Μαμάδες και παιδιά αγαπιούνται περισσότερο τη νύχτα

0
Son waking up sleeping mother

Είναι η ώρα εκείνη που γυρίζεις κατάκοπη από τη δουλειά για να αναλάβεις τη δουλειά της μητέρας.

Να μαγειρέψεις, να συγυρίσεις γιατί όσο έλειπες τα έκαναν πάλι χάλια, να δεις τις εργασίες τους, να ελέγξεις ότι έχουν κάνει τα μαθήματά τους, να τα βάλεις για μπάνιο-ναι ναι, πολλές φορές κυνηγώντας τα γυμνά μες στο σαλόνι-να τους διαβάσεις παραμύθια, να ρίξεις μια ματιά ακόμα στο φούρνο να δεις αν ψήθηκε το φαγητό, να ετοιμάσεις το κολατσιό για αύριο, να ακούσεις τα παιδιά σου που θέλουν να σου πουν τα πάντα για τη μέρα τους. Να δεις πόσο έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Είναι η ώρα που θα φωλιάσουν στην αγκαλιά σου ιδρωμένα ή με νωπά μαλλιά που μυρίζουν σαμπουάν και θα σου πουν για όσα τα ενθουσίασαν. Ένα καινούριο παιχνίδι που έμαθαν, μια άσκηση που κατάφεραν να κάνουν μόνα τους, ένα ζωάκι που έκλεψε τη παράσταση τρυπώνοντας ξαφνικά στο προαύλιο του σχολείου.

Είναι η ώρα που θα σου πουν για όσα τα στενοχώρησαν. Για τον δάσκαλο που φώναξε, το παιδί που αρρώστησε στο διάλειμμα, την άσκηση που δεν κατάφεραν να κάνουν, τη κασετίνα τους που ξέχασαν κάτω από το θρανίο, τη Μαιρούλα που θύμωσε και δεν τους μιλάει.

Η ώρα που θα σου εμπιστευτούν τα πιο τρελά τους όνειρα. Το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν. Τις χώρες που θέλουν να ταξιδέψουν. Τον κόσμο που θέλουν τόσο πολύ να σώσουν. Το μέρος εκείνο το ξεχωριστό, που ήθελαν πάντοτε να τα πας. Γιατί ξέρουν πως ό,τι πεις το βράδυ στη μαμά, την άλλη μέρα θα κάνει τα πάντα για να το κάνει πράξη. #apoagapi 

Όπως η μαμά του μικρού Στάθη που η αγάπη του για τους δεινόσαυρους, την έκανε να του χαρίσει μία εμπειρία που θα του έμενε αξέχαστη, γνωρίζοντας πως σύμμαχός της θα ήταν η Amita.

amita1

Η μαμά του Στάθη, επισκέφθηκε την πλατφόρμα apoagapi.gr και ζήτησε μία επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας ή στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα ενθουσίαζε τον Στάθη και θα τον έκανε χαρούμενο για πολύ καιρό.

amita2

Κι έτσι το Σάββατο 27 Μαΐου, με τη βοήθεια της Amita, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών άνοιξε μόνο για τον Στάθη. Ο Στάθης ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και η χαρά του ήταν απερίγραπτη. Τα εκθέματα τον ενθουσίασαν και ήθελε εκείνη η μέρα να κρατήσει για πάντα. 

amita6

Βλέποντας τη χαρά του Στάθη, η Amita του χάρισε μία ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη: να επισκεφθεί μαζί με την μητέρα του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ένα από τα σπουδαιότερα και παγκοσμίου φήμης μουσεία, με συλλογή η οποία αποτελείται από περίπου 80 εκατομμύρια αντικείμενα. Μητέρα και γιος δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως θα μοιράζονταν μία τόσο σημαντική στιγμή. Μόλις ο Στάθης πέρασε την πύλη του μουσείου άνοιξε διάπλατα τα δύο του μάτια, μη μπορώντας να πιστέψει όλα όσα έβλεπε. Δεινόσαυροι, απολιθώματα και άγρια φύση ζωντάνεψαν μπροστά του, χαρίζοντάς του μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

amita5

Ναι ξέρω. Nομίζεις τα όνειρα δεν βγαίνουν πάντα αληθινά. Νομίζεις…γιατί δεν θα μάθεις, αν δεν τολμήσεις. Αν δεν ακούσεις το παιδί τα βράδια. Eκεί που λίγο πρίν κοιμηθεί, θέλει να σου τα πει όλα μη τυχόν πάρει κάτι στον ύπνο του μαζί του. Αν δεν του δείξεις πως στο κόσμο, θα υπάρχει πάντα μια αγκαλιά για εκείνο. Η δική σου.

Η Amita είναι κοντά σε κάθε μητέρα που θέλει να κάνει τα όνειρα του παιδιού της πραγματικότητα. Γιατί όταν κάνεις κάτι #apoagapi, δεν γίνεται να μην γίνεται!