«Αλέξη, πόσο φθηνά πούλησες τα παιδιά μας;»: Η Νένα Χρονοπούλου θα κινηθεί νομικά εναντίον του ΕΟΠΥΥ

0

Μετά το κείμενο της με τίτλο «Ο Τσίπρας ρίχνει στον Καιάδα τα παιδιά μας», η Νένα Χρονοπούλου δηλώνει έτοιμη να κινηθεί νομικά κατά του ΕΟΠΥΥ, με συμπαραστάτες εκατοντάδες γονιούς παιδιών με ειδικές ανάγκες.

«Είμαι μητέρα ενός παιδιού ΑμεΑ, νοικοκυρά, ως οφείλω, τακτική μέχρι ψύχωσης, οργανωτική και αποτελεσματική με αποδείξεις (και μάλιστα πρόσφατες), αλλά και αγωνίστρια γιατί η ίδια η ζωή μου το επέβαλε. Ό,τι λέω το εννοώ και το κάνω πράξη υπεύθυνα και συνειδητά και όταν ακούω τον εθνικό ύμνο δακρύζω, γιατί είμαι Ελληνίδα χριστιανή ορθόδοξη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην Espresso.

Η Νένα Χρονοπούλου επιτίθεται στον πρωθυπουργό και διερωτάται: «Αλέξη πόσο φτηνά πούλησες την υγεία και την ελπίδα των παιδιών μας;»

Η Νένα Χρονοπούλου μάλιστα, ούσα μητέρα ενός 12χρονου αγοριού με ειδικές ανάγκες δηλώνει έτοιμη να παλέψει σκληρά, μετά τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τις οριζόντιες περικοπές στις ειδικές δαπάνες των παιδιών ΑμεΑ. Αναφορικά, μάλιστα με τον ΕΟΠΥΥ, η σύζυγος του Τάσου Μητρόπουλου υποστηρίζει πως αν ο οργανισμός αποφασίσει να πληρώνει απευθείας τα θεραπευτήρια και όχι τους γονείς, η κίνηση αυτή θα αποτελεί καταστρατήγηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των ασφαλιζόμενων και θα είναι υπόλογος απέναντι σε όλες τις οικογένειες με παιδιά ΑμεΑ.

«Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτό το ισχυρό κομμάτι των δικαιωμάτων μας στα χέρια όλων αυτών που έχουν σκοπό να μας εξοντώσουν, γι’ αυτό θα κινηθούμε νομικά εναντίον του ΕΟΠΥΥ και θα μπει κάθε κατεργάρης στο πάγκο του, ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν», δήλωσε η γνωστή ηθοποιός.