Λευκή εβδομάδα: Δεν θα κλείσουν τα σχολεία από 3-7 Μαρτίου 2014

0

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, εξετάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας πώς θα προετοιμαστεί το πρόγραμμα ως πιλοτική εφαρμογή για την επόμενη σχολική χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζήτησε να κλείσουν τα σχολεία τέσσερις ακόμα ημέρες μετά από την Καθαρά Δευτέρα για να τονωθεί η τουριστική κίνηση σε περιοχές της ορεινής και ημιορεινής Ελλάδας, όπου οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, σύμφωνα με τους ξενοδόχους. Η πρόταση αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή θετικά από την κυβέρνηση.

Η υπουργός Τουρισμού δήλωσε χτες ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους τουριστικούς παράγοντες «για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, με κύριο γνώμονα το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας». Η πρόταση προκάλεσε από την πρώτη στιγμή αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς για τη σπουδή με την οποία η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στα σχολεία τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών, για το υποκριτικό ενδιαφέρον που επιλέγει να εκφράζει το υπουργείο για τις «χαμένες» ώρες μόνο όταν αυτές προκύπτουν από κινητοποιήσεις, για την αδυναμία που έχει η λαϊκή οικογένεια να κάνει διακοπές.

Ετσι, η υπουργός πρόσθεσε «εκπαιδευτική» και «πολιτιστική» διάσταση στην πρόθεση να υιοθετηθεί η πρόταση των επιχειρηματιών του τουρισμού, λέγοντας ότι «απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλίας από το υπουργείο Παιδείας για τη διευθέτηση όλων των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων, καθώς και η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού για την πολιτιστική διάσταση του προγράμματος μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής, του υπουργείου Μεταφορών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, των Περιφερειών της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών».

Πηγή: dikaiologitika.gr