Δωρεάν Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο από το Δήμο Θεσσαλονίκης!

0

Ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και της ανεξάρτητης μελέτης ανοίγει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε εφαρμογή το πρόγραμμα δωρεάν Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Το πρόγραμμα, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη σχολική χρονιά 2014-2015 και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, εξασφαλίζει μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr δωρεάν Online ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζοντας τις «Πράξεις Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς», το Κέντρο OnlineEducation ΑΡΝΟΣ, εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος Διαδικτυακών Κοινωνικών Φροντιστηρίων, αξιοποιεί την τεχνογνωσία, την εξειδικευμένη γνώση και την πολυετή εμπειρία του στην online εκπαίδευση, προκειμένου να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να ενισχύσει τους δημότες του, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Μέσω της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής του πλατφόρμας, το Κέντρο ΑΡΝΟΣ προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση, σε καθημερινή βάση, 24 ώρες το 24ωρο, σε περισσότερα από 30.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video, που καλύπτουν όλη τη διδακτέα ύλη του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το Πρόγραμμα λειτουργεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσφέροντας δωρεάν στους μαθητές και στις μαθήτριες τις παρακάτω υπηρεσίες:

 1. e-Γυμνάσιο Μελέτη Α ή Β ή Γ τάξη:
  • κωδικός χρήσης για τη διδασκαλία 3.500+ μαθημάτων σε βίντεο για κάθε τάξη του Γυμνασίου με θεωρία – μεθοδολογία – λυμένες ασκήσεις σε όλα τα μαθήματα της τάξης
  • καθοδήγηση ανά μάθημα
  • διαδραστικά τεστ αξιολόγησης και online διαγωνίσματα
  • λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων από το e-Λυσάρι ΑΡΝΟΣ
  • εβδομαδιαία ενημέρωση του γονέα-κηδεμόνα για την πορεία μελέτης και την πρόοδο του παιδιού του
 1. e-Λύκειο Μελέτη Α ή Β ή Γ τάξη:
  • κωδικός χρήσης για τη διδασκαλία 3.000+ μαθημάτων σε βίντεο για κάθε τάξη του Λυκείου με θεωρία – μεθοδολογία – λυμένες ασκήσεις σε όλα τα μαθήματα της τάξης
  • καθοδήγηση ανά μάθημα
  • διαδραστικά τεστ αξιολόγησης και online διαγωνίσματα
  • λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων από το e-Λυσάρι ΑΡΝΟΣ
  • προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις
  • εβδομαδιαία ενημέρωση του γονέα-κηδεμόνα για την πορεία μελέτης και την πρόοδο του παιδιού του
 1. «Αθηνά» Οικουμενικό e-Σχολείο: Το πρώτο δωρεάν e-Δημοτικό. Το πρώτο και μοναδικό e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει εντελώς δωρεάν σε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας www.arnos.gr Online διδασκαλία για όλα τα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου, που περιλαμβάνει περισσότερα από 10.000 βιντεομαθήματα, με δραστηριότητες, εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Πρόγραμμα του Δωρεάν Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα προσφέρεται και σε όλες τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των αναγνωστών μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και των γονέων τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους.

Επιπλέον, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου OnlineEducation ΑΡΝΟΣ για την εξυπηρέτηση των φοιτητών του Α.Π.Θ. αλλά και συνολικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του ευρύτερου ακαδημαϊκού κοινού.

Προς ολοκληρωμένη ενημέρωση των μαθητών, των γονέων, όπως επίσης και κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με τη λειτουργία του Δωρεάν ΔιαδικτυακούΚοινωνικού Φροντιστηρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης,τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα «Μανώλη Αναγνωστάκη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου 1, 1ος όροφος).

Στην εκδήλωση προσκαλούν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Έλλη Χρυσίδου καιο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Δράσεις Παιδείας κ. Αναστάσιος Τελίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr ή επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού (Τηλ. 2310 – 841109 και 2310 – 841198).

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το Κέντρο OnlineEducation ΑΡΝΟΣ, εκπληρώνοντας το όραμά του για μια γνώση οικουμενική και ελεύθερη, υποστηρίζει ενεργά μέσω του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» και του Προγράμματος Διαδικτυακών Κοινωνικών Φροντιστηρίων πολλούς Δήμους, Περιφέρειες, Οργανισμούς, Κοινωφελή Σωματεία και Συλλόγους της χώρας μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συνεργασίες με τους Δήμους Αθηναίων, Αίγινας, Βέροιας, Δοξάτου Δράμας, Ελευσίνας, Καλαμαριάς, Κομοτηνής, Λειψών, Μαραθώνα, Μοσχάτου-Ταύρου και Στυλίδας, αλλά και θεσμικούς φορείς όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα «Παιδικά Χωριά SOS», το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο και τον Όμιλο Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης-Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού.

Η αναγνώριση της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής και κοινωνικής δράσης του Κέντρου OnLineEducation ΑΡΝΟΣ ξεπερνάει συχνά τα ελληνικά σύνορα με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα την επίσημη παρουσίαση του πρώτου και μοναδικού δωρεάν Οικουμενικού e-Σχολείου «Αθηνά» στην 21ηOnlineEducaBerlin 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση (e- learning), που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015.

Η διοργάνωση του συνεδρίου τελεί υπό την αιγίδα του γερμανικού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Online Εducation ΑΡΝΟΣ μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-382 24 95 & 210- 382 21 57.