Μαμά έστειλε τιμολόγιο στα παιδιά που δεν εμφανίστηκαν στο πάρτι της κόρης της

0

Μια μαμά αποφάσισε να οργανώσει κάτι ιδιαίτερο για τα γενέθλια της κόρης της, που έκλεινε τα 16.

Ήταν το πρώτο πάρτι του παιδιού μετά από 5 χρόνια και ήθελε να κάνει κάτι «διασκεδαστικό και ασυνήθιστο».

Έκανε οικονομία για μήνες και κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ικανό ποσό, το οποίο σκόπευε να «φαει» ολόκληρο για να γίνει το πάρτι τέλειο. Ποτά, φαγητά, αναψυκτικά, στολισμός, λουλούδια, μπαλόνια, Dj, γλυκά, τούρτα και χίλια δυο άλλα. Έστειλε προσκλήσεις σε 10 παιδιά – συμμαθητές της κοπέλας πολύ νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε, για να είναι σίγουρη, ότι θα έρθουν, ότι δεν θα ξοδέψει τόσα χρήματα τζάμπα και βερεσέ και ότι το πάρτι θα κυλήσει, όπως το σχεδίαζε.

Μια μέρα, πριν το μεγάλο γεγονός, κάποια πράγματα άρχισαν να στραβώνουν. 3 παιδιά, που στην αρχή είχαν δηλώσει, ότι θα παραστούν, έστειλαν μήνυμα στη μητέρα, ότι τελικά δεν θα μπορέσουν να έρθουν. Και όλα αυτά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Δύο παιδιά δεν είχαν απαντήσει ακόμα, αν θα έρθουν. Από τα 12 άτομα (συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και της κόρης), τα σίγουρα άτομα ήταν 7. Η μητέρα τα είχε πάρει κυριολεκτικά στο κρανίο.

Ανέβασε ποστ γράφοντας: «Απόψε 3 παιδιά με ειδοποίησαν, ότι δεν θα έρθουν τελικά και άλλα 2 ακόμα τα περιμένω. Από πότε οι άνθρωποι έγιναν τόσο αγενείς και αναίσθητοι και δεν τους νοιάζει καθόλου, αν κάποιος χάνει χρήματα εξαιτίας τους;».

Τότε, η μητέρα αποφάσισε να κάνει κάτι πιο δραστικό: Να στείλει από μια απόδειξη σε κάθε παιδί, που δεν θα ερχόταν στο πάρτι.

«Είναι τόσο παράλογο να στείλω από μία απόδειξη σε κάθε παιδί; Πλήρωσα τόσα λεφτά και τα ρώτησα πολλές φορές, αν θα έρθουν ή όχι και είχαν απαντήσει καταφατικά. Οι προσκλήσεις δόθηκαν τέλος Ιουνίου, πριν τελειώσουν τα σχολεία. Για να τους το υπενθυμίσω, τα ξαναρώτησα τον Αύγουστο, για να είμαι σίγουρη, πριν αρχίσω να ξοδεύω, να παραγγέλνω, να κλείνω και και και. Τους είχα δώσει ακόμα και οδηγίες, για να βρουν εύκολα το σπίτι και γενικά, όλα ήταν έτοιμα. Αν δεν μπορούσαν να έρθουν ή ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο, ας μου το έλεγαν να μην τα συμπεριλάβω στη λίστα, ούτε να έκανα τόσες ετοιμασίες. Κρίμα δεν είναι;».

Πολλοί συμφώνησαν, ότι οι έφηβοι φέρθηκαν ανώριμα, αλλά άλλοι είπαν, ότι είναι φυσικό στην ηλικία των 16 να έχουν τα μυαλά πάνω απ’ το κεφάλι.

«Ως μαμά, θα μπορούσα κι εγώ να πω πολλά, αλλά στην ηλικία των 16 ετών, τί περίμενες και εσύ;» έγραψε μια άλλη μαμά.

«Η κόρη σου θα μπορούσε να μιλήσει με τα παιδιά και τους γονείς τους, όχι εσύ. Εσύ δεν είχες καμία δουλειά να ανακατευτείς», έγραψε ένας άλλος.

«Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι εσύ πλήρωσες τόσα. Ίσως τσιγκουνεύονταν το δώρο, ίσως οι γονείς τους βαριόντουσαν να τα φέρουν, ίσως τα παιδιά κανόνισαν τελευταία στιγμή κάτι άλλο με κάποιον/α, που τους αρέσει, χωρίς να σκεφτούν, τί θα σήμαινε για σένα και την κόρη σου το να μην έρθουν».

Η μητέρα δήλωσε, ότι η κόρη της στεναχωρήθηκε πολύ, επειδή μερικοί από τους φίλους της δεν μπορούσαν να έρθουν και μάλιστα το ακύρωσαν την τελευταία στιγμή.

«Φαντάσου τα παιδιά, που το ακύρωσαν τελευταία στιγμή όντως να τους έτυχε κάτι και τα άλλα παιδιά, που υποτίθεται, ότι θα έρθουν να μην σκοπεύουν να εμφανιστούν καν», συνέχισε η μητέρα.

«Οι έφηβοι μπορούν να φερθούν τόσο άσχημα ο ένας στον άλλο», σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

«Ντρέπομαι, όταν θυμάμαι, τίκάναμε οι φίλοι μου και εγώ ως έφηβοι. Ήμασταν τόσο αναίσθητοι και αδιάφοροι για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων», είπε ένας άλλος χρήστης.

Άλλοι πάλι έσπευσαν να δώσουν συμβουλές και μαθήματα ζωής στο κορίτσι σαν δώρο γενεθλίων.

«Το χιούμορ θεραπεύει. Σκέψου, ότι ο πόνος, που βιώνεις, είναι η καλύτερη ιστορία, που θα έχεις να διηγείσαι αργότερα στα παιδιά σου!», έγραψε μια γυναίκα.

Πηγή: mamamia.com.au