Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, φέτος δεν ήμουν και τόσο καλή μαμά…

0

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Φέτος δεν ήμουν τόσο καλή μαμά. Γενικά όταν μεγαλώνεις παιδί μόνη σου, νομίζεις πως δεν είσαι καλή μαμά ή καλή μαγείρισσα ή καλή οδηγός γιατί συνήθως δεν υπάρχει άλλος γονιός να σου πει ότι είσαι. Έτσι κι εγώ φέτος, νομίζω πως δεν ήμουν τόσο καλή μαμά.

Πολλές φορές άφησα τον Γιώργο να δει τηλεόραση για να δουλέψω. Κάποιες φορές δεν είχα μαγειρέψει και του έφτιαχνα κάτι γρήγορο, όχι με τόση όρεξη ή φροντίδα. Κάποιες άλλες μου είπε «Μαμά να σου δείξω κάτι» αλλά εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο για δουλειά και όλο του απαντούσα «Μετά μετά». Όμως στο τέλος του μήνα, δεν μας έκοψαν το ρεύμα ή το νερό. Μπορούσα να τον πάω έναν παιδότοπο, μπορούσα να του πάρω τον αγαπημένο του χυμό και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκα στο Santamail.gr και μπόρεσα να σου στείλω αυτό το γράμμα. Κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις, σωστά;

Προσπάθησα πολλές φορές να μου βρω ελαφρυντικά που δεν έπαιξα όσο θα ήθελα με το παιδί μου. Που δεν βγήκαμε τόσες βόλτες όσες θα ήθελα, που 2-3 φορές τον πήρε ο ύπνος στον καναπέ περιμένοντας να τελειώσω, που θυσίασα Σαββατοκύριακα μπροστά στον υπολογιστή και στερήθηκε τη παιδική χαρά ή τον παιδότοπο. Μα είμαι εργαζόμενη, σκληρά εργαζόμενη και προπάντων μόνη.

Είμαι το μόνο πορτοφόλι του σπιτιού και Άγιε μου Βασίλη, φοβάμαι τόσο! Φοβάμαι μήπως μια μέρα γυρίσει το παιδί μου και ζητήσει κάτι κι εγώ δεν μπορώ να του το πάρω. Φοβάμαι όταν ξεκινήσει φροντιστήρια, όταν αρχίσει να ζητάει χαρτζιλίκι, όταν θελήσει να βγάλει έξω τον κολλητό του ή μια φίλη του. Πόσα όχι να πεις σ’ ένα παιδί; Έχω ήδη πει αρκετά. Κι έτσι νομίζω πως κάπου θυσιάζω τη καλή μητέρα, για να μπορώ να είμαι ο κουβαλητής της οικογένειας. Νομίζω πως αυτά τα δυο δεν πηγαίνουν πάντοτε μαζί.

Δεν μου αξίζει δώρο φέτος. Αν όμως θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις κάτι για μένα, είναι να μου δώσεις περισσότερο χρόνο με το παιδί μου. Όχι λιγότερη δουλειά, όχι. Περισσότερο μαζί χρειαζόμαστε. Δεν ξέρω πώς θα το καταφέρεις, μπορείς όμως να μπεις κι εσύ στο Santamail.gr και να το ζητήσεις. Εξάλλου, και ο Άγιος Βασίλης σε κάποιον πρέπει να στείλει γράμμα για να ζητήσει το δικό του δώρο, ε;


*Το παραπάνω άρθρο, αποτελεί κομμάτι της συνεργασίας μας, με το Santamail.gr. 

Στο Singleparent.gr, διαλέγουμε τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας, και χρησιμοποιούμε τη φωνή μας, μόνο για πράγματα που μας αρέσουν και θεωρούμε ότι έχουν κάτι να σας προσφέρουν.

Σύνταξη-Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Χαριτάκη
©Singleparent.gr copyright | All rights reserved