Καταργήθηκε η αργία των Τριών Ιεραρχών: Ανοιχτά τα σχολεία από φέτος!

0

Ανοιχτά θα είναι φέτος τα σχολεία την ημέρα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, αφού από αυτό το σχολικό έτος, ισχύει η κατάργηση της αργίας προς τιμή των Αγίων των γραμμάτων.

Η γιορτή (Παρασκευή 30 Ιανουαρίου) χαρακτηρίζεται , για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως σχολική, που σημαίνει ότι καλούνται οι εκπαιδευτικοί να οργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις, με θέμα τους τρεις Ιεράρχες.

Συγκεκριμένα όπως ορίζει το ΦΕΚ 1861/2014, «Η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».

Σύμφωνα μάλιστα με τα Προεδρικά διατάγματα 201 και 200, προβλέπεται υποχρεωτικός εκκλησιασμός για εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Λ.Κ.

Πηγή: http://www.eleftheria.gr/