Δασκάλα ντρόπιασε μητέρα επειδή έδωσε κέικ σοκολάτας για κολατσιό

0

Εγώ, εσύ και όλες οι μαμάδες, όταν ετοιμάζουμε κάθε πρωί τα παιδιά μας για το σχολείο, τους βάζουμε μαζί και ένα τοστάκι, ένα φρούτο ή κανένα γλυκάκι, ειδικά όταν σηκώνονται από το κρεβάτι χωρίς να χρειαστεί να τα ικετεύσουμε.

Στην Αυστραλία, μια μαμά έστειλε την 3 ετών κόρη της στο νηπιαγωγείο με ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας στο ταπεράκι της για μεσημεριανό. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο εμπίπτει στην «κόκκινη κατηγορία τροφίμων» του σχολείου, η οποία περιλαμβάνει ανθυγιεινά τρόφιμα, «που μπορεί να περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, πρόσθετη ζάχαρη ή και αλάτι». Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης, αναψυκτικά, τηγανητά και κατεψυγμένα τρόφιμα και αποτελεί μέρος ενός συνόλου κατευθυντήριων γραμμών για τη διατροφή, που πρέπει να ακολουθείται σε όλα τα σχολεία.

Μια φίλη της σχεδόν μηνυθείσας μητέρας, Melinda Tankard Reist, η οποία είναι συγγραφέας και συνήγορος γυναικών, ανέβασε ένα post στο Facebook, για να υποστηρίξει τη φίλη της.

«Η φίλη μου (μητέρα 8 υγιών παιδιών – ό, τι ακολουθεί, αφορά το 7ο) έλαβε σήμερα αυτό από τη νηπιαγωγό της 3χρονης κόρης της», έγραψε η Tankard Reist. «Της είπα να βάλει αύριο δύο κομμάτια κέικ και να πει σε όλους να παν να χαθούν».

«Το παιδί μου έφερε ένα παρόμοιο σημείωμα, γιατί του έβαλα μαζί του κρακεράκια!», έγραψε η Nicole Renee, σχολιάζοντας το post.

Μια άλλη μητέρα, η Lena Giroux, εξέφρασε μια διαφορετική τακτική για την αντιμετώπιση των αυστηρών κανόνων διατροφής στο σχολείο. «Το ιδιωτικό σχολείο, που πηγαίνουν τα παιδιά μου, έχει εφαρμόσει τους ίδιους κανόνες. Υπακούω σε αυτούς και τα παιδάκια μου μπορούν να φάνε ό, τι άλλο θέλουν σπίτι».

Πηγή: womansday.com