Πώς να πάρεις δωρεάν τρόφιμα ρούχα και φάρμακα από το Δήμο Αθηναίων

0

Σε συνέχεια της είδησης που αναδημοσιεύσαμε για τις δωροεπιταγές τροφίμων από το Δήμο Αθηναίων, μάθαμε εκ των υστέρων ότι οι συγκεκριμένες είχαν ήδη δοθεί όμως θα δοθούν και άλλες μετά τις 19 Γενάρη και σας ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με το Δήμο Αθηναίων οι οποίοι μας εξήγησαν από που και πώς, μπορείς να προμηθευτείς δωρεάν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως για να λάβεις δωρεάν τρόφιμα ρούχα ή φάρμακα, πρέπει να είσαι κάτοικος ή δημότης Αθηναίων και να είσαι εγγεγραμμένος/η στον κόμβο. Ο κόμβος είναι μια δομή του Δήμου Αθηναίων όπου εγγράφονται όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και θέλουν να λαμβάνουν βοήθεια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για να γραφτείς στον κόμβο θα πρέπει να πας στην οδό Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας στο Σταθμό Λαρίσης, τηλ. 210-8223718 με τα εξής δικαιολογητικά σε πρωτότυπα και φωτοτυπίες:

  • Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα (δεν έχει οριστεί συγκεκριμένο εισοδηματικό κριτήριο παρά κρίνεται κατά περίπτωση).
  • Λογαριασμό ΔΕΚΟ αν μένεις σε δικό σου σπίτι ή μισθωτήριο συμβόλαιο αν μένεις στο ενοίκιο
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του τελευταίου εξαμήνου.
  • Αστυνομική ταυτότητα.
  • Κάρτα ανεργίας σε ισχύ (αν υπάρχει).
  • Χαρτί αναπηρίας άνω του 67% θα ληφθεί υπόψιν.

Εκείνη τη στιγμή θα σου πουν αν δικαιούσαι να εγγραφείς, ώστε να πας στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς 35, τηλ. 210-5246516 να παραλάβεις τη κάρτα σου.  Εκεί θα σου δώσουν τη κάρτα μέλους στον κόμβο και από εκεί θα προμηθεύεσαι ρούχα και φάρμακα όταν χρειάζεσαι. Τρόφιμα θα προμηθεύεσαι από τον κόμβο στην οδό Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας στο Σταθμό Λαρίσης, τηλ. 210-8223718.

Δωρεάν τρόφιμα δίνονται περίπου 1 φορά το μήνα και δωρεάν ρούχα 2 φορές το χρόνο (καλοκαιρινά και χειμερινά).
Τα φάρμακα δίνονται κατόπιν εξέτασης και συνταγής γιατρού που υπάρχει μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς 35 τηλ. 210-5246516  και κατόπιν διαθεσιμότητας.

Σε ερώτησή μας, αν το να είσαι μονογονεϊκή οικογένεια  αποτελεί κριτήριο εγγραφής στον κόμβο, μας είπαν πως δεν αποτελεί και πως δίνουν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και ότι οι σακούλες με τα τρόφιμα δίνονται ανάλογα με τον αριθμό των μελών. Πχ σε μια μητέρα μ’ ένα παιδί δίνουν μια σακούλα τρόφιμα, σε μια πολύτεκνη οικογένεια δίνουν 2 σακούλες κ.ο.κ.

Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω, ρούχα τρόφιμα και φάρμακα, παρέχονται κατόπιν διαθεσιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς:
Για ρούχα και φάρμακα
Πειραιώς 35, τηλ. 210-5246516
Για τρόφιμα
Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας στο Σταθμό Λαρίσης, τηλ. 210-8223718 

Είναι ευγενέστατοι, κατατοπιστικοί και πρόθυμοι να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι. Τέλος, οι εγγραφές για τον κόμβο έχουν κλείσει αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους μετά τις 19/01/2015 διότι υπάρχει το ενδεχόμενο εκείνη τη περίοδο να αρχίσουν νέες εγγραφές.