Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ: Με μικρή καθυστέρηση η πληρωμή της Β’ δόσης

0

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, με μικρή καθυστέρηση από την ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί (20 Ιουλίου) θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ και συγκεκριμένα η Β’  δόση του επιδόματος τέκνων και πολυτεκνικών επιδομάτων όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα η αναπληρώτρια Υπουργός κ. Φωτίου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ίσως υπάρξει μικρή καθυστέρηση στην πληρωμή της Β’ δόσης για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, η οποία,  όπως ανέφερε θα μεταφερθεί για το τέλος του Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αφού απαιτούνται περίπου 90 εκατ. ευρώ που άφησε να εννοηθεί ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν.

Προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πληρωμή Οικογενειακών Επιδομάτων του Β’ τριμήνου 2015, θα έπρεπε να έχουν φροντίσει να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση Ε1 και αίτηση Α21, μέχρι 26-6-2015 .

Δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ, είναι όσοι υπέβαλλαν δήλωση Ε1 και Α21 μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2015, ενω όσοι δεν έκαναν, θα πληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

Για να δείτε τις προϋποθέσεις και το ύψος του επιδόματος που θα εισπράξετε, πατήστε εδώ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω δόση ΔΕΝ αφορά όσων ο φάκελος είχε ή έχει ελλιπή δικαιολογητικά και ο έλεγχός του εκκρεμεί από τον ΟΓΑ ή όσους έχουν εκκρεμότητες προηγουμένων ετών.

Τέλος να θυμίσουμε ότι 20.029 δικαιούχοι πληρώθηκαν για επιδόματα εκκρεμών αιτήσεων του έτους 2013 και 2014, όπως μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο άρθρο μας, εδώ.