Οι μονογονείς δεν δικαιούνται κάθε χρόνο εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού

0

Με αφορμή emal φίλης αναγνώστριας στο Singleparent.gr που πήγε στον ΟΑΕΔ να αιτηθεί για εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού αλλά την ενημέρωσαν πως δεν τα δικαιούται για δεύτερη χρονιά, ήρθαμε σε επαφή με το Προϊστάμενο του τμήματος της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ.

Ο Προϊστάμενος μας ενημέρωσε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν δικαιούνται εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο όπως συνέβαινε παλαιότερα, αλλά κάθε δεύτερη χρονιά. Η μόνη ευπαθής ομάδα που δικαιούται να αιτείται και να λαμβάνει εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο είναι η κατηγορία ΑΜΕΑ.

Δείτε σχετικά: Ντροπή! Κοινωνική λειτουργός της πρόνοιας εξευτέλισε άγαμη μητέρα!

Χαιρόμαστε που η κατηγορία ΑΜΕΑ δικαιούται κάθε χρόνο εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού, δυστυχώς δεν είναι όμως η μόνη ευπαθής ομάδα. Υπάρχουν ανύπαντροι γονείς, γονείς που χώρισαν ή έχασαν τον άνθρωπό τους, άνθρωποι που βρέθηκαν ξεκρέμαστοι με ένα ή περισσότερα παιδιά και που περιμένουν αυτά τα εισιτήρια για να πάνε να κάνουν δυο μπάνια τα παιδιά τους.

Θεωρούμε άδικο που ο ΟΑΕΔ εξαιρεί τη μονογονεϊκή οικογένεια από το ετήσιο δικαίωμα διακοπών μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και ελπίζουμε αυτό να αλλάξει. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ποσοστό αναπηρίας για να δικαιούται το αυτονόητο. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που κάνουν δύσκολη, τη ζωή ενός ανθρώπου. Ελπίζουμε να ακουστούμε!