ΟΑΕΔ: Εκτός από το επίδομα τέκνων, κόβεται και το επίδομα μητρότητας!

0

Ο ΟΑΕΔ κόβει επίδομα τέκνων και δύο επιδόματα μητρότητας, εξαιτίας της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών!

Στον γκρεμό των ελλειμμάτων σπρώχνουν κυβέρνηση και τρόικα τον ΟΑΕΔ με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες, ενώ στον Καιάδα των περικοπών ρίχνονται τα πενιχρά οικογενειακά επιδόματα για τα παιδιά που χορηγούσε μηνιαίως ο Οργανισμός, όπως και δύο επιδόματα μητρότητας.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες το έλλειμμα κυρίως του ΙΚΑ από τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για το 2014 διευρύνεται και θα φθάσει ώς και το 1,2 δισ. ευρώ, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας περιορίζουν το κενό σε μόλις 120 εκατ. ευρώ και… δεσμεύονται ότι θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όσον αφορά τον ΟΑΕΔ, με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών περικόπτονται περίπου 200 εκατ. ευρώ που καταβάλλονταν στον Οργανισμό και χρηματοδοτούσαν τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ καταργούνται και οι εισφορές για το επίδομα στάτευσης και κατάρτισης (ΛΑΕΚ).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι περικοπές δεν σταματούν εδώ, αλλά περιλαμβάνουν και δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο Οργανισμός σε χιλιάδες μητέρες! Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 300 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για το 2014 για τα οικογενειακά επιδόματα (επίδομα παιδιού) και τα δύο επιδόματα μητρότητας σχετικά με τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το 2014 καταργούνται.

Να σημειωθεί ότι τα ποσά για τα οικογενειακά επιδόματα είναι 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

«Η κυβέρνηση και η τρόικα δεν φτάνει που προωθούν τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, δίνοντας μαχαιριά στην καρδιά της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνδυάζουν επιπλέον με την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και των παροχών μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ» σημειώνει ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης και προσθέτει:

«Η κοινωνική αναλγησία τους αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο. Η τρόικα, σε ρόλο σύγχρονης ‘Σαλώμης’, ζητάει τα κεφάλια των εργαζομένων με παιδιά και των γυναικών σε κυοφορία ή λοχεία και η κυβέρνηση, σε ρόλο πειθήνιου ‘Ηρώδη’, της τα προσφέρει. Η κυβέρνηση και η τρόικα πρέπει να φύγουν με τους αγώνες και την ψήφο του λαού πριν προλάβουν να καταστρέψουν τα πάντα στη χώρα μας».

Πηγή: http://www.avgi.gr/