Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ και κάρτα σίτισης: Ποιές οι νέες ημερομηνίες καταβολής τους!

0

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η κάρτα αλληλεγγύης.

Το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.357 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την δ’ δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης. Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Επίσης ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 θα πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του Γ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4/9/2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η πληρωμή αφορά 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκ. ευρώ.

*Το παραπάνω κείμενο αποτελεί επίσημη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Θεανούς Φωτίου (αν πάλι αλλάξει η ημερομηνία δεν θα ξαφνιαστούμε, έχουμε συνηθίσει καιρό τώρα να μας δουλεύουν ψιλό γαζί…).

**Η παραπάνω ανακοίνωση περί νέων ημερομηνιών, οφείλεται στη μεγάλη κινητοποίηση της ομάδας διαμαρτυρίας τριτέκνων γονιών https://www.facebook.com/DiamartyriaTriteknon που πραγματοποίησε συγκέντρωση τη Δευτέρα το πρωί γι’ αυτό το σκοπό, όπως επίσης κινητοποιήθηκε μιλώντας σε κανάλια και σταθμούς. Μπράβο παιδιά!