Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Πότε φημολογείται η επόμενη πληρωμή

2

Πολλοί μονογονείς και όχι μόνο, που δεν πληρωθήκατε στις 18/12/2014 μας ρωτάτε τί θα γίνει με την υπόθεσή σας και πότε θα πληρωθείτε. Παράλληλα επικρατεί μια έντονη φήμη ότι η επόμενη πληρωμή, για όσους δεν πληρώθηκαν στις 18/12/2014, θα γίνει στις 22/01/2015 και λέμε «φήμη» διότι πρόκειται για μια είδηση που ΔΕΝ έχει επιβεβαιώσει ή ανακοινώσει δημόσια ο διοικητής του Ο.Γ.Α. κύριος Ξενοφών Βεργίνης.

Επιπλέον, κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από τον εμπειρικό λογιστή κύριο Ανδρέα Μπαρδάκη, διαχειριστή της αξιέπαινης προσπάθειας που βρίσκεται στη σελίδα «Δωρεάν Συμβουλές για ΑμεΑ και οικονομικά αδύναμους από λογιστή»,  η προθεσμία για την υποβολή αίτησης Α21 για το έτος 2014 λήγει τη 15η Ιανουαρίου 2015. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία, ο υπόχρεος καθίσταται μη δικαιούχος για το έτος αυτό.

Σημαντική διευκρίνιση:
Οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το Α΄ τρίμηνο 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21 για το έτος 2014, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Προσοχή: Τέλος, είναι σημαντικό να σας εφιστήσουμε τη προσοχή σε μια ακόμη φήμη που κυκλοφορεί, σύμφωνα με την οποία, όποιος κάνει αίτηση Α21 μέχρι τις 31/01/2015 θα λάβει προκαταβολή για το 2015 και να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη φήμη ΔΕΝ ισχύει.

Για να λάβει κανείς οποιαδήποτε δόση του Ο.Γ.Α. πρέπει να προηγηθεί η δήλωση Ε1 του φόρου εισοδήματος. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώνουμε. Θερμή παράκληση να διαβάζετε λίγο πιο προσεκτικά και ολοκληρωμένα όσα γράφουμε για να μην ταλαιπωρείται κανείς.

Ευχαριστούμε τον εμπειρικό λογιστή, κύριο Ανδρέα Μπαρδάκη για την ενημέρωση και την ευγενική συνεργασία. Μην ξεχνάς πως μπορείς να μας στέλνεις τις ερωτήσεις σου, στο info@singleparent.gr προκειμένου να λάβεις απάντηση από τους ειδικούς μας ενώ μπορείς προηγουμένως να συμβουλευτείς το ευρετήριο απαντήσεων, εδώ.