ιδιαίτερα το καλοκαίρι που φοράμε κοντομάνικα) εφόσον περιέχει χλώριο ενδέχεται να προκαλέσει εξανθήματα και αλλεργικά συμπτώματα.

Τα τελευταία 15 χρόνια στην Ευρώπη τα χαρτί κατασκευάζεται και λευκαίνεται χωρίς την προσθήκη χλωρίου αλλά με νέες τεχνικές που χρησιμοποιούν  οξυγόνο ή όζον. Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε τι χαρτοσχολικά αγοράζουμε στα παιδιά μας και να τσεκάρουμε εάν αυτα  είναι κατασκευασμένα στην Ευρώπη. Δυστυχώς στην Ελλάδα εισάγονται σχολικά από τρίτες χώρες χωρίς πιστοποίηση με ψευδή στοιχεία προέλευσης.

Γι αυτό αγοράζοντας  επώνυμα  και πιστοποιημένα προϊόντα με ταυτότητα διασφαλίζουμε την ασφάλεια των υλικών και προϊόντων που χρησιμοποιούν  τα παιδιά μας,  διότι οι εταιρίες που τα κατασκευάζουν, έχουν ως κύριο μέλημα τους, τις ορθές πρακτικές,  διασφαλίζοντας  την  μάρκα τους (brand name). Πραγματοποιούν,  δε συνεχείς ελέγχους  έτσι ώστε να εξασφαλίζουν στο καταναλωτικό κοινό την ασφαλή χρήση τους.

 photo skag2_zps3cxmo7l7.jpg
Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 59 χρόνια τα SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ” τετράδια έχουν μεγαλώσει γενναίες και γενναίες καθώς η SKAG παραμένει σταθερή στις αξίες της και ευχαριστεί το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια.

 photo skag3_zpsdulaavnh.jpg
Σχετικά με την SKAG :
H SKAG -ΣΚΑΓΙΑΣ Θ.Κ. ΑΒΕΕ, είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1956 από τον Θεόδωρο Σκαγιά και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής χάρτινων ειδών στην Ελλάδα. Η εταιρεία παράγει στο Κρυονέρι Αττικής, χαρτικά είδη γραφής, όπως, τετράδια, σπιράλ θεμάτων, μπλοκ γραφής, κλασέρ σχολικά και γραφείου και πολλά άλλα προϊόντα. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία εταιρεία που διαθέτει μία υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα υψηλής τεχνολογίας στο Κρυονέρι Αττικής, ενώ από το 1990 εξάγει τα προϊόντα γραφείου που κατασκευάζει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, σε πάνω από 35 χώρες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, ενώ πρόσφατα διείσδυσε και στην αγορά της Ρωσίας. Η εταιρεία παρέχει ψηφιακά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωματώνοντας γνώση και καινοτομία. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία και τις δραστηριότητές της θα βρείτε στο www.skag.gr

Πηγές : Associated Press και healthview.gr

Αν θες να διαπιστώσεις κι εσύ την απίστευτη ποιότητα των προϊόντων SKAG δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό μας για 5 σετ υπέροχων τετραδίων. Δήλωσε συμμετοχή εδώ και καλή επιτυχία!  

*Το παραπάνω άρθρο, αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας μας με την  Ελληνική εταιρία «SKAG». Στο Singleparent.gr, επιλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας, και χρησιμοποιούμε τη φωνή μας, μόνο για πράγματα που μας αρέσουν και θεωρούμε ότι έχουν κάτι να σας προσφέρουν.