Δωρεάν σπουδές με το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία» από το equal society

0

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός EQUAL SOCIETY – ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός φορέας με δράσεις «Κατά του Κοινωνικού Αποκλεισμού, της Ανεργίας και της Φτώχειας».

Η εκπαίδευση κατέχει κεντρικό ρόλο στο σύνολο των δράσεών μας για τη δημιουργία μιας πραγματικής «Κοινωνίας ‘Ισων Ευκαιριών» ενώ πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έξοδος από την κρίση περνάει μέσα από την εκπαίδευση και τη νέα γενιά.

Ειδικά για τη νέα γενιά της οποίας τα όνειρα και τα σχέδια για ένα μέλλον προόδου και προκοπής πλήττονται από την σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και την έλλειψη προοπτικής, πιστεύουμε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε νέοι με ικανότητες και ταλέντα να έχουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση που τους αξίζει και που η οικονομική τους δυσπραγία τους εμποδίζει να αποκτήσουν.

Στην Equal Society πιστεύουμε ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε την ικανότητα να ανταποκρινόμαστε στις δύσκολες προκλήσεις και να βγαίνουμε από τις στενωπούς όταν ενώνουμε δυνάμεις σε μια συλλογική προσπάθεια.

Με αυτή την πεποίθηση έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε τη δράση «Σπουδάζω με υποτροφία!» παρέχοντας υποτροφίες πλήρους φοίτησης για το έτος 2012-2013 σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία» συνδράμουν με την αιγίδα τους το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το ‘Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Εκτός από την υποστήριξη των θεσμικών και εκπαιδευτικών φορέων, εξαιρετικά σημαντική είναι και η υποστήριξη σημαντικών χορηγών επικοινωνίας, οι οποίοι συμβάλουν στην διάδοση του μηνύματος και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το πρόγραμμα.

Χωρίς την υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων μερών – εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θεσμικών φορέων και χορηγών επικοινωνίας – το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Είμαστε λοιπόν ευγνώμονες που η πρωτοβουλία μας βρήκε ανταπόκριση και αρωγούς για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε στη νέα γενιά που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από την κρίση, μια ευκαιρία και ένα στήριγμα για να μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία!

Αντικείμενο της δράσης, είναι η παροχή ΔΩΡΕΑΝ υποτροφιών για σπουδές πλήρους διάρκειας, σε νέους και νέες, που ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες και λόγω της οικονομικής τους δυσπραγίας, αδυνατούν να προχωρήσουν στις σπουδές τους.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας υποτροφίες αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και η προσπάθειά μας για συμμετοχή περισσότερων ιδρυμάτων και υποτροφιών συνεχίζεται δυναμικά!

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απ’ την περιφέρεια, τα οποία δίνουν την ευκαιρία σε άτομα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την Αττική, να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε μια ευρεία γκάμα γνωστικών πεδίων.

Δεδομένου ότι στη διάρκεια της πρώτης φάσης του προγράμματος, νέες υποτροφίες θα προστίθενται διαρκώς, προτείνεται στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν τακτικά την ιστοσελίδα της δράσης, δίνοντας ταυτόχρονα προσοχή στις προθεσμίες που θέτει το κάθε ίδρυμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Για πληροφορίες και αιτήσεις, μπορείτε να μεταβείτε εδώ.