Πάτρα: Δωρεάν σεμινάριο για γονείς εφήβων

0

Σεμινάριο για γονείς εφήβων με δωρεάν συμμετοχή θα υλοποιηθεί στην Πάτρα από επαγγελματίες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Είναι γεγονός πως όλοι οι γονείς έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωποι με ανησυχίες και ερωτήματα που σχετίζονται με τις αλλαγές που επιφέρει η εφηβεία των παιδιών τους:

* Πώς να επικοινωνήσω μαζί του/της;

* Πώς να συμπεριφερθώ ως γονιός;

* Τι όρια να θέσω;

Οι έφηβοι αμφισβητούν τους γονείς τους, διεκδικούν περισσότερη ελευθερία και λιγότερα όρια, ενώ την ίδια χρονική στιγμή οι γονείς ανησυχούν δεν γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν. Ο προηγούμενος τρόπος σχέσης & συμπεριφοράς (όρια, καθημερινή επικοινωνία κ.λπ.) δεν φαίνεται να είναι λειτουργικός και ο καινούριος δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα. Η συνύπαρξη με άλλους γονείς που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις στην οικογένειά τους και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικές συναντήσεις, προσφέρει στους γονείς ανακούφιση αλλά και την απαραίτητη ενθάρρυνση και υποστήριξη στον δύσκολο δρόμο αυτής της αλλαγής.

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 ξεκινάει ένας νέος κύκλος 10 εβδομαδιαίων συναντήσεων για γονείς εφήβων οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 21 Μαΐου 2014 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 17:00-19:30. Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας, καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων, στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη: 18:00-20:30.

Πηγή: http://www.patrasevents.gr/