Άδεια σχολικής παρακολούθησης: Τη δικαιούμαι και για το παιδί μου που πηγαίνει προνήπιο;

0

Καλησπέρα σας , είμαι χωρισμένη μητέρα με ανήλικο τέκνο 5 ετών ( θα τα κλείσει τον Απρίλιο) . Διάβασα προσεκτικά το θέμα των αδειων και ήθελα μια διευκρίνηση για το Νηπιαγωγείο. Ο γιός μου είναι προνήπιο – δεν θεωρείται υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης και ηθελα να διευκρινισω αν δικαιούμαι τις 4 μέρες άδεια για σχολική παρακολούθηση όπως ισχύει και στο νηπιαγωγείο που θεωρείται υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης. Σας ευχαριστώ.

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Κωνσταντίνα Πουρνάρα

Με το άρθρο 4 της ΕΓΣΣΕ 2008-2009, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 9 του Ν.1483/1984 ορίζονται τα εξής: Για κάθε παιδί ηλικίας µέχρι 16 ετών το οποίο παρακολουθεί μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν, χωρίς περικοπή των αποδοχών τους και µετά από άδεια του εργοδότη, ορισµένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα από την εργασία τους, μέχρι τη συμπλήρωση τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών κάθε ημερολογιακό έτος. Η άδεια αυτή χορηγείται στον εργαζόμενο γονέα, είναι άδεια με αποδοχές, ενώ την δικαιούται ακόμα και γονέας με παιδί στο νηπιαγωγείο. Επομένως, στη συγκεκριμένη περίπτωση που έχουμε προνήπιο, δεν δύναται να χορηγηθεί η εν λόγω άδεια, διότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από το γράμμα του νόμου.

Κωνσταντίνα Πουρνάρα
Δικηγόρος
Βασιλίσσης Σοφίας 6, T.K. 106 74 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 36 24 769, 211 7 80 80 80
Fax: 210 36 24 703
Email:katerina@efotopoulou.gr
Web: http://efotopoulou.gr/

Μπορείς κι εσύ να υποβάλλεις το ερώτημά σου, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ ενώ καλό είναι προηγουμένως να ρίξεις μια ματιά στο νέο μας ευρετήριο εδώ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει ήδη απαντηθεί!