Διευκολύνσεις και δράσεις αλληλεγγύης για τους πολίτες

0

Σειρά δράσεων αλληλεγγύης για τη διευκόλυνση των πολιτών, την εβδομάδα που οι τράπεζες θα είναι κλειστές «με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των δανειστών», αλλά και μετά το πέρας της αργίας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Νερό, τηλέφωνο και αστικές συγκοινωνίες: Εξετάζεται το ενδεχόμενο για δωρεάν διόδια το Σαββατοκύριακο και έκπτωση στα ΚΤΕΛ.
Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον αναπληρωτή υπουργό μεταφορών:
-η μετακίνηση με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες θα γίνεται δωρεάν.
-το παραπάνω μέτρο για τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ θα επεκταθεί και μετά τις 6 Ιουλίου.

– διαγράφονται όλα τα διοικητικά πρόστιμα για τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ ακόμη κι αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους.
– καταργούνται οι έλεγχοι στις αστικές συγκοινωνίες από μη ελεγκτές και λαμβάνουν ως αμοιβή ποσοστό του προστίμου, ενέργεια που χαρακτήρισε «νομικά παράνομη και πολιτικά και ηθικά κατάπτυστη».

– δόθηκε προφορική εντολή στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ να μην διακοπεί καμία σύνδεση λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής
– στα ΕΛΤΑ ολοκληρώνεται κανονικά η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ, (όσοι πληρωνόντουσαν από τα ΕΛΤΑ).
-Θα συνεχιστεί η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ κανονικά που γίνονταν μέσω ΕΛΤΑ σε συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εργασίας, όσο και με τον ΟΓΑ.
– υπήρξε επικοινωνία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σταθερής και φορητής (ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και FORTHNET) για να μην υπάρξουν διακοπές συνδέσεων ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, τηλεφωνίας και internet.
– ζητήθηκε από τους παραχωρησιούχους να μην υπάρχουν διόδια το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα αλλά αυτό θα αποφασιστεί σε συνάντηση τις προσεχείς ημέρες.
– Αναμένεται έκπτωση στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει αποφασιστεί το ποσοστό. Αναμένονται συζητήσεις, τόσο με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ, όσο και με το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, δύο μεγάλες εταιρίες η Vodafone και η Cosmote, προσφέρουν δωρεάν χρόνο ομιλίας και mb μέχρι τις 7 Ιουλίου. Πιο αναλυτικά:
offer300Η προσφορά της Vodafone στους συνδρομητές της, δίνει: 300 λεπτά + 300 SMS προς ΟΛΟΥΣ και 300ΜΒ από 30/06/2015 14:00:00μμ μέχρι 07/07/2015 23:59:59μμ
Ισχύει αυτόματα και δωρεάν για όλους τους συνδρομητές Καρτοκινητής με έστω μια ανανέωση από τις 29 Μαρτίου 2015 και μετά.

Προτεραιότητα στην κατανάλωση δίνονται στα λεπτά, SMS και Megabytes της προσφοράς, ενώ μόλις καταναλωθούν, οι συνδρομητές χρεώνονται βάσει του προγράμματος τους
Για όλους τους συνδρομητές Καρτοπρογράμματος, Συμβολαίου για Ιδιώτες και Καρτοκινητής, τα διαθέσιμα ΔΩΡΕΑΝ λεπτά έχουν ελάχιστη διάρκεια κλήσης 1’ και στη συνέχεια χρέωση ανά δευτερόλεπτο
Τα δωρεάν λεπτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κλήσεις προς εθνικά σταθερά και κινητά στην Ελλάδα και τα δωρεάν SMS προς όλα τα δίκτυα στην Ελλάδα. Εξαιρούνται αριθμοί υψηλής χρέωσης και σύντομοι κωδικοί
Τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας, SMS & MB δεν ισχύουν κατά τη διάρκεια περιαγωγής.
Για τους συνδρομητές Συμβολαίου & Καρτοπρογράμματος- Ιδιώτες & Επαγγελματίες

Οι συνδρομητές θα λάβουν δωρεάν SMS όταν φτάσουν στο 80% & 100% της κατανάλωσης των 300ΜΒ, ενώ οι συνδρομητές Καρτοπρογράμματος θα λάβουν επιπλέον δωρεάν SMS όταν φτάσουν το 80% & 100% της κατανάλωσης των 300 λεπτών
Η προσφορά θα ενεργοποιηθεί αυτόματα σε όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου & Καρτοπρογράμματος
Από την προσφορά εξαιρούνται τα προγράμματα Vodafone ΚαρτοInternet, και Vodafone Mobile Broadband,Machine 2 Machine
– Σε περίπτωση συνδρομητή με πρόγραμμα φωνής & Internet 4Sharing ενεργό, θα λάβει την προσφορά ΜΟΝΟ στην κύρια γραμμή
Κατά τη διάρκεια της προσφοράς δε θα παρέχεται ενημέρωση υπολοίπου μέσω eCare, mCare κλπ
Για τους συνδρομητές Καρτοκινητής:

Η προσφορά ισχύει για τους συνδρομητές του Καρτοκινητού Vodafone, Vodafone CU, Vodafone International, Καρτοκινητό Ολυμπιακός, ΕΛΤΑ Καρτοκινητής & Carrefour.
Ισχύει με προϋπόθεση τουλάχιστον μιας ανανέωσης (οποιασδήποτε αξίας) από τις 29/03/2015 και μετά
Θα ισχύει για νέες συνδέσεις, εφόσον ο συνδρομητής πραγματοποιήσει ανανέωση οποιασδήποτε αξίας από τις 30/06/2015 έως τη λήξη της προσφοράς
Θα ισχύει για τις υφιστάμενες συνδέσεις που δεν έχουν πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ανανέωση από τις 29/03/2015 και έπειτα, εφόσον πραγματοποιήσουν ανανέωση οποιασδήποτε αξίας από τις 30/06/2015 έως τη λήξη της προσφοράς
Ο συνδρομητές θα μπορoύν να ενημερώνονται για τα υπολειπόμενα λεπτά, SMS και MB που έχουν από την προσφορά, καλώντας στο 1252 επιλογή 1

Cosmote
Η COSMOTE, κατανοώντας τις ανάγκες των πελατών της, διασφαλίζει την απρόσκοπτη επικοινωνία τους και παρέχει σε όλους τους συνδρομητές, ιδιώτες και επαγγελματίες, εντελώς δωρεάν:

· 400 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα και
· 400 ΜΒ για πλοήγηση στο internet

Η προσφορά ισχύει από 1η Ιουλίου (μετά τις 17.00) μέχρι και 7 Ιουλίου για όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου, ΚαρτοΣυμβολαίου και Καρτοκινητής με σύνδεση φωνής. Τα 400ΜΒ θα παρέχονται, επίσης, και στους συνδρομητές συμβολαίου των προγραμμάτων COSMOTE Internet On the Go.

Για την ενεργοποίηση της προσφοράς οι συνδρομητές χρειάζεται απλά να στείλουν ένα δωρεάν μήνυμα SMS, με το λεκτικό «400», στο 1256 για προγράμματα συμβολαίου και COSMOTE Internet On the Go, και στο 1330 αν είναι συνδρομητές Καρτοκινητής ή ΚαρτοΣυμβολαίου.

Σημειώνεται ότι η αποστολή του μηνύματος και η ενεργοποίηση της προσφοράς θα είναι δυνατή μέχρι και τις 5 Ιουλίου. Για τους συνδρομητές καρτοκινητής, δικαιούχοι της προσφοράς θα είναι όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει μια ανανέωση χρόνου ομιλίας τις τελευταίες 60 ημέρες.

Wind

Από 1 Ιουλίου 2015 μέχρι 7 Ιουλίου 2015 η WIND προσφέρει δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές της:
1500’ ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα και 1500ΜΒ mobile internet.
Για να ενεργοποιηθεί η προσφορά απλά στείλτε ένα δωρεάν μήνυμα SMS, με το λεκτικό «1500 ΝΑΙ» .

Συνδρομητές W, WIND to ALL & καρτοσύνδεσης, WIND triple play: 1500 ΝΑΙ στο 1284
Υπόλοιποι συνδρομητές συμβολαίου: 1500 ΝΑΙ στο 1202
Συνδρομητές καρτοκινητής WIND, F2G & Q: 1500 ΝΑΙ στο 12000

Διευκρινίσεις Προσφοράς
Η προσφορά ισχύει για ιδιώτες και εταιρικούς συνδρομητές συμβολαίου και συνδρομητές Καρτοκινητής.
Για συνδρομητές συμβολαίου ατομικών, οικογενειακών και συνδυαστικών προγραμμάτων:
Η προσφορά ενεργοποιείται με δωρεάν αποστολή δωρεάν SMS “1500 ΝΑΙ” στο 1284 για συνδρομητές W, WIND to ALL & καρτοσύνδεσης, WIND triple play
Για τους υπόλοιπους συνδρομητές συμβολαίου γίνεται με αποστολή δωρεάν SMS “1500 ΝΑΙ” στο 1202
Η προσφορά μπορεί να ενεργοποιηθεί μία φορά ανά συνδρομητή
Τα δωρεάν λεπτά και ΜΒ έχουν ισχύ έως τις 7/7/2015
Τα δωρεάν λεπτά καταναλώνονται για τους συνδρομητές Καρτοσύνδεσης με ελάχιστη διάρκεια χρέωσης τα 3’ και συνέχεια ανά 1’’, ενώ για τα υπόλοιπα συμβόλαια με ελάχιστη διάρκεια χρέωσης το 1’ και στη συνέχεια ανά δευτερόλεπτο
Τα δωρεάν λεπτά καταναλώνονται για τους συνδρομητές WIND ONE με ελάχιστη διάρκεια χρέωσης το 1’ και μετά ανά 1’
Τα δωρεάν ΜΒ καταναλώνονται ανά 1ΚΒ
Η προσφορά είναι διαθέσιμη για ενεργοποίηση από 1/7/2015 (17:00) έως 7/7/2015 (23:00)
Τα δωρεάν λεπτά & MB δεν μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια περιαγωγής και προς υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.
Τα δωρεάν λεπτά και ΜΒ δεν είναι διαθέσιμα για ενεργοποίηση από το εξωτερικό

Για τους εταιρικούς συνδρομητές
Η προσφορά έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα.
Για συνδρομητές καρτοκινητής WIND, F2G & Q:

Η προσφορά ενεργοποιείται με δωρεάν αποστολή SMS “1500 ΝΑΙ” στο 12000.
Η προσφορά μπορεί να ενεργοποιηθεί μία φορά ανά συνδρομητή.
Τα δωρεάν λεπτά και ΜΒ έχουν ισχύ έως τις 7/7/2015.
Τα δωρεάν λεπτά καταναλώνονται με ελάχιστη κατανάλωση τα 3’ και συνέχεια ανά 1’’, ενώ τα δωρεάν ΜΒ καταναλώνονται ανά 1ΚΒ.
Η προσφορά είναι διαθέσιμη για ενεργοποίηση από 1/7/2015 (17:00) έως 7/7/2015 (23:00).
Για να ενεργοποιηθεί η προσφορά ο συνδρομητής πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία ανανέωση χρόνου από την 1/5/2015 και μετέπειτα.
Τα δωρεάν λεπτά & MB δεν μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια περιαγωγής και προς υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.
Για τη χρήση του δωρεάν χρόνου οµιλίας και MB απαιτείται διαθέσιμο υπόλοιπο τουλάχιστον 0,01€.