Μάθε στο παιδί σου πως είναι ωραίο να δίνεις και πόσο πιο όμορφος μπορεί να γίνει έτσι ο κόσμος μας

0

Λεξικό

ανιδιοτέλεια θηλυκό

Αυτό λέει το λεξικό. Για μένα, η ανιδιοτέλεια είναι το να δίνεις. Να δίνεις όχι μόνο αυτό που έχεις. Να δίνεις αυτό το κάτι παραπάνω. Αυτό που σε ξεπερνάει. Αυτό που κάνει τη διαφορά.

Ανιδιοτέλεια είναι να είσαι τόσο κουρασμένη και το μικρό σου να θέλει να παίξετε και να παίζεις μαζί του.

Ανιδιοτέλεια είναι να θες να κοιμηθείς να χτυπά το τηλέφωνο και η καλύτερη σου φίλη να θέλει να σε συμβουλευτεί.

Ανιδιοτέλεια είναι να έχουν καλέσει το παιδί σου σε ένα πάρτι όπου δεν θες να πας μα τελικά να πηγαίνεις και να χαμογελάς.

Ανιδιοτέλεια είναι να έχεις τα τελευταία σου ευρώ να σου ζητάει το καμάρι σου να φάει κάτι από έξω και για να μην του αρνηθείς ακόμα μια φορά,  να του πάρεις αυτό που σου ζήτησε!

Σε μια εποχή γρήγορη, που ο χρόνος τρέχει και δεν κυλά, χαμένοι όλοι μας στο να προλάβουμε τα πάντα, ξεχνάμε… ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τον πραγματικό σκοπό στη ζωή. Δουλεύουμε όλη μέρα και δεν απολαμβάνουμε τα πιο μικρά, τα πιο όμορφα, τα πιο σπουδαία.

Ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Ξέρω τι σου ζητάω να κάνεις. Αλλά κάθε φορά που είσαι έτοιμη να βάλεις τις φωνές, πάρε μια ανάσα, κλείσε τα μάτια σου για λίγο και όταν τα ανοίξεις κάνε μια ανιδιοτελής πράξη…

Κάνε αυτό το απέραντο κύμα αγάπης, κάνε τη διαφορά!

Μάθε στο παιδί σου πως είναι ωραίο να δίνεις. Να δίνεις το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σου. Δείξ’ του πως είναι ότι πιο σημαντικό για σένα.

Δείξε σε όλους όσους αγαπάς πως η αγάπη πολλαπλασιάζεται. Κάνε μια ανιδιοτελής πράξη και σε αυτούς.

Πίστεψε με μόλις ξεκινήσεις θα θελήσουν και άλλοι να σε αντιγράψουν. Και πόσο πιο όμορφος και καλύτερος κόσμος θα ΄ναι αυτός…

Ένας κόσμος γεμάτος αγάπη και ανιδιοτέλεια!

Γιατί στην πραγματικότητα έτσι είμαστε όλοι μας!

Ανιδιοτελείς!

Δίδαξε αυτό που είσαι, δίδαξε αυτό που θες και γίνε εσύ Η ΑΡΧΗ σε αυτόν το νέο κόσμο!

Κέλλυ Σχοινά Κωνσταντουράκη

Ευχαριστούμε τη μαμά Κέλλυ, αγαπημένη μας αναγνώστρια και ραδιοφωνική παραγωγό για τη πολύ όμορφη ιστορία της. Περισσότερα μπορείτε να διαβάζετε στο blog της http://mousikesnotes.blogspot.gr/