6 δουλειές από σπίτι μέρος δεύτερο

0

Σε παλαιότερο άρθρο του Singleparent.gr, εδώ σας είχαμε δώσει 7 ιδέες για να αυξήσετε το εισόδημά σας από το σπίτι. Σήμερα, σας δίνουμε ακόμη 6  ιδέες, για να μπορέσετε να βγάλετε από λίγα έως ικανοποιητικά χρήματα, χωρίς να πρέπει να τα δίνετε σε μπέιμπι σίτερ ή βενζίνες και χωρίς να τρώγεστε κάθε μέρα για το ποιός θα πάρει το παιδί από το σχολείο. Ιδού η καριέρα έρχεται!

Συναλλαγές με το δημόσιο 
Δουλειά όχι τόσο κατάλληλη για μωρομάνες, αλλά αρκετά ικανοποιητική για γονείς που τα παιδιά τους πάνε σχολείο κι έχουν τα πρωινά ελεύθερα. Καταρχάς ξεκινήστε από τους γείτονες, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται και δεν προλαβαίνουν να πάνε το πρωί να στηθούν στην ουρά του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ ή της εφορίας να πληρώσουν ή να κάνουν τις δουλειές τους. Μπορείτε όμως να το κάνετε εσείς με ένα μικρό αντίτιμο αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη διότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να σας εξουσιοδοτούν. Ξεκινήστε λοιπόν από τους φίλους, τους συγγενείς ή τη γειτονιά και αν είστε καλοί και αξιόπιστοι, άνετα μπορείτε να επεκταθείτε. Εάν η μικρή σας επιχείρηση μεγαλώσει, τότε μπορείτε να διαδώσετε τη δουλειά σας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φτιάχνοντας μία «εταιρική» σελίδα που να ενημερώνει για τις παροχές και τις υπηρεσίες σας.

Εξωτερικές δουλειές
Υπάρχουν μέρες που είμαι τόσο χώμα από τη κούραση που το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να ψάχνω στο σούπερ μάρκετ να βρώ παπί για τη λεκάνη. Δεν είναι όμως μόνο εκείνοι που δουλεύουν πολλές ώρες, είναι και οι πιο ηλικιωμένοι ή ανήμποροι που δεν μπορούν να πάνε να ψωνίσουν ή να πεταχτούν μέχρι τη τράπεζα ή το ταχυδρομείο να πληρώσουν ένα λογαριασμό. Μπορείτε όμως να το κάνετε εσείς. Τράπεζες, ταχυδρομείο, καθαριστήριο, σούπερ μάρκετ και οποιαδήποτε εξωτερική δουλειά απαιτεί ένα νοικοκυριό. Επίσης καθώς κάνετε τις εξωτερικές δουλειές των άλλων μπορείτε να κάνετε και τις δικές σας αν χρειαστεί. Και σε αυτή τη περίπτωση τίθεται θέμα εμπιστοσύνης γι’ αυτό καλό είναι να ξεκινήσετε από τους γνωστούς σας.

Μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού
Εφόσον το κατέχετε με τη ζαχαροπλαστική και όλοι έχουν να το λένε για τις μαρμελάδες ή τα γλυκά σας, γιατί να μην τα βάζετε σε βάζα και να τα πουλάτε; Μπορείτε να ξεκινήσετε με μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού και αργότερα με ένα καλό στόλισμα να επεκταθείτε και σε συνθέσεις. Επίσης μπορείτε να πάρετε ιδέες για πιο πρωτότυπες γεύσεις, π.χ. μαρμελάδα κάστανο. Βάζα μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ ενώ για να τα κάνετε πιο ευπαρουσίαστα μπορείτε να τα στολίσετε με ωραία πάνινα μαντηλάκια στο καπάκι, κορδέλες ή όμορφες ετικέτες, επάνω στις οποίες θα έχετε γράψει το όνομα και το τηλέφωνό σας για να ξέρουν που θα σας βρούν αν χρειαστούν κι άλλες. Σιγουρευτείτε μόνο ότι τηρείτε όλους τους κανόνες υγιεινής. Μία κυρία στη γειτονιά πουλάει φοβερή μαρμελάδα προς 10 ευρώ το βάζο και παίρνουμε όλοι. Μάλιστα πολλές φορές, όταν φτιάχνει καινούρια παρτίδα, πηγαίνει με ένα καλάθι μαρμελάδες από σπίτι σε σπίτι και ρωτάει αν θέλουμε. Γιατί όχι κι εσείς;

Σιδέρωμα
Και τί δεν θα έδινα για να μην σιδερώνω και το ίδιο σκέφτονται και άλλοι γονείς. Υπάρχουν μάλιστα εταιρίες, όπως η easy-iron στην Αθήνα και ο Ατσαλάκωτος στη Θεσσαλονίκη, που αναλαμβάνουν να σιδερώσουν τα ρούχα σας και να τα επιστρέψουν στην πόρτα σας έτοιμα, χρεώνοντας με το κιλό ενώ υπάρχουν οικιακές βοηθοί μόνο για σίδερο που χρεώνουν με την ώρα. Εάν είστε γρήγοροι και καλοί στο σιδέρωμα και έχετε καλό σίδερο, τίποτα δεν σας εμποδίζει από το να ξεκινήσετε. Επιπλέον θα χρειαστείτε κρεμάστρες και ζελατίνες για τα πουκάμισα (μπορείτε να βρείτε πάμφθηνες κρεμάστρες στο IKEA) και ζελατίνες ρούχων αλλά και χάρτινες ή υφασμάτινες σακούλες για να βάζετε μέσα τα υπόλοιπα ρούχα και να τα παραδίδετε χωρίς να τσαλακώνονται. Για αρχή μπορείτε να κινηθείτε στη περιοχή σας ώστε να μην χαλάτε χρήματα σε βενζίνες για μακρινές αποστάσεις. Πείτε το στους γείτονες, στους φίλους, στους συγγενείς και κυρίως σε μένα, γιατί θα σας χρειαστώ σίγουρα και μην ξεχάσετε επάνω στη κρεμάστρα ή στη σακούλα, να βάλετε μία ετικέτα με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας.

Social Media
Οι μεγάλες εταιρίες έχουν ήδη προσωπικό που ασχολείται με τη διαφήμιση και τη προώθηση των προιόντων τους μέσω facebook, twitter, pinterest κλπ. Οι μικρότερες όμως χρειάζονται άνθρωπο πλήρους απασχόλησης γι’ αυτό το κομμάτι επειδή συνήθως ο ιδιοκτήτης είτε δεν το κατέχει ή δεν έχει χρόνο να το διαχειριστεί. Μπορείτε λοιπόν με ένα αντίτιμο να αναλάβετε εσείς να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εκάστοτε επιχείρησης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μερικοί πιθανοί πελάτες σας θα μπορούσαν να είναι γιατροί, εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία και οποιαδήποτε μικρομεσαία ή μικρή επιχείρηση ή ελεύθερος επαγγελματίας. Εκτός από έναν υπολογιστή, σύνδεση στο ίντερνετ και γνώση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια τέτοια δουλειά χρειάζεται ευγένεια, υπομονή, αφοσίωση (δηλαδή να μην σας «ξεγελάει» το γεγονός ότι δουλεύετε από το σπίτι και το αφήνετε) ανταπόκριση (να ανταποκρίνεστε σε ερωτήματα αναγνωστών-μελών των σελίδων σας και να μην τους αγνοείτε) και κριτική ικανότητα. Να γνωρίζετε δηλαδή σε ποιό μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί η επιχείρηση του εκάστοτε πελάτη να προωθηθεί καλύτερα. Για παράδειγμα το Pinterest αφορά περισσότερο προιόντα και υπηρεσίες που είναι απαραίτητο ή μπορούν να πωληθούν ευκολότερα μέσω φωτογραφιών, όπως είναι τα ρούχα, τα φαγητά ή οι υπηρεσίες ενός φωτογράφου. Ένας γυναικολόγος όμως δεν χρειάζεται να προβάλλει τη δουλειά του, τόσο με φωτογραφίες  όσο με αρθρογραφία, άρα το facebook είναι πιο ιδανικό για τη περίπτωσή του. Η συγκεκριμένη είναι μια διασκεδαστική, καλοπληρωμένη και πλήρους απασχόλησης δουλειά, αρκεί να τη χειριστείτε με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Τέλος, όλες οι παραπάνω ιδέες είναι εφικτές αρκεί να τις κάνετε με νόμιμο τρόπο. Εμείς σας ευχόμαστε καλή αρχή και καλά κέρδη!

*Το Singleparent.gr, η διαχείριση, οι συντάκτες και οι συνεργάτες του, ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιαδήποτε λήψη απόφασης ή ενέργεια προκύψει με αφορμή το ανωτέρω ή οποιοδήποτε άλλο άρθρο.