Καταγγελία: ΚΕΠ αρνήθηκε να δώσει τη κάρτα σίτισης σε άπορη μητέρα!

0

Σε πολύ γνωστή ομάδα του facebook, άπορη μητέρα ΑΜΕΑ ανήλικου παιδιού, που έφτασε τις τελευταίες μέρες να ταίζει το παιδί της ψωμί με ζάχαρη, ανέφερε ότι πήγε σε ΚΕΠ του Βόλου να παραλάβει τη κάρτα σίτισης που δικαιούται για να μπορέσει να ψωνίσει. Και παρ’ όλο που στα ΚΕΠ δεν υπήρχε κανένας πολίτης σε αναμονή, παρ’ όλο που από τον νόμο δεν προβλέπεται «σειρά προτεραιότητας» στη παραλαβή της κάρτας, παρ’ όλο που η μητέρα εξήγησε τη κατάστασή της, οι υπάλληλοι…αρνήθηκαν να της δώσουν τη κάρτα σίτισης, διότι -όπως της απάντησαν-η παραλαβή της,  γίνεται με αλφαβητική σειρά και η σειρά της ήταν σε…10 μέρες!

Μάταια η μητέρα τους παρακαλούσε γιατί δεν είχε να φάει, οι υπάλληλοι ήταν ανένδοτοι. Μάλιστα μία εξ αυτών έβγαλε από το πορτοφόλι της να της δώσει ψιλά λες και είναι ζητιάνα! Η ίδια η μητέρα, απευθύνθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλίας και σκοπεύει να τραβήξει το ζήτημα στα άκρα καθώς η πείνα δεν ορίζεται με αλφαβητική σειρά!

Μιλώντας στο τηλεοπτικό φακό της Θεσσαλικής Τηλεόρασης, και στον δημοσιογράφο Σπύρο Μπαξεβάνο, η μητέρα από το Βόλο, εκφράζει την αγανάκτησή της. Το ψυγείο είναι άδειο και αναρωτιέται τι φαγητό να προσφέρει στο ανήλικο παιδί της.

Αναφερόμενη στη περίπτωση της διηγείται το περιστατικό που η ίδια βίωσε σε ΚΕΠ του Βόλου. Πήγε απόγευμα Παρασκευής και ενώ δεν υπήρχε κόσμος , οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να της δώσουν τη κάρτα λέγοντας πως το επίθετο της περιλαμβάνεται στη λίστα της ερχόμενης Τετάρτης.

Η μητέρα του ανήλικου παιδιού από τον Βόλο, είναι μια απο τις πολλές περιπτώσεις των ανθρώπων που μέχρι πρότινος είχαν την δουλειά τους , ικανοποιητικό εισόδημα και καλές συνθήκες διαβίωσης. Όμως με το πέρασμα του χρόνου η κρίση χτύπησε και την δική της οικογένεια αφού έμεινε χωρίς εργασία και πλέον αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα.

Πηγή ρεπορτάζ: http://www.thessaliatv.gr/

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η καταγγέλουσα που μιλάει για το περιστατικό στο δημοσιογράφο της Θεσσαλικής Τηλεόρασης.