Κίνημα so much more: Η δύναμη της αφής που έσωσε το μωρό της Kate!

0

Από τη στιγμή της γέννησής του, ένα μωρό χρειάζεται διαρκώς αγάπη και φροντίδα. Στο JOHNSON’S® Baby γνωρίζουμε ότι η φροντίδα του μωρού είναι μία από τις πιο τρυφερές εμπειρίες της ζωής του. Για αυτό με ιστορία πάνω από 120 χρόνια, είμαστε αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε τα πιο ασφαλή, απαλά και με κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα, προϊόντα βρεφικής περιποίησης.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Τα προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί να βελτιώνουν τις καθημερινές ρουτίνες του μωρού και σας βοηθούν να απολαύσετε την κάθε στιγμή μαζί του.

Οι αισθητηριακές εμπειρίες των βρεφικών προϊόντων JOHNSON’S Baby ενισχύουν τις συναισθηματικές στιγμές που συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των μωρών.

Στο JOHNSON’S® Baby πιστεύουμε ότι κάθε μωρό αξίζει περισσότερα. Περισσότερες ευκαιρίες για τρυφερό άγγιγμα. Περισσότερες αγκαλιές. Περισσότερο δέσιμο με τους γονείς του. Περισσότερη διέγερση των αισθήσεων. Περισσότερη υγιή ανάπτυξη.

Νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι το καθημερινό άγγιγμα και το μασάζ σε ένα μωρό είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και την επικοινωνία του μωρού. Το JOHNSON’S® Baby πρωτοπορεί αναδεικνύοντας τη σημασία μιας εμπλουτισμένης καθημερινής ρουτίνας, που βοηθά το τρυφερό σας άγγιγμα να διεγείρει απαλά τις αισθήσεις του μωρού σας και να καλλιεργήσει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλό του.

Το JOHNSON’S® BABY ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ
ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ SO MUCH MORE™
Η εκστρατεία υπογραμμίζει τα οφέλη της ώρας του μπάνιου για την ανάπτυξη ευτυχισμένων και υγιών παιδιών.

Το JOHNSON’S® Baby καινοτομεί στην επιστήμη, θέτει παγκόσμια πρότυπα στην περιποίηση της βρεφικής επιδερμίδας για πάνω από 120 χρόνια και ανοίγει πλέον το δρόμο στη βρεφική περιποίηση προωθώντας την έρευνα για τη σημασία των πολυαισθητηριακών εμπειριών στην ανάπτυξη ευτυχισμένων και υγιών μωρών.

Η παγκόσμια εκστρατεία SO MUCH MORE™ αφορά τη βελτίωση των καθημερινών συνηθειών, συμπεριλαμβανομένης της ώρας του μπάνιου, ώστε να διεγείρονται οι αισθήσεις του μωρού και να δίνεται στους γονείς μια ευκαιρία να καλλιεργήσουν την ικανότητα του μωρού να μαθαίνει, να σκέπτεται, να αγαπά και να μεγαλώνει. Η εκστρατεία ξεκινά με την κυκλοφορία μιας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο Η δύναμη του αγγίγματος, εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ειδικών σε όλον τον κόσμο και με μια νέα διαφημιστική εκστρατεία.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα* του JOHNSON’S® Baby για την ώρα του μπάνιου, το 84% των γονέων δηλώνουν ότι η ώρα του μπάνιου συγκαταλέγεται στον καλύτερο ποιοτικό χρόνο που έχουν με τα παιδιά τους, ενώ πολλοί υποτιμούν τη δύναμή της και τα οφέλη της. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, μέσα από μια ηλεκτρονική έρευνα με τη συμμετοχή πάνω από 3.500 γονέων μικρών παιδιών ανά τον κόσμο, διαπιστώθηκε ότι λιγότεροι από τους μισούς γονείς (42%) δηλώνουν ότι η ώρα του μπάνιου είναι εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού τους. Ωστόσο, νέα και θεμελιώδη επιστημονικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι οι πολυαισθητηριακές εμπειρίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη διαμόρφωση του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου του μωρού. Δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να αγγίξουν, να δουν, να μυρίσουν και να ακούσουν, το μπάνιο προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να δεθούν με το μωρό τους.

*Η παγκόσμια έρευνα του JOHNSON’S® Baby για την ώρα του μπάνιου καταρτίστηκε κατόπιν διαδικτυακής έρευνας που διενήργησε η Harris Poll με τη χορηγία της JOHNSON’S® το Νοέμβριο 2014 σε 3.574 γονείς ηλικίας 21 ετών και άνω με παιδιά 0-3 ετών, στη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, τις Φιλιππίνες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ (πάνω από 484 γονείς ανά χώρα).

Αφή- Η δύναμη της αφής
Οι μελέτες αυτές έδειξαν ότι το καθημερινό άγγιγμα και το μασάζ μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της φυσιολογικής, της γνωστικής, της συναισθηματικής και της κοινωνικής ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι το καθημερινό βρεφικό μασάζ βελτιώνει τη διανοητική ανάπτυξη και αυξάνει την εγρήγορση και την προσοχή. Οι πρώτοι συναισθηματικοί δεσμοί του μωρού σας αναπτύσσονται μέσω της φυσικής επαφής και λειτουργούν ως βάση για τη συναισθηματική και διανοητική του ανάπτυξη αργότερα στη ζωή.
Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πραγματικά ιδιαίτερο.

Στον πυρήνα της εκστρατείας βρίσκεται η παγκόσμια κυκλοφορία της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Η δύναμη του αγγίγματος». Το βίντεο παρουσιάζει την αληθινή ιστορία μιας μητέρας που χρησιμοποίησε την επαφή και το τρυφερό της άγγιγμα στην προσπάθειά της να σώσει τη ζωή του μωρού της. Παρόλο που δεν είναι σωτήρια για τη ζωή όλα τα αγγίγματα, το βίντεο υποστηρίζει τις έρευνες που δείχνουν ότι η επαφή με το δέρμα μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού.

Πέραν της επαφής με το δέρμα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι το καθημερινό άγγιγμα και το μασάζ οδηγούν σε βελτιωμένες γνωστικές επιδόσεις και αυξημένη εγρήγορση και προσοχή στα παιδιά. Ωστόσο, σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση του JOHNSON’S® Baby για την ώρα του μπάνιου, μόνο το 23% των γονιών ανά τον κόσμο θεωρούν ότι το μασάζ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού τους.

H κα Βικτώρια Βιβιλάκη, Μαία, Καθηγήτρια εφαρμογών, Τμήμα Μαιευτικής, ΤΕΙ Αθήνας ανέφερε: «Είναι γεγονός, ότι οι γονείς στην Ελλάδα απολαμβάνουν πραγματικά τον ποιοτικό χρόνο που περνούν με το παιδί τους κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Αυτή η νέα έρευνα, που διεξήχθη από το JOHNSON’S® Baby αποκαλύπτει, ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται τα θετικά αποτελέσματα, που μπορεί να έχει η φυσική επαφή – το άγγιγμα της μητέρας και του πατέρα- στη ανάπτυξη του παιδιού μακροπρόθεσμα. Σύμφωνα με ένα αυξανόμενο αριθμό ερευνών, το 85% του εγκεφάλου αναπτύσσεται έως την ηλικία των τριών ετών. Έχει τεκμηριωθεί, ότι η φυσική επαφή από τον γονέα, -όπως η ώρα του μπάνιου που συνδυάζει όλες τις αισθήσεις: αφή, όραση, όσφρηση και ακοή,- είναι μια πράξη αγάπης, που συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρώτου συναισθηματικού δεσμού και βελτιώνει την συνολική φυσική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.» Όσφρηση – Η δύναμη της όσφρησης

Το μωρό σας μπορεί να μυρίζει πριν ακόμα γεννηθεί – περίπου από την 28η εβδομάδα της κύησης! Έχει αποδειχθεί ότι οι ευχάριστες και οικείες μυρωδιές βελτιώνουν τη διάθεση, την ηρεμία και την εγρήγορση, ενώ η μυρωδιά της μητέρας βοηθά το μωρό να σταματήσει να κλαίει. Επιπλέον, η όσφρηση είναι σημαντική από την 1η ημέρα, καθώς τα νεογέννητα χρησιμοποιούν την αίσθηση της όσφρησης για να εξοικειωθούν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αίσθηση.

Εδώ και πολλά χρόνια, το JOHNSON’S® Baby έχει δεσμευθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη ευτυχισμένων και υγιών μωρών. Πέραν της ανάπτυξης ασφαλών, ήπιων και απαλών προϊόντων, το JOHNSON’S® Baby πιστεύει στον εμπλουτισμό της καθημερινής ρουτίνας της βρεφικής περιποίησης που ξεκλειδώνει και απελευθερώνει όλη τη δύναμη των αισθήσεων. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για το JOHNSON’S® Baby από το να εξασφαλίσει ένα γεμάτο ερεθίσματα νέο ξεκίνημα και ένα γεμάτο ζωή μέλλον για τα μωρά σε όλον τον κόσμο. Γιατί το JOHNSON’S® Baby ξέρει ότι, όσον αφορά την ανατροφή των μωρών, πρέπει να προσφέρουμε πάντα περισσότερα.

Το JOHNSON’S® Baby, η No 1 εταιρεία περιποίησης της βρεφικής επιδερμίδας εδώ και 120 χρόνια, προωθεί τη βρεφική έρευνα και θέτει πρότυπα στον τομέα της βρεφικής περιποίησης.
Το JOHNSON’S® Baby προσφέρει προϊόντα για μωρά και ενήλικες σε πάνω από 175 χώρες.