Άνοιξε η αίτηση για το επίδομα Α21 του ΟΓΑ!

0

Ξεκίνησαν οι φορολογικές δηλώσεις 2015 στο taxisnet χθες και ταυτόχρονα άνοιξε και η αίτηση Α21 για το επίδομα τέκνων 2015 του ΟΓΑ.  Οι δικαιούχοι μπορούν μετα την υποβολή του Ε1 να συμπληρώσουν την αίτηση του Α21 στο taxisnet.

Η πρώτη δόση για το οικογενειακό επίδομα δόθηκε στις 8/4 σε 693.000 δικαιούχους ως προκαταβολή με βάση τα περσινά στοιχεία του Α21 χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση. Τώρα όμως όσοι πήραν την προκαταβολή αλλά και όσοι είναι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση Α21 ώστε να λάβουν τις επόμενες δόσεις αλλά και να μην κληθούν να επιστρέψουν την προκαταβολή που έλαβαν πριν από λίγες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά θα βρείς στη «Λίστα Επιδομάτων Ελλήνων μονογονέων» του Singleparent.gr και στη κατηγορία «Ενιαίο Επίδομα στήριξης τέκνων Ο.Γ.Α».

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, το επίδομα τέκνων του Ο.Γ.Α. δικαιούται να εισπράξει ο έχων την επιμέλεια γονιός σύμφωνα με εγκύκλιο του Ο.Γ.Α. Πληροφορίες μπορείς να δείς εδώ αλλά και εδώ όπου θα βρείς και τη σχετική εγκύκλιο.

*Μέρος του παραπάνω άρθρου αντλήσαμε από το dikaiologitika.gr