Δεν γουστάρω οι φωτογραφίες των παιδιών μου να ανεβαίνουν στο ίντερνετ χωρίς την άδειά μου

0

Πώς λέγεται αυτός, που τραβάει φωτογραφίες τους άλλους και τις αναρτά στα κοινωνικά μέσα χωρίς να ρωτήσει κανέναν; Χμ…

Είμαι μητέρα δύο παιδιών. Την πρώτη φορά που ασχολήθηκα με αυτό το ζήτημα ήταν όταν ο μεγαλύτερος γιος μου ήταν 2 ετών και ο μικρός μου μερικών μηνών. Είχαμε πάει σε ένα παιδικό πάρτι και ένας συγγενής του παιδιού, που γιόρταζε, έβγαλε φωτογραφίες εμένα και τα παιδιά μου. Μου τις έδειξε με περηφάνια και μου είπε, ότι τις ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπως έκανε και με τις φωτογραφίες πολλών, άλλων καλεσμένων.

Του ζήτησα ευγενικά να τις κατεβάσει. Την αντίδρασή του δεν την περίμενα. Αναστατώθηκε και έκανε ολόκληρη σκηνή μέσα στον κόσμο και τελικά τις φωτογραφίες δεν τις κατέβασε. Πήρε θέση και ο άντρας μου, αλλά του αλλουνού δεν έδειξε να ιδρώνει το αυτί του. Έχω βιώσει πολλές και διάφορες καταστάσεις από τότε.

Οι λογαριασμοί μου στα κοινωνικά μέσα είναι όλοι ιδιωτικοί. Πιστεύω, ότι δουλειά μου ως γονέας είναι να προστατεύω τα παιδιά μου και αυτό περιλαμβάνει και την προστασία τους από τα κοινωνικά μέσα.

Δεν δημοσιεύω ποτέ φωτογραφίες των παιδιών μου, ούτε κανενός άλλου παιδιού χωρίς άδεια από τους γονείς του. Δεν ξέρω, αν θέλουν, οπότε οφείλω να τους ρωτήσω.

Ξέρω, ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να το ελέγξω μιας και συμμετέχουν σε αθλήματα και δραστηριότητες και τραβιούνται συνεχώς ομαδικές φωτογραφίες. Μήπως, όμως, θα ήταν σωστότερο να ζητιέται η άδεια των γονέων, πριν δημοσιευτούν;

Είμαι η μόνη, που σκέφτομαι άραγε έτσι; Δεν μπορεί. Θα υπάρχουν κι άλλοι γονείς. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον καθένα να νομίζει, ότι μπορεί να ανεβάζει στο ίντερνετ φωτογραφίες ξένων παιδιών; Πώς θα το χειριζόσουν εσύ;

Κατερίνα

Πηγή: denverpost.com