Βγήκα από μια εξωσυζυγική σχέση και επειδή είμαι ψυχολογικά χάλια, τρώω τα λεφτά μου στα μέντιουμ. Τί να κάνω;

0

Ερώτηση
«Γειά σας. Είμαι 45 ετών παντρεμένη εδώ και 18 χρόνια με κόρη στην εφηβεία. Με τον άντρα μου, ήμασταν αγαπημένοι τα πρώτα δέκα χρόνια. Η οικογένειά του ήταν όλοι σχιζοφρενείς κάτι που δεν γνώριζα από την αρχή. Ο ίδιος αν και ρώτησα ειδικούς, μου είπαν πως είναι εντάξει. Το παιδί μας όμως έχει αποκτήσει άσχημες επιρροές από όλα τα μέλη της οικογένειάς του που πλέον δεν είναι στη ζωή. Εγώ μέσα στη κρίση που περνούσε ο γάμος μου, ερωτεύτηκα τον διευθυντή μου επίσης παντρεμένος με τον οποίο βλεπόμασταν κυρίως στη δουλειά. Κι ενώ ένιωσα γυναίκα μετά από τόσα χρόνια, διάφορα κουτσομπολιά τον έκαναν να κόψει απότομα τη σχέση και όχι μόνο αυτό, αλλά να με υποβιβάζει καθημερινά στην εργασία μου. Ένιωσα προδομένη και ταπεινωμένη, πολέμησα για τη θέση μου στη δουλειά την οποία δεν κατάφερε να μου πάρει. Δυστυχώς δεν με συμφέρει να κάνω αναφορά διότι έχει μέσον και κανείς δεν θα του εναντιωθεί και εκτός αυτού θα γίνει σκάνδαλο. Ψυχολογικά είμαι χάλια, καταθλιπτική και παίρνω κάθε μέρα τα μέντιουμ σπαταλώντας τον μισθό μου. Τί να κάνω;»

Απαντάει η Συμβουλευτική Ψυχολόγος, κυρία Μαρία Γιαλούρη

Απο το μήνυμα σας μπορώ να καταλάβω οτι είναι μια περιόδος με ανοιχτά για εσάς θέματα  σε πολλούς τομείς.Απο τη μια ο γάμος σας ο οποίος βρίσκεσαι σε κρίση και απο τη άλλη η κόρη σας, η οποία όπως λέτε έχει αποκτήσει «άσχημες επιρροές».

Σχετικά με την κόρη σας δεν είναιξεκάθαρες οι πληροφορίες που αναφέρετε. Τί έχει αλλάξει στη  συμπεριφόρα της;Ποιά η σχέση σας μαζί της;Πώς επικοινωνήτε οι δύο σας αλλά και πώς είναι το κλίμα μέσα στο σπιτι;

Αυτά  είναι ενδεικτικά  μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θα ήταν καλό να σας απασχολήσουν όσον αφορά το θέμα της κόρης σας, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι η εφηβεία είναι  μια περίοδος ανακατατάξεων, συγκρούσεων και διαφωνιών.

Αναγνωρίζω οτι ως γυναίκα και ως άνθρωπος έχετε ανάγκες και βιώνετε έντονα το συναίσθημα της μοναξιάς μέσα σε ένα γάμο που βρίσκεται σε κρίση. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε ένα γάμο που περνάει κρίση  είναι ιδιαίτερα ευάλωτος συναισθηματικά και δυστυχώς υπάρχουν άτομα τα οποία προσπαθούν να επωφεληθούν προσποιούμενα οτι ενδιαφέρονται ενώ στην πραγματικότητα σας προσεγγίζουν μόνο  για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αυτό σημαίνει οτι ερωτευτήκατε τρελά το αφεντικό σας καθώς σας θύμησε πώς είναι να είστε γυναίκα, πώς είναι να σας φέρονται με σεβασμό και να σας δείχνουν οτι αξίζετε.Πάτησε δηλαδή τα μαγικά σας κουμπιά, αυτές τις ανάγκες σας και σας μάγεψε.

Μου λέτε όμως οτι ενώ σας ζήτησε να διακόψετε την σχέση σας προφασιζόμενος ότι το έμαθε η γυναίκα του ήδη  έχει κάνει νέα επιλογή. Μήπως λοιπόν να αναρωτηθείτε αν ανήκει στην κατηγορία των ατόμων που ανέφερα προηγουμένως, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε τις συναισθηματικές σας ανάγκες για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του;

Καταλαβαίνω οτι επενδύσατε  συναισθηματικά και φαντασιακά σε αυτή τη σχέση καθώς κάλυπτε τις ανικανοποιήτες επιθυμίες σας με αποτέλεσμα  τώρα να βιώνεται συναισθήματα απώλειας.Όμως  χρειάζεται να δείτε την πραγματικότητα του εαυτού σας τον οποίο έχετε εγκαταλέιψει.Ξοδευέτε όλο σας το μισθό σε ασαφής και αβάσιμες τηλεφωνικές προβλέψεις ενώ θα μπορούσατε να τον επενδύσετε στην φροντίδα και περιποιήση του εαυτού σας αλλά και στην ενίσχυση της σχέσης σας με την κόρη σας.

Αρνηθείτε κάθε συναισθηματικό μπλέξιμο με το εν λόγω άτομο και προσπαθήστε να κλείσετε τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν αυτό το καιρό στη ζωή σας.Θα σας  ανακουφίσει  και θα σας χαλαρώσει να δείτε τα θέματα που σας απασχολούν και να δουλέψετε πώς μπορείτε να τα λύσετε.Τί θα γίνει με το γάμο σας;Πώς θα φροντίσετε την σχέση με την κόρη σας αλλά και που βρίσκεται η σχέση με τον εαυτό σας.

Μαρία Γιαλούρη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Τηλέφωνο, 210- 6613792
Κινητό:6948.083.055
E-mail: mgialourh@gmail.com

Μπορείτε κι εσείς να υποβάλετε το ερώτημά σας, στους ειδικούς του Singleparent.gr εδώ!