Επίδομα απροστάτευτου τέκνου: Εισοδηματικά κριτήρια-ποιοί το δικαιούνται

0

Πρίν από λίγο καιρό, δημοσιεύσαμε τις προϋποθέσεις για το επίδομα απροστάτευτου τέκνου, το ποσό και άλλα κριτήρια προκειμένου να δεις αν το δικαιούσαι και πώς μπορείς να το εισπράξεις.

Δυστυχώς μιλάμε για ένα πενιχρότατο επίδομα που το παίρνεις μόνο αν μένεις στο χαρτόκουτο που λέει ο λόγος αλλά υπάρχουν μονογονείς, με πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα, που το δικαιούνται και είναι κρίμα να το χαρίσουν, έστω και αν είναι μικρό. Πιο συγκεκριμένα, για να το λάβεις, θα πρέπει το μηνιαίο οικογενειακό σου εισόδημα να μην υπερβαίνει (για διμελή οικογένεια) τα 235 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 20 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, αφαιρουμένου του ποσού που τυχόν καταβάλλεται για ενοίκιο) το μήνα.

Με τον όρο «εισόδημα» εννοούμε τα εισοδήματα από κάθε πηγή (διατροφή, σύνταξη κλπ.) και όχι μόνο δηλαδή από μισθωτές υπηρεσίες αλλά και από ακίνητα (π.χ. ενοίκιο). Ωστόσο, μετά από email πολλών αναγνωστών και σε επικοινωνία που είχε το Singleparent.gr με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, μας ενημέρωσαν πως ως εισόδημα λογίζεται επίσης και το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ και το Κοινωνικό μέρισμα, και ό,τι άλλο λαμβάνει ο πολίτης ως επίδομα ή βοήθημα από το κράτος.

Αν δηλαδή βρίσκεσαι κάτω από το όριο της φτώχειας και παίρνεις το Κοινωνικό Μέρισμα, σε περίπτωση που αυτό όταν προστίθεται, κάνει το συνολικό σου εισόδημα να υπερβαίνει το «τρισμέγιστο» ποσό των 235 ευρώ το μήνα, ταυτόχρονα θεωρείσαι πλούσιος και δεν το δικαιούσαι. Κοινώς με το ένα χέρι σου τα δίνουν και με το άλλο σου τα παίρνουν πίσω. Με τις υγείες μας!

Όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για το επίδομα απροστάτευτου τέκνου , μπορείς να δεις στο σύνδεσμο https://singleparent.gr/oikonomika/dikaiomata-kai-epidomata-monogonea/epidoma-aprostateftou-teknoy/

*Ευχαριστούμε το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση!