1000 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς και 1.549 σε δημοτικά γυμναστήρια!

0

«Πράσινο φως» πήρε από το αρμόδιο υπουργείο η απόφαση για την πρόσληψη πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σκοπό τη στελέχωση των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, αυτών δηλαδή που θα υλοποιήσουν το Πρόγραμμα: «Άθληση για όλους».

Είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, που εγκρίνονται έγκαιρα τα αιτήματα των Δήμων για πρόσληψη γυμναστών, ούτως ώστε αυτοί να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν για όλη την προβλεπόμενη διάρκεια. Μάλιστα για τη χρονιά 2015-16 υπάρχει αύξηση κατά 30% της συμμετοχής των Ο.Τ.Α. της χώρας και θα προσληφθούν 1.549 γυμναστές, αριθμός επίσης αυξημένος κατά 22%.

Τέλος, επανασυστάθηκε στο πλαίσιο της ΓΓΑ ειδική ομάδα παρακολούθησης των προγραμμάτων «Άθληση Για Όλους», ώστε να καταγραφούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΓΓΑ προς τους ΟΤΑ, που εκκρεμούν τα τελευταία έτη.

Όσον αφορά τις προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης, έβαλε την υπογραφή του για την πρόσληψη περίπου 1.000 υπαλλήλων για την κάλυψη κρίσιμων κενών σε προσωπικό παιδικών σταθμών εν όψει της νέας χρόνιας.

Ειδικότερα, συνολικά 826 όλων των ειδικοτήτων θα εργαστούν σε παιδικούς σταθμούς με συμβάσεις 8μηνης έως 11μηνης διάρκειας, ενώ 189 θα εργαστούν για έναν χρόνο σε άλλες δομές πρόνοιας και αθλητισμού των ΟΤΑ. 

Πηγή: www.dikaiologitika.gr